Crima din Orlando: încă o ocazie de auto-victimizare a homosexualilor

Desi clubul unde s-a petrecut masacrul era unul gay-friendly si desi atacatorul se presupune ca dorea sa omoare cat mai multi homosexuali, umflarea imaginii homosexualilor si inundarea undelor media cu steaguri curcubeice nu este deloc corecta politic.

Cand zilele trecute 19 fete au fost arse de Isis pentru ca nu au vrut sa se desfraneze cu ei, ati vazut vreun articol care sa vorbeasca frumos despre feciorie sau a zis cineva ceva impotriva prostitutiei? Nu! Pentru ca fecioria nu este pe agenda politicienilor …

Sangele nevinovat este sange nevinovat, dar uneori cand se varsa, se gasesc profitori care sa “catapulteze” pe valul emotional imagini si propaganda homosexuala pentru a victimiza sarmanii homosexuali si pentru a le da drepturi si mai multe, cel putin egale cu ale heterosexualilor.

Cu privire la islam, legatura intre atentator si Isis este imposibil de verificat. Oricine poate pretinde orice. Va amintiti imediat dupa 911, cum dupa fiecare atentat  ni se spunea ca Al-Qaeda revendica atentatul? Mai stiti ce frica ne era si cum credeam noi ca astia chiar sunt periculosi – daca revendica ei atentatele – si ca daca pot sa faca atatea atentate in toata lumea, un razboi impotriva lor chiar este justificat. Lumea civilizata chiar trebuie sa reactioneze ferm! Libertatile noastre chiar trebuie sa fie restranse pentru ca Al-Qaeda este periculoasa! Acum s-a rebranduit Al-Qaeda … Pe de alta parte, legatura intre Isis si islam este aceeasi ca intre celulele canceroase si celulele sanatoase ale unui tesut: au cam acelasi ADN dar cu cateva diferente semnificative care le face sa fie dusmani reciproci mortali.

Bineinteles, cu aceasta ocazie, Trump tocmai si-a asigurat Biroul Oval. A se vedea in acest sens si modestele mele predictii cu privire la un potential razboi SUA-Rusia in cazul in care instabilul Trump va castiga alegerile.

Cu privire la arme, am ramas uimit cum pana si un autodeclarat aparator al drepturilor omului si al libertatii de exprimare – Cristian Parvulescu – face o maniupulare discursiva perversa, specifica stalinismului, aratand cu degetul inspre dreptul de a purta arme si ce rezulta din asta. Desi nu a spus-o direct, doar a lasat sa se inteleaga, Parvulescu a declarat cu aproximatie: “vedeti ce se intampla daca nu vor sa renunte la portul armelor?” Bineinteles ca nu era nici o legatura determinanta intre libertatea de a purta arme si acest atentat, ba acest atentat tocmai arata cateva argumente impotriva celor care folosesc prilejul pentru a justifica interzicerea armelor. In primul rand, omul era paznic si oricum avea arma. In al doilea rand, conform legii, deoarece isi batuse nevasta si era instabil mental, nu avea voie sa poarta arme. In al treilea rand, avand in vedere ca FBI-ul il suspectase de mai multe ori, ba chiar ii luase interviu, e la mintea cocosului ca undeva trebuia sa se aprinda un beculet cand omul asta si-ar fi cumparat arme. In final, daca cei din club nu ar fi fost toti fetite si ar fi avut vreunul arma la ei, poate nu s-ar fi ajuns aici. Oare cand un betivan conduce masina si face victime, intrerzicem masinile de tot?

Nu am inteles ce interes ar avea domnul Parvulescu sa aiba o pozitie cu privire la disputa pro-contra port-armelor din SUA – o non-chestiune la noi – dar cu siguranta, omul a ramas setat pe starea mentala indusa de finantatorii ONG-urilor pe care domnul Parvulescu le coordoneaza …

Iata deci cum desi acest atentat nu are a face nici cu homosexualii, nici cu islamul si nici cu armele, tocmai despre asta se discuta: homosexualii sunt buni, islamul si armele sunt rele. Prin urmare, trebuie sa dam mai multi bani la ONG-urile homosexualilor (cam asta ar fi discursul in SUA si prin papagalizare, in coloniile care trebuie sa o imite) si la serviciile de securitate. In plus, in domeniul legal trebuie sa protejam mai mult homosexualii, sa nu mai permitem denigrarea lor in nici un fel, pentru ca uite ce ajung unii sa gandeasca daca ura este tolerata si cu privire la islam/arme, sa cedam si mai multe drepturi pentru ca serviciile de securitate sa poata sa isi faca datoria.

Vi se pare totul prea tras de par? Va reamintesc insa ca vorbim de o tara in care daca rezolvi o problema de matematica in avion, cel de langa tine poate sa te denunte ca fiind posibil terorist [1].

Ar mai fi multe de zis, dar nu stiu daca are sens. Terorismul este strans legat de teroare, frica si emotii. Fiecare eveniment “terorist” aduce teroare, naste frica si produce emotii. Politicienii si presa folosesc emotiile pentru a duce inimile si mintile oamenilor, acolo unde au ei interesul. Nu de putine ori in istorie, unii politicieni chiar au produs evenimente teroriste pentru a manipula opinia publica. Faptul ca in ziua de azi avem internet, nu ne face mai destepti si mai putini predispusi la manipulare, ci doar le faciliteaza munca celor care vor sa ne manipuleze.

~ ~ ~ ~ ~

NOTE

[1] Passenger Fears Professor Doing Math Is A Terrorist, Delays Flight 2 Hours

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.