Dansul găurilor negre

Deep radio imaging has revealed that supermassive black holes in a region of the distant universe are all spinning out radio jets in the same direction. (sursa)

Si pentru ca o imagine spune mai mult decat o gramada de vorbe, va invit sa dati click pe linkul sursa macar pentru a vedea despre ce e vorba. Momentan e singurul articol pe care l-am gasit pe tema asta. Evident explicatii nu exista, o asemenea bizarerie va fi greu sa fie deslusita.

Youtube-ul e plin de filmulete cu titlul “Top x mistere ale universului”. Cu siguranta, in curand, alinierea gaurilor negre isi va face locul in top 10 …

Cea mai scurta propozitie din articol care explica descoperirea este: “Este un mister, si va lua ceva timp pentru tehnologie sa se alinieze cu teoria”. Pai si normal ca va lua, de vreme ce o data la doi ani, mai descoperim alinieri de astea anormale la scari mari ale obiectelor din univers. Caci acum 2 ani, se punea intrebarea de ce unii pulsari sunt aliniati:

‘The first odd thing we noticed was that some of the quasars’ rotation axes were aligned with each other — despite the fact that these quasars are separated by billions of light-years,’ said Professor Hutsemékers. (Sursa – 20 Nov 2014)

Noi si noi semne de intrebare. Observatiile au cam luat-o inaintea teoriei si noile generatii de astro-fizicieni o sa aiba ceva de munca. Si ca si cum la nivelul particulelor elementare, problemele nu ar fi de ajuns, iata ca si la nivel macro, pe masura ce posibilitatile de observare cresc, nimic nu mai pare sa se incadreze in cosmologiile recunoscute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.