NATO – Kaput

Să ignorăm articolele din presă, mai ales din cea românească cu privire la întâlnirea șefilor de stat de la NATO. Ca să ne facem o idee, cam cât de important este NATO pentru Trump, să amintim că înainte de întâlnirea NATO, Trump a făcut un mic “pelerinaj” (vezi articolul anterior) în Arabia Saudită (o țară cu locuri sfinte pentru musulmani), Israel (Țara Sfântă pentru toți) și Vatican (țara sfântă pentru vicepreședintele catolic Pence căruia Trump îi datoreaza câștigarea alegerilor).

Reamintim când Merkel a venit la Trump care a fost principalul lucru care s-a discutat: Germania are de plătit la NATO din urmă diferența dintre 2% din PIB și cât a alocat în fiecare an, începând din data semnării acordului cu 2%. Restul a fost gargară, asta a fost discuția principală și Merkel s-a întors făcând pe niznaia declarând: Germania nu recunoaște această datorie, Germania face și drege oricum, Germania alocă bani, luptă în Afganistan, luptă împotriva Isis, blah, blah.

Negocierile dintre Trump și nemți pe seama datoriei istorice a Germaniei către NATO sunt la fel de dure ca negocierile pentru Brexit, doar că SUA amenință că iese din NATO dacă Germania nu plătește, pe când în cealaltă parte, UE (Germania) cere Marii Britanii bani la plecare, dupa ce aceasta a ieșit deja din UE.

Să facem o mică paralelă între aceste duble negocieri între cele două mari imperii pe care mulți le văd unul singur, dar nu e chiar așa: Imperiul Anglo-American (SUA / Marea Britanie / Australia și restul din CommonWelth) și Al 4-lea Reich (UE). Nemții cer pe de o parte bani englezilor (taxa de exit) pe care ipotetic i-ar fi căpătat de la aceștia dacă nu ar fi ieșit. Acoperire în negociere, nu prea au nemții decât amenințări fără valoare: dacă nemții le bagă britanicilor taxe, își taie singuri creaca având în vedere pe de o parte exportul de mașini în Marea Britanie, dar pe de altă parte, mai ales, având în vedere că dacă o să fie de ales între Londra și Frankfurt, Deutsche Bank o să aleagă Londra. Nu e nevoie să demonstrez asta: Deutsche Bank este dependentă de Fed și de SUA (oricând americanii îi pot trânti o amendă să o bage direct în faliment, cum i-au mai amenințat pe nemți) și în plus, banii nu au culoare și bancherii nu au suflet (nemțesc în cazul asta), deci ruperea totală și un conflict vamal sau economic între Reich și Marea Britanie va lovi în primul rând în nemți.

Cel de-al doilea conflict între imperii este unul mocnit, deși tocmai am mai avut o răbufnire, semn că focul nu s-a stins, ba chiar se întețește: la Întâlnirea NATO de acum Trump nu a cerut doar nemților să plătească ci tuturor țărilor care nu au îndeplinit obligația de 2%. Bineînțeles că presa și toată lumea “bună” îl crede pe Trump nebun și toți sunt siguri că Trump o să fie impeached și o să ne scăpăm de el.

Glumește însă Trump când declară că țările membre NATO sunt datoare plătitorilor de taxe americani pentru diferențele între cei 2% angajați și bugetele alocate? Face el doar gargară, campanie sau e superficial? Nicidecum, Trump este POTUS! (President of The United States) Trump este “the man with the big guns”, Trump este nenea care are butonul roșu dupa el, pe lângă multe alte chestii cum ar fi portavioane, avioane, rachete, bombe etc.Trump tocmai s-a întors din Arabia Saudită [1] de unde a adus acasă o sută și ceva de miliarde în contracte pentru armament, bani care vor crea locuri de muncă dar mai ales vor liniști pentru o perioadă complexul militaro-industrial căruia Trump îi este îndatorat pentru a putea supraviețui (inclusiv fizic).

Unii idioți au tendința să privească discursul lui Trump de la Bruxelles în care le cere europenilor să plăteasca ca pe un tătic care își ceartă copiii. Ei, care este problema? NATO e SUA oricum și americanii duc greul, e firesc. Trump face gălăgie, că e dator față de electorat, dar nimic nu o să se schimbe, totul o să continue la fel ca și până acum. NATO e puternic, we are strong together, blah, blah. Sau: ce o să facă americanii dacă nemții și restul nu plătesc, să plece din NATO? Să își retragă armatele din Germania sau scutul din România?

Lucrurile nu sunt atât de simple. Evident că în ciuda fracturii, americanii nu sunt proști să părăsească teritorii ocupate deja și resurse pe care le controlează (spațiu geopolitic, rețea informațională, etc). Repercursiunile fracturii însă se vor vedea când e cazul, poate chiar la un viitor război Rusia-Turcia (să zicem) în care Trump nu va interveni pe motiv ca NATO e obsolete deoarece tările membre nu și-au respectat angajamentele.

Puterea unei alianțe vine tocmai din încrederea, buna înțelegere, respectul și interesele comune ale membrilor. Interesele de securitate comune ale europenilor sunt relativ comune, se intersectează pe undeva, însă americanii au o dinamică aparte a ceea ce este important sau nu pentru ei. Iar președintele este tocmai mecanicul care pune la cale acea dinamică, de aceea orice mică fisură acum (iar cea de față nu este una mică) se va lărgi și mai mult în viitor și va crăpa când ți-e lumea mai dragă pentru fraierii aflați la margine.

Ca o confirmare a acestei fracturi între americani și nemți este poate și accelerarea armatei “europene”, care va fi în fapt o armată a celui de-al 4-lea Reich (vezi regimentele “imperiale” din armata Austro-Ungară în 1914):

Germany Is Quietly Building a European Army Under Its Command
Berlin is using a bland name to obscure a dramatic shift in its approach to defense: integrating brigades from smaller countries into the Bundeswehr. (Sursa: Foreign Policy)

Ca fapt divers, România are onoarea să fie cobai și în armata “europeana” nu doar în scutul “anti”-rachetă american în care Polonia încă ezită să intre. Oare o să ne fie bine cu fundul în două bălți?

~ ~ ~ ~

NOTE

[1] Body Language: Trump Middle East Visit

11 comments

  • Ceea ce apreciez foarte mult la dl. Chiazna este ca sintetizeaza foarte bine un amalgam de informatii contradictorii pe care internetul ni-l toarna din abundenta. Si ceea ce imi displace este excesul de link-uri date cu copy/paste pe care nimeni nu le citeste mai mult de 1% combinat cu agresivitatea mitocaneasca.

    Despre Osho vorbesc in cunostinta de cauza, am citit circa 15 titluri ale lui. Am fost si eu in trecut atins de acest microb al mintii, de care greu am scapat. Deci pot avertiza pe curiosi ca doctrina lui este “eliberarea” mintii si trupului de orice constrangeri, iar indirect propovaduieste disolutia statului (anarhie) si libertinajul sexual (curvie la drumul mare), chestii foarte periculoase care numai la pace nu duc. Asa ca nu pot da doi bani pe teoriile lui nea Osho de orice natura, fie ele spirituale, economice, politice sau religioase. New age in toata regula, nici mormonii cat sunt ei de porniti impotriva statului si de poligami nu indraznesc sa se “elibereze” in halul asta. Dar cine vrea new age, sa nu se pretinda si sa nu se minta pe sine a fi crestin. Ca sa vedeti caraghiosul situatiei, desi conu’ Osho isi bate joc de Hristos, totusi, culmea! face si exegeze ale evangheliilor. Daca nu as fi urmarit cu placere acest blog, nici n-as fi raspuns mesajului nepoliticos de mai sus.

    Da, imi mentin afirmatia chiar daca mi-am luat niste palme pentru asta: Romani 13. Inaltele stapaniri sunt de sus. Asta e afirmatia sf. ap. Pavel si prefer sa raman in barca cu el, caci el este al lui Hristos, chiar daca un nene pe nume Chandra Mohan Jain din India pe dreapta are alta opinie. Si am sa dau si eu un (singur) copy-paste:

    1. Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.
    2. Pentru aceea, cel ce se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotrivesc îşi vor lua osândă.
    3. Căci dregătorii nu sunt frică pentru fapta bună, ci pentru cea rea. Voieşti, deci, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea.
    4. Căci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tău. Iar dacă faci rău, teme-te; căci nu în zadar poartă sabia; pentru că ea este slujitoare a lui Dumnezeu şi răzbunătoare a mâniei Lui, asupra celui ce săvârşeşte răul.
    5. De aceea este nevoie să vă supuneţi, nu numai pentru mânie, ci şi pentru conştiinţă.
    6. Că pentru aceasta plătiţi şi dări. Căci (dregătorii) sunt slujitorii lui Dumnezeu, stăruind în această slujire neîncetat.
    7. Daţi deci tuturor cele ce sunteţi datori: celui cu darea, darea; celui cu vama, vamă; celui cu teama, teamă; celui cu cinstea, cinste.

    Cui nu-i place, nu-i place, sa nu citeasca din Scriptura, ci sa-si inchida ochii si sa-si astupe urechile considerand-o buna de aruncat la gunoi. Au mai facut-o unii acum 2.000 de ani, despre care a prezis Isaia ca vor fi orbi si surzi si nepriceputi la Cuvantul lui Dumnezeu.

  • – Visualizing The Possible City Of London ‘Brexodus’
    http://www.zerohedge.com/news/2017-05-29/visualizing-possible-city-london-brexodus

    Realitatea descrisa prin cateva comentarii:
    1. RabbitOne:
    Every article we read today about the western world is about the death throws of socialism. Socialist policy is choking every western country. In the last 50 years socialist politicians have tax raped citizens of the western world. There is no margin left in a taxpayers wallet to pay these fanatics.

    So failing socialism is trying a new tactic. If you can’t tax your citizens enough then import new tax payers and declare open borders. If the people who come to your country don’t work out who cares. It is their children who will be brain washed to be the new tax payers and will pay for socialism. In the mean time run deficits.

    And so socialist believe western civilization will be magically transformed into multi-cultural socialist utopias. All the while the political elite and their backers will skin their $.02 off the top. Thus we all know bad plans end badly…

    —–
    2. VangelV:
    The EU cannot continue as it is structured because the parasite class consumes too much and will suck the host dry sooner or later. I imagine that many in the productive class will simply choose to move elsewhere and take their resources to a place where they will be treated better. While many expect that Brexit will be bad for the UK, it may actually be far worse for the EU if the UK government gets its tax policies in line and offers the type of environment that Ireland has.

    —–
    3. Quinvarius:
    England is going to have a massive economic recovery once they become disentangled from the EU. Europe’s civilization is collapsing.

    —–
    4. hooligan2009:
    lots of ponderings..

    it’s all about laws and taxes -europe’s stock markets and savings infrastructures are heavily oriented into the rip offs that are for waht passes for pooled savings vehciles that fix prices at close (massive rip off and price rigging) and are more thn double the price of London vehciles for non-UK securities (e.g. Global equities/bonds Ghina shares, Indian funds, or Asia ex-Japan etc. )

    taxes impose a trading cost and provide trading friction.

    europe is heavily taxed v London, so if investors want to lose money, moving out of london is a great idea. tax rates for individuals are higher too (remember all those millionaires heading out of Paris to Russia?).trading costs, custody fees, investment management fees are all markedly higher in europe (think brussels fat type people adding zero value through quality and simply charging double fees for doing nothing comapred to London, which in itself is overcharging by not passing on costs savings from tech develpments to lower fees – still charging percentage fees instead of flat fees).

    europe will likely be one of the first regions to impose transaction taxes on banking and trading securities. european regulators and istitutions are libtard socialists living in bubbles that do not mix with “normal” people who they view as STUPID sheeple with no power to insist on any accuntability whatsoever..

    ponders whether the ISSUE of bonds denominated in Euro, US$, Yen, Looney et al by both Governments and Corporations could be transferred to Dublin, Frankfurt, Paris…

    London law is preferred by ISSUERS of debt (and equity). Witness the pricing of bonds issued under London law by Greece/Cyprus over the period of the GFC, compared to price action of domestically issued bonds.

    ponders whether EU law is adequateof sufficient quality to protect the INVESTORS into debt, debt issued in London, under UK Securities laws may remain preferable. EU laws seem to be inadequate?

    ponders a more significant “challenge” to London and New York via the foreign exchange markets (a few TRILLION) a day. That ought to be more at risk.

    ponders the shifting of electronically traded and cleared swaps/futures markets – seems like that is already in Franfurt/Brussels? no further impact.

    ponders the breakdown of the talks to merge the listed companies that handle the German and UK (run by a Spaniard and recently merged with the Italian SE) stock markets (and Paris?) the rest of the stock markets are “pissant”. Would European companies notice any difference no matter where traded, since these are all electronic? Is the LSE a more investor freindly venue than European ones? Again, all electronic, so it matter not where the domicile is, only the rules under which it operates.

    will europe copy London law? NO, there are too many active players in the investment and banking infrastructure that are too fat by ripping investors/players off. perhaps an offshore market will develop that is electronic and is based outide London and Europe. though hy not just use London? Other offshore – tax evading domiciles like Dublin, Gibraltar, Isle of Man, (Luxembour/liechtenstein) and Jersey might be candidates, but all are inferior to london securities laws which, thank god, have not been infected by libtard socialist european laws.

    this is wiki on london’s stock exchange https://en.wikipedia.org/wiki/London_Stock_Exchange
    on foreign exchange markets https://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_exchange_market
    on debt https://en.wikipedia.org/wiki/Bond_market
    and of course LIBOR https://en.wikipedia.org/wiki/Libor
    lastly derivatives https://en.wikipedia.org/wiki/Derivatives_market

    —–
    Auzi frate… cica Romani 13. Ha! Ha! Ha!

  • le-a luat cateva zile: In “Watershed Moment” Merkel Says Germany Can No Longer Rely On America http://www.zerohedge.com/news/2017-05-28/watershed-moment-merkel-says-germany-can-no-longer-rely-america

  • Ce lumesc si departat de Hristos este acest Osho, echipat in costum de Captain Planet si sezand pe un jilt futurist, scos parca din Star Trek. “Viata are nevoie de bani” vine cap in cap cu “cautati imparatia lui Dumnezeu si celelalte vi se vor adauga voua”, iar “toate religiile urasc viata, deci si banii” contrazice pe “nimeni nu poate sluji la doi domni…”.

    PS: nu suntem noi prosti ca platim taxe, caci asa e randuiala lui Dumnezeu (vz. Romani 13). Ci ei, ca baga mana pana la cot si nu fac treaba pentru care li s-a dat voie de sus sa fie conducatori, motiv pentru care vor da amarnica socoteala dincolo. Caci nimic nu misca fara voia lui Dumnezeu, chiar daca noua ni se pare ca El e absent si unii isi pot face de cap pe aici.

    • “PS: nu suntem noi prosti ca platim taxe, caci asa e randuiala lui Dumnezeu (vz. Romani 13)”

      Incredibil! Ai adus argumentul suprem: Romani 13!
      Amice, uite un sfat elementar si de bun simt pentru tine: incerteaza sa-ti faci planuri pe munca si pe banii altora. Nu-mi aduc aminte sa fi negociat cu cineva si sa fi fost de acord ca eu sa platesc ceva cuiva din munca mea si chiar mai mult, sa las pe cineva “sa faca treaba pentru ca li s-a dat voie”. Eu nu dau bani nimanui si nu permit nimanui sa faca ceva cu banii mei in numele meu sau pentu “binele” meu. Capisci?
      Si cateva vorbe de incheiere: Panama, Seychelles, Delaware, UAE, etc

      Nu in ultimul rand, traim in mileniul trei si avem la dispozitie o minunata resusa numita internet. Te sfatuiesc sa o folosesti cu incredere si mai ales cu folos:
      – Economics in One Lesson
      https://mises.org/library/economics-one-lesson

      – The Law
      (cartea propriu zisa incepe de la pagina 23)
      https://admin.fee.org/files/doclib/20121116_thelaw.pdf

      – Socialismul. O analiză economică şi sociologică.
      http://mises.ro/217/

      – Calculul economic în societatea socialistă
      http://mises.ro/265/

      – Birocraţia
      http://mises.ro/146/

      – Politici economice. Gânduri pentru cei de azi şi cei de mâine
      http://mises.ro/162/

      – Etica libertăţii
      http://mises.ro/75/

      – Manifestul liberal
      http://mises.ro/281/

      Mai multe gratuitati gasesti aici:
      http://mises.ro/cuprins/
      si aici:
      https://mises.org/library/books

      Cat despre Osho…
      Nu este pentru oricine. Este doar pentru oameni inteligenți iar tu nu faci parte dintre ei. Mai ai mult pana la nivelul “lumescului” Osho si in nici un caz nu il vei ajunge vreo data. Daca inca ai neclaritati…
      – Books I have Loved
      (traducerea corecta nu este 1500 ci 150000: one hundred fifty thousand)

  • Merkel Furious With Trump After “Unprecedented” G-7 Failure To Reach Consensus On Climate Change
    http://www.zerohedge.com/news/2017-05-27/merkel-furious-trump-after-unprecedented-g-7-failure-reach-consensus-climate-change

    “To be sure, its wasn’t just Merkel who was displeased with Trump. According to Politico, while he avoided any major gaffes or serious diplomatic breaches, Trump’s lack of rapport with European leaders raises serious questions about his ability to effectively team up with critical U.S. allies.”

  • La afirmatia ta se impune o corectie:
    “…dacă o să fie de ales între Londra și Frankfurt, Deutsche Bank o să aleagă Londra. Nu e nevoie să demonstrez asta: Deutsche Bank este dependentă de Fed și de SUA”
    devine:
    “…dacă o să fie de ales între City of London și Frankfurt, Deutsche Bank o să aleagă City of London, in primul rand pentru ca TAXELE SI IMPOZITELE SUNT ZERO si mai apoi pentru ca Deutsche Bank este dependentă de Fed și de SUA…”

    =====
    Nu exista “Londra”!
    Exista patru entitati diferite:
    1. City of London – un “regat” sau o tara 100% independenta de Londra si UK, cu un statut, administratie si autonomie similara cu cea a altor “microstate” gen Monaco, San Marino, Vatican, etc

    “The City of London is a city and county that is an enclave of London. It constituted most of London from its settlement by the Romans in the 1st century AD to the Middle Ages, but the agglomeration has since grown far beyond the City’s borders. The City is now only a tiny part of the metropolis of London, though it remains a notable part of central London. Administratively, it forms one of the 33 local authority districts of Greater London; however, the City of London is not a London borough, a status reserved for the other 32 districts (including London’s only other city, the City of Westminster).”
    https://en.wikipedia.org/wiki/City_of_London

    2. (Central) London – orasul propriu zis in interiorul careia se afla City of London, similar cu Bucurestiul

    “London is the capital and most populous city of England and the United Kingdom. Standing on the River Thames in the south east of the island of Great Britain, London has been a major settlement for two millennia. It was founded by the Romans, who named it Londinium. London’s ancient core, the City of London, largely retains its 1.12-square-mile (2.9 km2) medieval boundaries. Since at least the 19th century, “London” has also referred to the metropolis around this core, historically split between Middlesex, Essex, Surrey, Kent, and Hertfordshire, which today largely makes up Greater London, governed by the Mayor of London and the London Assembly.”
    https://en.wikipedia.org/wiki/London

    3. (Metropolis of) London – ce contine City of London, (Central) London si suburbiile (Central) London, similar Bucurestiul + Otopeni, Voluntari, Mogosoaia, etc

    “The Greater London Built-up Area, or Greater London Urban Area, is a conurbation in south-east England that constitutes the continuous urban area of London and includes surrounding adjacent urban towns as defined by the Office for National Statistics. It is the largest urban area in the United Kingdom with a population of 9,787,426 in 2011”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Greater_London_Built-up_Area

    4. Greater London – similar cu Ilfov

    “London, or Greater London, is a region of England which forms the administrative boundaries of London. It is organised into 33 local government districts: the 32 London boroughs (which makes up the ceremonial county of Greater London) and the City of London (which is a separate county but still part of the region). The Greater London Authority, based in Southwark, is responsible for strategic local government across the region and consists of the Mayor of London and the London Assembly.”
    https://en.wikipedia.org/wiki/London

    =====
    De ce este necesar pentru a fi facuta aceasta distinctie?
    Din doua motive principale:
    1. City of London este un stat independent de UK si are TAXE SI IMPOZITE ZERO. Acolo se inregistreaza marile afaceri si corporatii in frunte cu bancile. Acolo isi deschid un (mic) sediu central si administrativ, (nu neaparat operational), mai mult pentru servicii de secretriat si sedii de sedinte, pentru a putea beneficia de taxele inexistente.

    Cine nu e destul de mare pentru a putea inregistra si deschide afaceri/sediu in City of London, apeleaza la alte solutii autonome si independente gen Jersey sau Gibraltar, unde se platesc taxe DOAR PE PROFITUL OBTINUT PE PLAN LOCAL in jur de 10%. Pe profiturile obtinute in afara jurisdictiilor respective, din operatiuni de import-export sau online NU SE PLATESC TAXE SI IMPOZITE. Aceste locatii sunt celebre pentru hostarea serverelor si a aplicatiilor pentru afacerile online de orice fel, de la jocuri pe calculator, cazinouri online, magazine virtuale, diverse servicii, pornografie, etc

    “Jersey is a self-governing parliamentary democracy under a constitutional monarchy, with its own financial, legal and judicial systems, and the power of self-determination.”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jersey

    “Today Gibraltar’s economy is based largely on tourism, online gambling, financial services, and shipping…Under the Gibraltar constitution of 2006, Gibraltar governs its own affairs, though some powers, such as defence and foreign relations, remain the responsibility of the British government.”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Gibraltar

    Tot in City of London isi are sediul “Bursa Londoneza”, iar locatia respectiva nu este aleasa la intamplare.
    “The London Stock Exchange (LSE) is a stock exchange located in the City of London, England…”
    https://en.wikipedia.org/wiki/London_Stock_Exchange

    2. Celelalte tipuri de Londre, fac parte din UK si se supun legilor si taxelor din UK. Sper ca nu mai este nevoie sa spunem ca in UK exista impozit socialist-progresiv, care merge pana la aproape de 42%. Atat pe profit/venit cat si pe dividente. Evident ca doar aia mici si prostii il platesc si nu sunt optimizati fiscal sau nu au si firme inmatriculate si alt undeva pe care sa incaseze grosul banilor.

    =====
    Poate acum va intelege toata lumea de ce toate afacerile mari “se ingramadesc la Londra”. Poate le intra in sfarsit in cap, faptul ca, socialismul si comunismul sunt doua utopii falimentare si ca nu ai cum sa ai o viata mai buna si sa acumulezi avere, atat timp cat te lasi jefuit, “iti faci datoria fata de tara” si platesti taxe si impozite ca un prost.
    Toti cei care ajung bogati, ajung pentru ca nu platesc nimic sau pentru ca platesc extrem de putin. Punct.

    • corect, eu cand spun Londra cu referinta la finante, se intelege ca vorbesc de City of London – baietii destepti care au propriul regat in regat; de altfel, in afara city-ului nu se afla decat filiale de “suport”, sediile si prin urmare taxele si reglementarile sunt in city; uitandu-ne in amanunt e uimitor ca Marea Britanie a putut sa intre in UE, chiar asa cum era, mai “moțată” si europenii sa accepte libertatea totala a city-ului; nici macar Ciprul sau alte offshore-uri din UE nu se pot compara

    • Sunt o gramada de oameni care nu stiu ca exista City of London si nu inteleg ca bunastarea Marii Britanii este creata in City of London. De aceea ar fi mai bine sa faci distinctia si eventual pui si un link pe nume catre wikipedia, ca sa inteleaga tot prostul ca nu este acelasi lucru cu Londra, orasul unde se duc toti necalificatii si subcalificatii din Romania ca sa conduca taxiuri sau sa care roaba prin constructii.

      In City of London se afla cea mai mare bursa de minereuri (si nu numai) din lume, unele dintre cele mai mari afaceri din lume, si evident, City of London este CENTRUL FINANCIAR AL LUMII pentru ca acolo se afla cele mai multe si mai mari banci dr pr mapamond.

      Romania este inca o tara socialist-comunista plina de idioti care inca mai asteapta un Tatuc sa-i salveze si cred ca bunastarea unei natiuni/tari se afla in industrie-afaceri-economie-etc de stat si in plata unor taxe cat mai mari. Nici o civilizatie/natiune nu a fost creata si nu a prosperat in comunism sau in socialism si platind taxe cat mai mari. Din contra, natiunile cu capitalism si cu TAXE SI IMPOZITE ZERO prospera si se dezvolta, in timp ce natiunile socialiste de duc la fund si se ineaca in propria mizerie, saracie si prostie.
      Sa luam doua exemple foarte elocvente pentru zile le noastre:
      – exemplu de “succes” 100% socialist-comunist -> Venezuela
      – exemplu de succes 100% capitalist -> Emiratele Arabe Unite (si nu pentru ca au petrol si gaze ci pentru ca au taxe si impozite zero)

      Pana una-alta…
      – I Respect Money
      (contine subtitrare in romana)

  • “Ca fapt divers, România are onoarea să fie cobai și în armata “europeana” nu doar în scutul “anti”-rachetă american în care Polonia încă ezită să intre. Oare o să ne fie bine cu fundul în două bălți?”

    Prostia creaza saracie si saracia creaza prostie. Este un cerc vicios din care nu se poate iesi. Mai mult… mari mase de oameni prosti, voteaza, aduc la putere si sustin alti prosti. Singura solutie a prostului sa iasa din saracie este hotia, nu (auto)educatia cum se intampla in cazul oamenilor inteligenti.
    Prostii si hotii nu pot decat sa distruga, iar acest lucru este foarte usor vizibil, pentru ca se intampla zi de zi, incepand cu 1946 incoace. Nu e mare filozofie si nici nu este asa de greu de vazut si de inteles.
    De cate ori aduc in discutie IQ-ul scazut al romanilor se umfla tarata intr-o gramada de idioti.
    https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

    Acum suntem la fel ca in al dilea razboi mondial: niste bezmetici, care nu stim ce vrem si ce este de capul nostru. Fie ca suntem cu anglo-saxonii fie cu nemtii, noi tot CARNE DE TUN si tot PIERZATORI vom fi. Pe termen scurt, ne aflam de partea pierzatorilor, oricare ar fi ei, si vom pierde din nou vieti omenesti, resurse, teritorii, etc. Pe termen lung, tot pierzatori vom fi, in timp ce noi vom pierde, in mod evident ca vor fi altii care sa traga foloasele si sa dezvolte pe spatele pierzatorilor.
    Dar… daca tot ar trebui sa alegem una dintre tabere, in mod evident ca trebuie sa-i alegi pe aia de langa tine, cu care traiesti aproape, care iti sunt vecini de secole si care nu prea au de gand sa se mute, nu pe aia de departe. Germanii sigur au niste polite restante sa ne plateasca de cand “am intors armele”, iar unii ca rusii sau turcii, ne vor capaci fara sa clipeasca. De unguri (prieteni buni cu rusii) nu mai vorbim.
    Vom ajunge mai bombardati si mai furati ca sarbii (de catre americani si germani), mai furati si bombardati ca ucrainienii (de catre americani) si mai faliti ca grecii (de catre nemti). Asa se intampla cand o natie este condusa de idioti care se cred super inteligenti pentru ca “se descurca si ii fac pe toti”.

    – Surpriză uriașă: Germania construiește o armată europeană alături de Cehia și România
    http://www.activenews.ro/stiri/Surpriza-uriasa-Germania-construieste-o-armata-europeana-alaturi-de-Cehia-si-Romania-143450

  • Trump Slams “Very Bad” Germans For Selling Millions Of Cars In US: “We Will Stop This”
    http://www.zerohedge.com/news/2017-05-26/we-will-stop-trump-blasts-germans-selling-millions-cars-us

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.