Goniți, umiliți, gazați

Dupa cum am vazut mitingul diasporei nu a schimbat nimic, ba din contra e posibil sa determine trecerea regimului neo-comunist la un nou nivel de dictatura, de la o dictatura soft si bazata doar pe propaganda, manipulare si coruptie la una mai putin soft, bazata pe preluare justitiei, folosirea jandarmeriei si a politiei pentru controlul si intimidarea opozitiei si de ce nu a administratiei publice si financiare pentru pedepsirea “provocatorilor”.

Pana a ajunge din urma Turcia insa, mai avem de pus gheara pe banca nationala si pe armata. Faptul ca nu au presedentia deocamdata incurca mult PSD-ul dar nu il va incurca inca prea mult si nu va constitui o problema la urmatoarele alegeri, care nu au cum sa nu fie masluite.

De mult timp sunt de parere ca ciuma rosie nu poate fi data jos cu proteste si nici macar cu votul. Am ajuns la concluzia ca ciuma rosie este o boala genetica la romani, nu este doar un partid sau o grupare mafiota. Ciuma rosie semnifica coruptia si compromisul, idolatrizarea statului si a partidului, sensibilitatea si predispozitia la un tatuc care sa ne conduca pe toti si sa aiba grija de noi, lipirea de o pensie frumoasa, chiar daca trecem cu vederea mici “abateri” ale justitiei, lipirea de posturi bine platite la stat sau macar “sigure”, chiar daca inchidem ochii la nedreptati, coruptie si toate metehnele sistemului Pile – Cunostinte – Relatii, etc. Pe scurt, ciuma rosie inseamna sa imi vad de interesul meu si sa nu am principii.

Ciuma rosie a cuprins o mare parte a populatiei si nu este deloc un fenomen nou, ci este precum un cancer care acum doar se metastaziaza dupa ce operatia din 89 cand s-a eliminat tumoarea principala se dovedeste acum ca nu a salvat pacientul, cancerul comunismului al minciunii, al hotiei si al lasitatii fiind acum raspandit in tot organismul, adica in intreg poporul roman.

Singurele celule sanatoase care au fost afectate de cancer sunt in mare parte romanii care muncesc si nu cercesc dintre care cea mai mare parte, neavand de ales, au fugit in afara. Din pacate acestia nu au realizat ca trimitand bani inapoi la parinti si la rude, construindu-si case sau strangand bani in speranta ca se vor intoarce si vor cladi ceva inapoi aici, nu fac decat sa intretina mai departe cancerul. Diaspora, luata ca entitate financiara independenta este un investitor masiv in Romania, cu mult peste oricare tara sau companie. Banii diasporei sunt cauza pentru care leul nu a picat si in loc de 4.6 sa fie acum 6.4. Banii diasporei sunt cauza pentru care Romania nu este inca sub umbrela FMI-ului.

Numai luand in considerare fluxul de bani care intra in tara si sprijinirea monedei si ignorand efectul asupra investitiilor (case construite, stimularea consumului, impozite si contributii platite), daca s-ar taia brusc aportul romanilor din afara, Romania ar avea mari probleme in prezent si pensionarii care acum stau confortabil si se holbesc la televiziunile securistilor lasandu-se spalati pe creier si rumegand promisiunile perpetue de mariri de pensie ca si cum pensia este mantuirea lor, ar fi primi care ar iesi sa protesteze impotriva hotiei.

Chiar si mitingul actual, in ciuda zgomotului de moment, daca il privim financiar a adus un mic boost financiar pentru tara nesperat, completand lipsa tursitilor din vara aceasta datorata vremei proaste de la inceputul verii. Miile de romani intorsi, in log sa mearga in Grecia sa se relaxeze, au platit benzina, au platit vigneta, merg la hypermarket, platesc hoteluri, cam tot ce fac turistii.

Speram ca acum cand au vazut si ei pe piele proprie ca nu mai exista sperante, romanii din afara vor intelege ca noi nu mai avem o tara si ca poporul roman este mort. Cei care inca mai avem oarecare sentimente fata de poporul roman, chiar daca cu fata de o imagine de poveste a acestuia pe care ne-am construit-o noi sau ne-au transmis-o altii, trebuie sa ducem cu fala numele de roman in lume si sa fim cetateni credinciosi tarilor care ne-au primit. Dragi romani, tineti-va banii acolo, anulati orice planuri de intoarcere in tara, multumiti-va cu un vot din cand in cand care oricum nu poate schimba decat numele sub care ciuma rosie conduce, caci tovarasii oricum se pricep sa migreze intre partide. Romania este pierduta.

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.