Grecia – prima crapatura intre Germania si restul Imperiului Anglo-American

A incept mai intai cu un studiu al FMI-ului conform caruia datoria Greciei este nesustenabila. Studiul a fost facut chiar inainte de referendum. In articolul de ieri, mentionam de articolul economistului sef al FMI-ului care isi exprima scepticismul ca noul bailout va schimba ceva  – o opinie ciudata tocmai de la unul dintre cele 3 “institutii” participante la bailout.

Azi de dimineata, un membru al guvernului Greciei a declarat ca fara insistenta si ajutorul SUA, Grecia nu ar fi obtinut acest nou bailout. Inca de ieri, secretarul general al NATO a salutat noua intelegere – inca o informatie daca mai era nevoie, ca SUA se teme mai mult decat Germania de Grexit. Este si firesc, avand in vedere relatiile Germaniei cu Rusia si dezacordurile cu privire la Ucraina. Istoria se repeta …

Astazi insa, pe dupa-amiaza, situatia se escaladeaza: inca un raport secret al FMI rasufla in presa, tocmai la Reusters, conform caruia datoria Greciei nu este sustenabila si trebuie taiat din ea. Junker se alatura FMI-ului, cateva ore mai tarziu. Germania este pusa la colt. Urmeaza sa vedem reactiile nemtilor si intensitatea presiunii puse de americani ca bailout-ul sa contina si taieri de datorii – blasfemie pentru nemti.

Punem insa intrebarea: daca FMI considera datoria prea mare, de ce nu absolva Grecia de plata datoriei catre FMI? Oricum s-a vorbit destul de putin cum de grecilor, FMI-ul nu mai vrea sa le arunce acolo 3-4 miliarde ca sa calmeze problema, pe cand ucrainienilor le ofera pe tava aproape 80 de miliarde, tocmai cand Ucraina declara ca nu e in stare sa plateasca datoria, adica in pragul default-ului?

Un raspuns posibil: pentru ca americanii cer nemtilor sa isi faca singuri ordine in ograda, IN MODUL in care il dicteaza insa americanii. Iata deci cum Grecia produce unde seismice puternice pe planuri multiple. Si Grexitul nici macar nu a inceput …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.