Precum oile la pascut

Mitingul anti-binom organizat de PSD Dolj s-a transformat peste noapte in miting pentru restaurarea monarhiei – caci un adevarat omagiu al PSD-ului dat Regelui Mihai ar insemna pe langa dezicerea de Iliescu care l-a trata pe rege ca pe un caine, repararea crimei istorice numita lovitura de stat din 1989 prin instituirea unui referendum prin care poporul sa aleaga – macar simbolic – daca vrea sau nu sa se intoarca la monarhie.

Ori daca PSD aduce omagiu regelui inseamna ca militeaza pentru intoarcerea la monarhie. Nu pot aduce omagiu regelui daca nu esti monarhist. Eu, de exemplu, nefiind monarhist nu i-am adus regelui niciun omagiu.

Se intelege ca in spatele acestui show penibil prin care oameni sarmani si cu IQ minimal de pe la sate sunt plimbati ca oile prin oras ca sa arate partidul ca are si el sustinatori, se afla imposibilitatea de a opri turmele o data pornite si o data lansat zvonul. Era prea complexa operatiunea “brrr oaie inapoi” decat o mica defilare prin centru Craiovei.

Era logic pentru toata lumea ca daca nu se mai poate face miting pentru Dragnea, trebuia anulat. Insa asta e alta dandana, ca o data puse oile in miscare e greu sa le mai intorci inapoi, ca ele si-au pus in minte ca partidul o sa le plimbe pana la Craiova si ca dom primar da si el o cafea sau o tuica acolo, sau macar o garoafa dupa cum putem vedea in filmare. E de-ajuns cu o cafea si o plimbare sa faci rost de cateva autobuze de asistati sociali ca sa vina la Craiova si daca le-ai promis, e musai sa faci ceva cu ei. Ori ce sa faci acum daca s-a nimerit sa moara sarmanu rege tocmai acum? Sa faci … un mic omagiu acolo, ca se potriveste.

Traim poate ceasul al 11-lea in care ultimii oameni cu o farama de morala trebuie sa se trezeasca si sa lupte cu tot ce poate fiecare impotriva dezastrului care a dat peste tara noastra. Daca vrem sa vedem care ne este viitorul in caz ca o sa stam cu mainile in san sau sa bagam capul in nisip sau fiecare in cusca lui, nu trebuie sa ne uitam la Ungaria – un caz fericit de dictatura zic eu – ci la Rusia:

The Kremlin has ordered regional officials to turn next year’s election into a festive “holiday” to try to boost turnout as President Putin seeks a convincing win and his fourth term in office. (sursa)

Paradoxul e ca si multi dintre membrii PSD-ului o sa cada victime in viitorul stat politienesc neo-comunist, cu masca socio-nationalista. Cum anume? Istoria ne invata. Daca are pe cine …

3 comments

  • Asta este votantul clasic al PSD:
    https://s3.comisarul.ro/1cc5f12b9181e421a77527a389b39b96.jpg

    Din pacate si celelalte partide politice impreuna cu votantii lor sunt tot in aceeeasi situatie cu PSD-ul si votantii PSD-isti.

    In Romania nu ai ce alege. Sistemul organizarii partidelor politice este facut in asa natura incat nu este accesibil oricui ci doar pentru cine trebuie. Securistii isi creeaza partide la discretie dupa cum au chef. Vezi ce face Basescu, Macovei, Tariceanu, Oprea, etc, sau mai nou securistul de Marian Munteanu, idolul bolsevicilor securisti de la activenews. Munteanu nu a reusit sa obtina nici macar 1% la alegeri, dar a reusit sa stranga 250.000 de semnatruri pentru a forma un partid. Mie chestia asta imi insulta inteligenta.

  • din surse mai mult sau mai putin credibile, am auzit ca mitingul s-a organizat pentru ca banii oricum fusesera dati la oameni; din pacate nu am aflat tariful …

  • “În comparaţie cu un mit ca mareşalul Antonescu, cel care a luptat pentru ca România să se afle în graniţele ei fireşti, un minoritar cu palat la Cornu, cu turnuleţe, nu poate să se simtă decât frustrat că nimeni nu s-a gândit să-i ridice şi lui un monument.” – Olguta in 2002: http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=5297&idm=1,14&idl=1

    Intre timp, Olguta a prins gustul statuilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.