O noua cursa a armelor nucleare a inceput si Romania este “scutul” protector pentru americani

Sa recapitulam situatia legata de Deveselu si amenitarea lui Putin si sa punem intr-un context mai larg putin, sa zicem 5-10 ani. Ce se poate intampla, ca doar nu o sa inceapa maine rusii sa arunce cu rachetele pe noi … Poate daca incepe un razboi, da, exista riscul, dar razboiul e departe, e in tari indepartate cum ar fi Siria si Ucraina, la noi sunt alegeri, Hexipharma si altele, acum ne pregatim de Campionat si Romania sta bine, mai ales acum ca avem Deveselu …

Dupa parerea mea, cel mai fericit scenariu pe termen de 5-10 ani ar fi consolidarea razboiului rece si reluarea cursei innarmarii nucleare. In acest scenariu, scapam de un razboi intre cele doua mari puteri, nebunul de Trump nu o sa ii crape venele si sa impunga “prin surprindere” ursul intr-atat de mult incat rusii sa se razbune.

Trump este nebun, instabil, psihopat etc. Hitlary nu e departe. Din filmarea despre Ghadafi se vede usor ca tipa ori e satanista ori e psihopata, la cum putea sa rada in hohote si sa se bata cu pumnul in piept ca l-a omorat pe Ghadafi, in conditiile in care in locul lui a lasat prapad, haos si distrugere, razboi civil, saracie, sange. Oricat de rau ar fi fost Ghadafi cu poporul sau (desi nu de asta l-au omorat americanii si oricum libienii erau cei mai bogati africani), ca om de stat care si-a asumat “eliberarea” poporului libian de un dictator, nu poti rade si hohoti ca prostul in timp ce poporul libian sufera si este distrus.

Asadar, cu asemenea candidati, ma intelegeti de ce cred ca un scenariu in care nu incepe un razboi, este de departe cel mai fericit scenariu, mai ales pentru noi.

Mai exista o conceptie populara cum ca noi romanii suntem prea mici si neimportanti si rusii nu au de ce sa dea cu rachetele in noi. De aceea, spun pro-americanii, de ce sa ne temem aiurea de rusi?

Sa ne imaginam insa ca Trump castiga alegerile si ofera arme Ucrainei, trimite tancuri in Romania si ii indeamna pe moldoveni sa atace Transnistria. Trump nu poate face chiar orice va dori, armata e mai serioasa si atenta cu Rusia decat un nebun, asa cum a fost si cu Obama, dar totusi, vedem ca Obama a reusit cel putin Ucraina si Siria.

Deci Trump va reusi prin mesaje de incurajare si aghiotanti convingatori sa le sugereze la moldoveni ca acum e momentul! Incepe un skirmish local pentru inceput, intre moldoveni si transnistreni dupa care rusii reactioneaza puternic, elibereaza Transnistria si ataca Chisinaul. Opinia publica din Romania este atunci gata sa accepte sfanta misiune de eliberare a fratilor moldoveni si incurajati de americani, atacam pe rusi si eliberam Chisinaul. Mai ales, daca rusii “ne permit” sa le facem praf cateva regimente de tancuri. Dupa care, avand si material de propaganda sa convinga poporul rus, Putin declara razboi Romaniei. Pana aici, cu SUA si NATO rusii nu au nici o treaba, nu au nici un conflict direct cu ei, Romania fiind agresorul. La urma urmei, Romania si Moldova s-au bagat singure in treaba asta, americanii doar i-au instigat (ca si in Ucraina).

Nemtii si europenii, in acest scenariu, bineinteles ca vor dori sa nu inceapa un razboi nuclear si vor sugera Romaniei ca este vinovata, cerand rusilor sa inceteze atacurile promitand neimplicarea NATO.

NATO este in confilct intern, nu exista consens cu privire la actiunea impotriva rusilor. Americanii se ambitioneaza insa sa sustina Romania si trimit armament si consiliere (cum au facut si in Ucraina). Putin se ambitioneaza si vrea sa le dea o lectie americanilor, prin urmare rusii ne arunca cateva nucleare, asa ca sa testeze sistemele (ca in Siria) si ca sa le dovedeasca vesticilor (si americanilor) ca nu glumesc. Lectia va fi invatata si lucrurile se vor calma, insa noi vom fi fost deja parliti.

Scenariul de mai sus pare SF. Va fi mai putin SF in momentul in care Rusia va plasa rachete Iskander in Kaliningrad, probabil adevarata reaala reactie a Rusiei la Deveselu. Cred insa ca o sa astepte finalizarea scutului din Polonia, desi Polonia a oprit momentan dezvoltarea, fiind la putere un regim patriotic.

In cazul unui razboi nuclear all-in, totusi, sa nu nu punem sperante desarte. Sperantele ar fi ca “scutul” ne va proteja. Ca o mica paranteza, agentia de marketing care a ales termenul “Scut” pentru aceasta baza este geniala, efectiv a intors semnificatia: un obiectiv care de fapt ne aduce razboi, ne pune in bataia pusii, numit “scut” – obiect care protejeaza. Asadar, iata ce se poate intampla intr-un razboi nuclear, via un comentariu de pe Zerohedge:

The whole thing is crazy. Russia has 7,000+ nuclear weapons. All they would have to do is use sea based cruise missiles to take out Aegis Ashore in Poland and Romania. Aegis would be forced to use their limited missiles to defend the bases. So overwhelm the system with conventional weapons with a nuclear strike immediately following from all sides of the nuclear triad. Take out GPS at the same moment with the anti satellite missiles they are developing.  The US would still maintain a second strike capability with sub launched trident missiles, but to think Aegis can shut down a coordinated first strike by Russia is a fools game. And don’t think China would just sit on the sidelines, though their nuclear force is no where near as capable.  China could overwhelm South Korea/Japan though

18 comments

  • Daca asta e declaratia rusilor, e mult mai inofensiva decat a fost “tradusa” in presa.

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/Vladimir+Putin+ameninta+Romania+V-ati+putea+afla+in+raza+de+acti

    In primul rand, Putin zice de ‘zone din Romania’ luate in vizor nu de tari cum se grabesc pe urma ziaristi sa “sublinieze” si mai ales ca a insistat sa afirme ca nu vor face ei primul pas.

    Pe urma se insista pe ideea ca Putin ar fi afirmat ca acele sisteme pot avea rol ofensiv.
    Stii cumva vreo declaratie oficiala a lui Putin in acest sens?

    Chiar presupunand ca au un rol ofensiv mi se pare putin probabil sa fie de ordin nuclear si sa nu se afle iar daca vorbim de un atac clasic, putin probabil sa fie unul semnificativ, existand de altfel alternative mult mai bune in acest sens, mobile, fara sa fie vorba de dezavantaje evidente care il fac o tinta fixa.

    De fapt si de drept se incearca sa se ascunda un aspect mult mai periculos, faptul ca sunt un pas ofensiv intr-un posibil razboi nuclear, la multi li s-ar sterge zambetul de falsa superioritate daca ar constientiza asta.

    Mai agresiva mi se pare declaratia lui Ciolos care zice ca “dupa ce am vazut ce s-a intamplat in Ucraina este firesc sa luam aceste masuri de descurajare”.

    Dar ce, Ucraina a fost atacata de catre Rusia cu arme nucleare? Pentru ce s-a intamplat in Ucraina exista niste explicatii la mintea cocosului, dar exista vreun motiv, fie cat de mic, o logica fie si indepartata pentru care Putin
    sa fie interesat de Romania la modul respectiv?

    Deci pana la urma, chiar si Ciolos recunoaste, ca e o masura de descurajare (ofensiva) desi nu asa cum cred multi – ca sursa efectiva a unui atac ci ca baza ideologica pentru a lansa un atac nuclear (din cu totul alta parte) asupra Rusie, cu justificarea “uite, noi ne-am pregatit ca sa fim feriti de riposta rusilor”.

    Desigur, e mai mult o chestiune de PR pentru ca este indoielnic ca scutul ar fi functional, dar multora ideea “le-ar da aripi” sa sustina chiar si o politica chiar atat de agresiva incat sa sugereze un atac nuclear la adresa rusilor.

    A se citi si :
    https://en.wikipedia.org/wiki/Mutual_assured_destruction#ABMs_threaten_MAD

    Sectiunea respectiva (ABMs_threaten_MAD) nici macar nu e tradusa in Romana, desi sunt doar 2 randuri.

    Nu stiu de ce rusii nu spun lucrurilor pe nume, probabil ca le este si frica sa deschida subiectul, mai ales cand stiu ca presa poate rastalmaci ideile la modul “Rusii au in vizor Romania pentru un atac nuclear” cand de fapt ceilalti sunt cei care pregatesc terenul pentru un razboi nuclear.

    • Putin zice de “zone” deoarece speranta rusilor (a specialistilor lor, caci au si ei echipe de marketing …) este ca vor determina locuitorii “acelor zone” sa se opuna, sa protesteze si poate chiar sa ceara ajutorul rusilor. Determinarea de a se adresa direct minionilor, cat mai jos posibil e parte din discursul lor public in confruntarea cu NATO. Dar sa nu ne grabim sa ii acuzam: UE chiar este fragmentata, raportarea la Rusia chiar este variata si diferita, deci rusii nu fac asta doar pentru a submina “unitatea blocului” NATO care desi este o iluzie, este principala minciuna care ne permite sa dormim linistiti si la multi ne place ideea, de aceea si refuzam sa gandim in afara cutiei …

      Ciolos e cu agricultura, nici nu a fost luat in serios de presa cu declaratiile lui cu privire la Rusia.

  • Republica Moldova ar vrea ca România şi Ucraina să-i protejeze spaţiul aerian în faţa unor agresiuni externe.
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Republica+Moldova+cere+Romaniei+sa+ii+protejeze+spatiul+aerian

  • Mare adevar, intelept spus, dar din pacate alegerea curenta pare a fi cam pe lipsa.
    Ramane de vazut insa.

    Eu n-as avea incredere in generali si alte alea, ca si politicienii, aia sunt alesi din timp si nu pe criterii de capacitate, verticalitate, etc. ci slugarnicie, santajabilitate, etc.
    Iar daca mai e unul care nu se incadreaza, in cazul cel mai fericit se “sinucide” ca Milea in ’89 sau in cazul nefericit, ucis si decapitat ca Gheorghe Trosca.

  • Masoneria a ales de multa vreme viitorul president in SUA, in persoana doamnei Clinton. Are toate atuurile, pentru a duce mai departe constructia globalismului.

    • Masoneria e doar un mic capat dintre toate capetele balaurului; sunt altele mai mari … dar in cele din urma alegerea chiar o face poporul, prin prezenta sau lipsa spiritului

  • Pai daca iti aduci aminte si Vadim vroia sa puna mana pe mitraliera sa faca executii publice pe stadioane iar lumea chiar a crezut ca are cu ce.

    Si uite asa a reusit sa piarda alegerile, de fapt sa-l ajute pe Ilici sa mai ia un mandat, care era cu adevarat omu’ cu tragaciu’, asa cum a fost si in ’89.

    Daca ajunge Hillary prezidenta, bagajele pentru Marte, ca nici in Australia sau macar in Groelanda nu o sa fie safe.

    • depinde cine e in spatele ei, ze bitch e doar o papusa ca si Obama

    • “Ze bitch” o sa fie următorul antihrist din White house. Ea răspunde politic corect , ca un robot. Chiar dacă Trump va avea majoritatea voturilor, și va avea majoritatea, tot Ze bitch iese… îmi pare rău dar sântem pe aproape de sfârșitul apocalipsei.
      “Toată speranța în generalii armatei”?! Armata e deja condusă de un homosexual. ..
      “Bagaje pentru Marte..” nu chiar Marte, pentru România ar fi bine.
      Doamne ajută

      • poponarul e numit politic, generalii sunt cu alte taine; lumea cred ca sta in ziua de azi pe umerii generalilor americani ca nebunii de politicieni ar fi facut de mult praf lumea …

  • Ieri aveai “trafic exceeeded” pe blog, fain 🙂

    Nu prea ma intereseaza circul de la americani, miscare e clara de mult timp auzisem de Trump, restul nu stiam care sunt, abia dupa ce am citit articolul asta am dat si eu o cautare sa vad care e treaba.
    Daca astia doi raman candidatii pana la final, e nasol tare.

    Trump, dupa franturile de stiri care mi-au ajuns la urechi, pare un fel de Vadim al nostru, clovn pentru circul politic si mai ales, daca contra-candidatul e varza, sa zica lumea “bine macar ca n-a iesit asta, uite ca democratia functioneaza” – e o tactica veche de acum, dar nu expirata se pare.

    Nu e exclus sa iasa femeia, daca vor urma niste chestii nasoale, oamenii au tendinta sa ia lucrurile mai “light” daca deciziile proaste apartin unei femei.

    Weekendul trecut am ajuns intamplator pe langa un televizor si am vazut interviul asta:

    http://stirileprotv.ro/emisiuni/dupa-20-de-ani/robert-kaplan-cu-trump-presedinte-va-trebui-sa-va-temeti-de-rusia-metodele-folosite-de-agentii-lui-putin-in-romania.html

    Nu stiu daca iti vine sa razi, sa plangi sau te ia cu fiori reci.

    E ciudat cum au ajuns unii indivizi sa aiba o gandire atat de sucita, singura explicatie poate fi faptul ca imbuibarea genereaza implicit un soi de imbecilitate.

    Ar fi multe de comentat la ce a zis individul, care e clar portavocea Fratelui Mare, trist este ca noi desi nu suntem atat de imbuibati ca ei, avem suficienti imbecili pentru care opiniile unui individ ca asta sa fie un soi de far calauzitor spre al 3lea razboi mondial fara doar si poate provocat de Batausul Mondial care ne ia taxa de protectie.

    • paradoxul situatiei din SUA e ca toata speranta a ajuns sa ramana in generalii armatei, adica in taticii complexului militar, care stiu sa evite totusi escaladarea totala pe care ar fi in stare sa o porneasca politicienii nebuni

      Trump nu e doar Vadim, e un fel de Vadim cu mitraliera

  • trist, foarte trist: ” Anyone who has read Sun Tzu will immediately recognize that this deep desire to be ‘incorporated’ into the AngloZionist “Borg” is nothing else but the result of a crushed self-identity, a deep-seated inferiority complex and, thus, a surrender which did not even have to be induced by military means. At the end of the day, it makes no difference what the locals thought they were achieving – they are now subjects of the Empire and their countries more or less irrelevant colonies in the fringe of the AngloZionist Empire. As always, the local comprador elite is now bubbling with pride at being, or so they think, accepted as equals by their new masters (think Poroshenko, Tusk or Grybauskaite) which gives them the courage to bark at Moscow from behind the NATO fence. Good for them.”

    http://www.zerohedge.com/news/2016-05-28/how-russia-preparing-wwiii

  • Șevciuk vrea mai mulți militari ruși în Transnistria http://moldnova.eu/ro/sevciuk-vrea-mai-multi-militari-rusi-transnistria/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.