Minciună și adevăr cu privire la pamblică

Noul ministru al educației: Am fost batjocorit, dar „pamblică” e regionalism (sursa)

Diavolul este expert în minciună. Atât de expert încât găsește explicație parțial adevărată (cel puțin privită dintr-un unghi) la orice minciună.

Bunăoară, nu e greu să vezi ce efort intelectual face ministrul pamblică ca să se exprime. Pentru a răspunde viralului cu pamblica, departamentul de marketing al PSD s-a gândit (băieți deștepți!) să caute în dicționar. Și căutând ei în dicționarul de regionalisme au găsit că pamblică este regionalism și i-au pasat șmenul.

Așa că pamblicuță s-a găsit lăudându-se că el nu e prost, e doar regional. Ca și cum de regional ce e pamblică l-ar fi folosit el, vorbind ca un repencioc și ca și cum alte greșeli pe care le face tot de regionalisme le face.

În esență, lumea nu râde de pamblică pentru pamblică ci pentru tot pachetul. Așa cum problema lui Viorica nu e că a mutat Iranul și Pakistanul în UE ci e că e o nobody. Complexul de inferioritate este probabil cea mai răspândită boală în rândul tovarășilor și ne putem da seama prin ce au trecut înaintașii tovarășilor în anii de început a stăpânirii bolșevice în România când – ca și acum pe alocuri – oameni fără nicio calitate alta decât că sunt corupți și se pricep la a fi unealta potrivită (pentru dracul roșu) la locul potrivit, nu aveau.

De aceea, e de așteptat ca irascibilitatea tovarășilor să răbufnească în curând în cine știe ce lege care interzice viralele și bâza față de politicieni sub umbrela a cine știe ce aberați din categoria protecția imaginii personale sau alte asemenea, cum a fost o tentativa de legiferare eșuată deocamdată a lui Dragnea de pe vremea când era Ponta prim-ministru.

Ce mi se pare ciudat, este că materialul de bâză oferit de tovarăși este atât de bogat și tentant încât până și televiziunile de partid (cel putin antenele) au început să nu mai poată să se abțină și să îi taxeze pe regionali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.