Partidul ne ignoră

Uniunea Europeana a trimis milioane de calendare la scoli in care sunt afisate sarbatori musulmane, indiene, sikh, evreiesti si chinezesti dar nici vorba de Pasti sau de Craciun (sursa: DailyMail). Pe banii nostri – milioane de euro – si pentru indoctrinarea copiilor nostri, partidul unic (in formare) ne ignora total si ne scuipa in fata dandu-ne cu flit. Pentru cei care nu stiu, Europa este condusa de Comisia Europeana unde se ia deciziile. Parlamentul European, unde se lauda Becali ca mai vorbeste de Dumnezeu din cand in cand, este un fel de circ unde se da liber la show si se da iluzia unei oarecare democrati. Faptul insa ca fiecare poate sa spuna ce vrea, nu inseamna ca “mecanismele” europene functioneaza democratic, cazul de fata fiind o pura demonstratie ca de vreme ce, desi crestinii sunt majoritari in Europa, au fost ignorati total prin acest calendar, nici un cap nu va cadea. Si nu doar ca nu va cadea, dar nici nu vom afla care a fost capul acela care a hotarat sa testeze marea cu degetul. Ceea ce este culmea pentru mult-trambitata eficienta europeana la care trebuie sa ne aliniem si noi. Ca nu degeaba ni se spune mereu sa facem si sa dregem si noi ca asa e in Europa.

Incet-incet ne fierb in oala, studiaza reactiile, vad daca suntem si cat de bine suntem pregatiti sa ii tragem la raspundere, insa din pacate, mi-e teama ca nici ei nu se asteptau sa starneasca o atat de slaba opozitie.

Nu e de mirare ca nimic nu se intampla. “Organismul” european este atat de bine construit, componentele sale sunt atat de abstracte si de departate de omul de rand incat va fi nevoie de multa vreme si multa jertfa pana cand si fiara asta va fi inghitita de istorie. Cine a spus ca somnul natiunii naste monstri nu s-a inselat. Deja vedem mosntri pe care ignoranta si prostia noastra i-a nascut. In alergatura dupa paine, ne trezim peste noapte azvarliti intr-un organism macabru si vadit impotriva noastra si nu stim ce sa facem. De votat, ce sa votezi ca nu ai pe cine, de manifestat, ce sa manifestezi ca tot degeaba. De pus de inca o revolutie – Doamne-fereste! – ca ne-o fura si pe asta … Poate sa ne rugam de vreun cutremur sau vreun asteroid care sa curete putregaiul? Ca tot vine 2012 …

One comment

  • Somnul ratiunii naste monstri – parca Goya a zis asta. Deci nu al natiunii. Dar asemanarea cu cazul de fata e valabila si in litera si in spiritul maximei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.