O mică lecție de istorie

Ca si alti tradatori din categoria “experti in geopolitica”, profesori universitari fosti bursieri Soros si ca si alti “useful idiots” din presa mainstream, si Klaus comenteaza in acelasi ton cererea poporului pentru unire: “sa mai asteptam, sa o lasam mai moale, nu e momentul, sa calculam, sa facem uniunea in cadrul UE, etc”.

Ca sa nu va plictisesc cu citate din declaratiile lui Klaus, va ofer un link la RFI care din titlu deconspira “misiunea” presei romanesti cu privire la ce mesaj trebuie sa transmita pe topicul “unire”: Decât o unire manipulată politic, mai bine mai așteptăm.

Evident exista multa ceata si multe tentative de capitalizare politica in prag de alegeri, dar sa lansezi o idee aberanta ca asta, ca o unire nu e buna pentru ca o sa fie unii politicieni care o sa doreasca sa beneficieze de ea, este nu doar clar o gandire ne-romaneasca si irationala ci da dovada ca in laboratoarele de propaganda imperialista (fie ea ruseasca sau anglo-americana) baietii nu prea au idei si nu stiu de ce sa se mai lege ca sa puna botnita vocii poporului.

INSA, trebuie sa nu fim prosti si ignoranti si sa ne reamintim putina istorie: NICIODATA unirea nu s-a facut calculat, cu pasi atenti, cu acordul vecinilor, al marilor puteri, cu acord national al tuturor partidelor, cu unanimitate in randul populatiei etc. Orice mare fapt istoric national MEREU s-a facut cu piedici imense, fara acordul “martilor puteri” sau cu un acord tras cu greu, dupa faptul implinit, cu multe negocieri etc.

Doar o mica lectie de istorie din timpul Unirii Mici. Va rog, urmariti cu atentie lectia video de mai jos, exista nenumarate paralele cu vremurile noastre: Imperiul Otoman (Imperiul Anglo-American actual) se opuna liberalismului national (nationalismului) in teritoriile de sub influenta lor si decisesera sa isi consolideze stapanirea (cum fac SUA cu Klaus & Ciolos in prezent). etc, etc.

Nu va mai plictisesc cu parerea mea despre cum si cand trebuie facuta unirea, deoarece am mai spus-o aici.

3 comments

  • La patria hotzomanilor pe post de lideri politici?

  • Daca se permite, o micuta lectie de istorie este si asta: NU NUMAI MOLDOVA , CI SI BUCOVINA SAU HERTA (de exemplu) AR TREBUI SA REVINA LA PATRIE !!!

    • Asta ar insemna sa declaram razboi Ucrainei; unirea insa cu Basarabia se poate face pasnic fara probleme, incluzand Transnistria care este inca legal parte in Moldova. Prin unire, ar fi doar o chestiune de timp pana cand marile puteri (SUA) ar accepta faptul implinit si ulterior ar fi chestiune de timp pana cand rusii vor fi nevoiti sa isi retraga trupele pentru a evita “oportunitatea” ca americanii sa se foloseasca de situatia Transnistria pentru a face apel la punctul 5 din acordul NATO si sa declanseze un razboi cu Rusia. Sa nu uitam ca sunt centre de putere in SUA care cauta nod in papura Rusiei in perspectiva unui razboi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.