President Skroob strikes back

Urasc sa am dreptate, mai ales in legatura cu razboiul. Dupa stirea cu discursul lui Putin despre rachetele cu focoase nucleare care pot sa faca tumbe printre detectori (ca si cum cele cateva sute de mii de balistice nu ar fi indeajuns sa ii sperie pe americani), m-am intrebat pe Twitter cat va dura pana Trump va incepe sa arunce si el cu gogosi cat mai pompoase despre noile descoperiri ale americanilor.

Ei bine a durat cam 11 zile din ce vad … pana sa apara stirea de mai jos pe Zerohedge: Trump: Get Ready For The “Space Force”; Mission To Mars “Very Soon”

Evident ca asa cum nimeni nu-l crede pe Putin ca animatiile alea ale rachetelor dansatoare supersonice au vreo legatura cu realitatea in conditiile in care Rusia are o mare problema in a plati salariile soldatilor, tot asa nici acum nimeni nu-l crede pe Trump in conditiile in care doua-trei lansari de rachete ale lui Musk nu inseamna decat ca poate americanii au sanse peste 10 ani sa poata lansa un om in spatiu desi Musk ne asigura ca la anu vor da drumul la primul zbor spre Marte.

Cu spatiul stim ca zborul fara om la bord este foarte simplu si se poate face cu bani multi. Insa zborul cu om la bord a fost posibil doar in perioada in care cucerirea spatiului era obiectiv strategic major si soldatii erau educati in spiritul sacrificiului, prin urmare inginerii au avut multa carne de tun pregatita sa isi dea viata pentru tara. Astfel, au putut testa rachete si au facut un oarecare progres care a culminat cu aselenizarea. Insa ulterior, pentru ca nu a mai fost nevoie, americanii au avut problema cu pastrarea mostenirii glorioase a acestei jertfe. Rusii, pentru ca au avut tehnologie mai ieftina (mare parte din cercetare au furat de la americani) si costuri mai mici, au mai fost in stare sa mentina cat de cat capacitatile de a lansa un om in spatiu, insa fara banii americanilor le pierdeau si ei.

Sinergia intereselor americanilor cu capacitatile si pretul rusilor a facut ca International Space Station-ul sa poata fi pus in aplicare si sa supravietuiasca pana acum, fiind un succes minor in comparatie cu ce s-ar fi putut realiza daca in loc sa toate banii pe razboaie aiurea, americanii ar fi investit in spatiu. Pana acum ar fi avut deja flota spatiala.

Par destul de disperati americanii cu privire la posibilitatea pierderii avantajelor militare fata de rusi dar mai ales fata de chinezi. Disperarea o vedem nu atat din declaratiile pompoase si amuzante ale lui presedintelui Skroob cat din leak-urile (sau mai bine zis declasificarile) legate de intalnirea cu niste OZN-uri a soldatilor americani si insinuarile / zvonurile care se lasa sa respire din aceste filmari care sunt de doua tipuri:

  1. americanii au capturat sau sunt in posesia de materiale si tehnologie aliena
  2. OZN-urile sunt de fapt noi aparate de zbor dezvoltate de americani, super performante

O vreme am crezut si eu ca americanii au mere un as in maneca, asa cum au scos avionul invizibil in razboiul din Irak. Oricat de scump si irelevant este astazi acest avion, la vremea aceea era intr-adevar un game changer. Este logic sa credem / speram ca americanii au si alte jucarii la fel de performante pe care nu le scot la iveala.

Daca chiar le au, poate ar fi momentul sa le arate. Nu de alta, dar gogosile lui Trump nu vor reusi sa ridice spiritul soldatilor americani care sunt din ce in ce mai agresati emotional de sentimentul de inferioritate al capacitatilor imperiale in urma deselor infrangeri si nesemnificativelor victorii din razboaiele de aiurea la care tara ii trimite si uita de ei pe-acolo.

13 comments

  • Ceva tare despre FB
    ”După cum dezvăluia recent revista săptămânală elvețiană Das Magazin, pe baza unei medii de 68 de like-uri date de un utilizator pe Facebook, pentru Kosinski „era posibilă prezicerea culorii pielii (cu aproximație de 95%), orientarea sexuală (88 la sută) și apartenența la Partidul Democrat sau Republican (85 la sută). Și chiar mai mult: putea stabili IQ-ul acelei persoane, religia și dacă era consumatoare de alcool, țigări și droguri. Mai mult, prin intermediul acestor date putea să deducă dacă subiectul provenea dintr-o famile destrămată.”

    • e putin exagerata performanta; datele sunt aur intr-adevar si se pot deduce multe informatii, mai ales folosind noile tooluri de IA; omul este o fiinta complexa si e absurd sa crezi ca 80 de like-uri pot sa spuna cu cine votezi in ziua votului; daca un astfel de tool ar exista, eu l-as cumpara si as pune-o pe nevasta-mea sa dea like-uri ca sa inteleg ce are in cap, dar ma indoiesc ca functioneaza chiar si pe barbati; poate pe anumite segmente de nisa e normal sa functioneze; de ex clar ca cine da 80 de like-uri la postarile NRA-ului va vota cu Trump dar informatia asta nu ajuta cu nimic;

      in cazul lui Trump cu “teoria” analitics eu cred ca avem a face cu correlation is not causation, adica Trump nu a castigat pentru ca a folosit analitics; Clinton a folosit si ea analytics, toti folosesc, difera doar banii bagati si ROI-ul obtinut; Trump sigur a avut bani mai putini si poate (desi nu vad de ce) a avut parte de un ROI mai bun de la astia; dar a pune victoria pe seama analitics este infantilism pentru cei care o fac serios si manipulare pentru ce se intampla de fapt; overview-ul scandalului este ca in SUA a inceput campania electorala 🙂

      vedem ca Trump e deja atacat, dilema mare e de cine

  • citeste cu atentie:
    – Cum şi de ce a ajuns România să importe forţă de muncă din Asia
    http://www.businessmagazin.ro/cover-story/cum-si-de-ce-a-ajuns-romania-sa-importe-forta-de-munca-din-asia-17029324

    – De ce vin în România muncitori asiatici
    https://www.cotidianul.ro/de-ce-vin-romania-muncitori-asiatici/

    Romania – angajat ROMPAN = salariul minim pe economie (acum 1900 ron brut), eventual + bonuri de masa si in foarte rare ocazii, ceva bani “in plic”
    – Exodul românilor în străinătate a lăsat fabricile de alimente fără clienţi
    http://www.zf.ro/profesii/exodul-romanilor-in-strainatate-a-lasat-fabricile-de-alimente-fara-clienti-17048803

    vs. Italia:
    – În Italia nu sunt oameni dispuși să lucreze ca brutari pentru 1.400 de euro pe lună. 117.000 de posturi de muncă vacante
    http://www.gazetaromaneasca.com/integrare/italia/italia-nu-sunt-oameni-dispusi-sa-lucreze-ca-brutari-pentru-1-400-de-euro-pe-luna-117-000-de-posturi-de-munca-vacante/

  • Din articolul de mai sus cu avionul rusesc am retinut ceva f tare: “The Chukotka Mining and Geological company is 75% owned by Canada’s Kinross Gold”. Oh, really? Tocmai la rusi au reusit ovreii operatiunea Rosia Montana ! Ca si pe la noi tot niste “canadieni” amusineaza dupa zacaminte miniere.

  • @ admin, sunt si planuri (patente) publicate. Youtube nu poate insemna documentare, la fel ca si wikipedia, dar pot fi surse de informare pentru pornirea unei documentari serioase, pe care, eu, unul nu am de gand sa o fac, din lipsa de timp. Dar nici nu putem lua in bascalie niste subiecte, doar de dragul unor idei preconcepute: centura Van Allen, imperiul muribund, esecul F35 si altele. Sa fim seriosi, se prognoza moartea dolarului de ani buni si venirea sfarsitului, odata cu cipurile. Iaca ca nu-i asa.

  • Aia cu iutubul spune-i lui colegul Gica. Orice obiect pe care vrei sa-l scoti din atmosfera se face la Ecuator, pentru ca rotatia pamantului te ajuta in acest sens. Iar tocmai acolo centura de radiatii este cea mai puternica: https://www.space.com/33948-van-allen-radiation-belts.html Chiar acum cand se construieste Orion, isi fac probleme cu respectiva centura de radiatii (da, asta e de pe iutub). Insa un inginer NASA a spus-o, nu eu. Cat despre sondele pierdute pe Marte, asta e doar un mic si nevinovat search pe duck and go: https://www.cnn.com/TECH/space/9909/30/mars.metric.02/ https://www.popularmechanics.com/space/moon-mars/a17407/mars-mission-failures/
    http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-30784886
    Spatiul cosmic este cel mai ostil pentru oameni. Chiar si astazi, cu experienta si tehnologia pe care o avem. Iar ei au facut-o in anii 60… sictir… Iat apoi, ca prin minune, in urma cu cativa ani filmele originale ale Apollo sunt PIERDUTE de NASA. Adica, singura proba in sine este pierduta. Caci doar filmul original poate fi testat daca e real sau nu. Copiile nu au nici o valoare. Adica, iti pierzi cheile, poate portofelul, insa care sunt sansele sa pierzi nicte filme de arhiva de o valoare incontestabila? Si nu le-a pierdut Ilie, ci NASA, care au fonduri la greu si care presupun ca au niste arhive super blindate si tehnologizate. Eu nu ma uit la TV de ani buni. Si astfel pot vedea diferenta. Americanii sunt experti in a falsifica, a minti, si a se lauda – atunci cand au cu ce. Rusii tac si fac. Parerea mea exclusiva, care nu e neaparat cea reala. Cheers!

  • ce vorbesti?

    ai auzit de aura tr-3b? americanii au tehnologie “extraterestra” si sunt de mult pe marte. nu vezi ca panourile solare la rovere sunt mereu curate si cau si-au depasit cu multi ani durata preconizata de functionare?

    sunt filmulete credibile pe youtube. Credibile zic, nu petarde.

    • gravitatia nu poate fi anulata, daca ar exista macar o bicicleta antigravitationala, posesorul ei ar putea cuceri sistemul solar

    • Daca erau pe Marte se laudau ei, caci la laudat stau cel mai bine! Ma indoiesc ca au ajuns vreodata pe luna… Centura Van Allen, bat-o vina! Si mai ales la tehnologia din anii 60. Daca era atat de usor, aveam deja baze pe luna. De-abia in urma cu cativa ani au descoperit apa pe luna. Iti imaginezi deci cat de dificil este. Deocamdata sunt zeci de sonde care au disparut fara urma numai ce au ajuns langa planeta Marte. Mai documenteaza-te, zic eu. Si nu spera sa scoata americanii vreo arma secreta, caci nu au de unde. Imperiul este in ultima sa etapa, este muribund. Daca sunteti prea orbi sa vedeti asta, e mai grav, caci si noi facem parte din Imperiu, din pacate. Cumparati aur sau pamant. Caci vin vremuri grele.

  • Ce as in maneca, domnule? F35 – sau cel mai scump esec din istorie? Cat despre tehnologia stealth, nu prea era game changer , iar stealth nici atat – ci doar la stiri la TV in tarile NATO. Armata americana este umilita zi de zi, si din diperare accepta si trans-sexuali in armata, caci nimeni nu se mai inroleaza. Speech-ul lui Putin a fost din diperare, si a fost pur defensiv. Se vede catusi de bine cum cainii turbati ai vestului vor razboi cu disperare, ignorand orice lege internationala. Imi fac economii serioase, si ma pregatesc sa ma mut in Rusia. Radeti voi acum, insa nu veti mai rade in cativa ani.

    • daca incepem sa vorbim de esecurile rusilor, nu avem timp sa le enumeram; uita inca un avion picat azi: https://www.zerohedge.com/news/2018-03-15/russian-plane-loses-tons-gold-and-precious-metals-takeoff

      de mutatul in rusia, e cel mai tare banc despre rusia auzit recent; culmea e ca rusia e tara cu cei mai multi super-bogati care vor sa plece: https://www.zerohedge.com/news/2018-03-12/mapping-regions-ultra-rich-want-leave

    • In primul rand, nu este un avion “picat”, ci un avion care a “pierdut” cateva tone de lingouri… Asta nu prea imi pare accident, ci un furt foarte ingenios. Cat despre super bogatii care vor sa plece din Rusia, nici nu ma mira. Caci in vest este paradisul lor, unde pot fura la greu, si nici macar nu vad puscaria. Arata-mi tu oameni de rand care vor sa emigreze – nu vei gasi. Cat despre mitul rusoaicelor prostituate, este clar un mit. Traiesc in Belgia, e plin de curve rusofone, insa toate din Estonia, Ucraina, etc. Vorbesc rusa, e adevarat. Sunt chiar magazine “rusesti”, insa nu vei gasi rusi acolo. Nu voi mai intra in detalii, insa cunosc foarte bine cum e viata acolo. Romania o va lua exact ca in WW2. A intrat in tabara gresita, ca de obicei. Ungurii pot fi prieteni cu rusii, caci doar sunt mai prosti ca noi… Asta e!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.