Elefantul din cameră în privința Referendumului pentru Familie: PREZENȚA ȘI VOTUL DIASPOREI

Am auzit și eu acele întrebări retorice puse de unii pe Facebook: “de ce stă diaspora la coadă să voteze”, pentru că mai europeni și mai toleranți ca ăștia plecați, nu sunt nici măcar usr-iștii sau kalusiștii. În plus, pentru ei chiar nu e nicio miză, ei jucând deja hora unirii minoritarilor, deci dacă în RO putem spune că au venit la vot cei speriați că le vor fi copiii educați și adoptați de homosexuali, acolo deja se întâmplă asta.

La început a fost o mică curiozitate și apoi am intrat mai adânc în cifre. Ca un obsedat de statistici ce sunt, nu m-am putut abține și am săpat din ce în ce mai adânc. Cifrele sunt șocante și denotă o singură concluzie: cei care au văzut mai îndeaproape ce înseamnă dictatura ideologiei de sex în vest, au venit la vot. Mai mulți ca în țară și mai tradiționali ca cei din țară.

Iată ce rezultate am găsit, cifre cu greu adunate și extrase pentru că, din păcate, BEC-ul are un site care te împiedică să găsești date și a trebuit să caut pe diverse știri și surse și pe alocuri să însumez singur niște date care ar fi foarte simplu pentru experții în IT de la BEC să le pună la dispoziția celor interesați. Ca să nu mai menționez ca site-ul BEC ascunde toate informațiile din alegerile din urmă, păstrând doar pe ultimele, având memorie scurtă ca peștele deși memoria de calculatoare pe serverele de hosting este extrem de ieftină și bugetele de NSA ale contractelor de administrare ale serviciilor IT ale BEC-ului sigur le-ar putea suporta.

În primul rând, eu nu dau doi bani pe așa zis-ul procent de participare: numărul voturilor eligibile crește ca Făt-Frumos deși românii devin din ce în ce mai puțini. Nu contează asta însă, ce mi-e 20%, ce mi-e 30%, ce mi-e 40% – la un astfel de vot, românii trebuiau să fie 100% dacă nu le lua dracu’ mințile. 3 mil 400 sunt 3 mil 400, nu putem schimba asta. Am calculat deci un indice relativ al prezenței: referendum 2018 vs prezidențiale 2014.

De aceea am făcut niște comparații pe cifre nete: participarea la referendumul de acum versus referendumul de la prezidențiale din turul 2 (acela în care diaspora a votat masiv ca sa nu iese Ponta și să avem parte de UE). Datele le-am luat de aici + aici + aici + aici

Nu am verificat mai multe surse că sunt totuși surse de încredere, dar sunt deschis la corecturi, dacă îmi aduce cineva alte cifre, refac calculele.

Ce vedem noi de departe? Un raport extrem de mare al numărului de participanți din Marea Britanie: 74% față de câți au venit să îl voteze pe Klaus! Comparăm această cifră cu cei 31% de români, deci! Singura explicație posibilă ar fi explozia numărului de români din Londra, între timp. Dar având în vedere Brexit-ul, mă îndoiesc. Este totuși un număr dublu și aici vorbim despre rapoarte, adică proporții. Ca să se justifice o asemenea diferență, dacă am lua în calcul un procent similar de 31% prezența în diaspora (să zicem că avem aceiași români, deși teoretic fiind de-ăștia plecați pe-afară și învățați cu “toleranța”) o explicație posibilă nu ar fi decât o creșere a numărului total de români din Marea Britanie de peste 2 ori, ceea ce este imposibil.

În continuare, câteva statistici despre cum s-a votat. Am adunat voturi DA și voturi NU și am facut procentele pe acestea. Nu m-au interesat voturile nule. Mici diferențe, deși voturi puține, sunt semnificative și denotă o anumită stare de spirit.

Dintre cei care au venit, vedem clar că diaspora a votat mai DA decât cei din România. Cu privire la cei care au venit și au votat NU, eu am o teorie. În primul rând, nu sunt deloc adepții căsătoriilor homosexuale și nici apărători ai drepturilor minorităților. De vreme ce haita îndrăcită a chemat la absență se înțelege că cei care au votat NU sunt probabil rătăciți care s-or fi gândit că NU înseamnă să nu votezi cu PSD-ul. Nu râdeți! Cu siguranță avem mai mult de 5% din populație cu un IQ atât de infim încât să nu înțeleagă pe bune despre ce e vorba despre orice chestiune. Și aceștia au drept de vot și când deștepții cu aere europeniste stau acasă, aceștia votează pentru că pentru ei ca să voteze înseamnă că au și ei ceva de spus, ori când omul prost este băgat în seamă … 

Nu zic asta pentru că aș fi împotriva votului universal. Cred însă că deși ca nație avem un IQ mediu extrem de mic și o populație extrem de ușor de manipulat, lucrurile nu ar fi atât de grave dacă nu ar exista atâta aroganță la cei cu un IQ care nu este sub medie. Dar din păcate există și o prostie a celor deștepți sau mai bine zis, un IQ mediu nu îți garanează și discernământ. Din păcate trăim vremuri în care discernământul este un atribut întâmplător pe care Dumnezeu îl împrăștie pe ici pe colo, cu multă zgârcenie. Nu pentru că Dumnezeu ar fi zgârcit ci pentru că oameniilor li s-a urât cu binele. Când un om are parte numai de bine, binele i se pare un dat și uită că trebuie să lupte ca să păstreze acel bine. Să lupte cu mintea, cu gândurile, cu acțiunea, cu propriile ezitări și limitări. 

Ca o mică paranteză, că veni vorba de discernământ, suntem un neam atât de prost încât am început să fim circumscepți și cu privire la pâinea cea de toate zilele care dacă e cu gluten, nu mai e bună, trebuie să ne detoxifiem. Mulți români s-au dat acum pe tot felul de diete tembele, printre care și aceea fără gluten. Oare ce s-ar fi făcut dacă trăiau în epoca de aur și nu aveau de ales decât să mănânce pâine neagră cu salam de soia? Abundența și afluența aduc cu ele și comoditatea minții și uitarea necesității stării de prezență și de alertă. De aceea, în cazul votului, mulți au dat-o pe toleranță și pe alte de-astea, că li s-a urât cu binele. Când va veni dictatura poponarilor – și în curând vine – vor înțelege (poate) greșala pe care au făcut-o.

Câteva comentarii la cum au votat cei care au venit:

  • diaspora a votat mai mult DA decât România; pe de o parte se poate explica prin aceea că cei din afară știu cum e treaba sau pe de o parte că în România s-au nimerit prea mulți terchea-berchea care nu au știut ce votează și au pus NU ca să nu iese PSD-ul
  • din categoria terchea-berchea i-aș băga și pe maghiari care au votat NU doar pentru că niște lideri tembeli de-ai lor au vrut să arate nuiaua PSD-ului, chestiunea zilei pe-atunci fiind legea aceea cu cerința ca doar profesorii să predea limba română (da, acolo a ajuns învățământul mioritic – un ministru este dat afară pentru că dă lege ca doar profesorii să predea). Dacă ne aducem aminte, “problema” s-a rezolvat după pentru că maghiarii au dovedit că încă ascultă de lideri și au lipsit de la votare. Votul NU masiv (ca procente) în Covasna+Harghita se explică prin frica că poate dacă votează DA, o să ceară românii să se interzică și căsătoriile între doi maghiari, altfel nu îmi explic diferența masivă față de medie.
  • Suceava este singurul județ care a avut prezența peste 30% conform listelor dar tot aici găsim și un raport de DA/NU mai mare decât media pe țară; diferența de peste 2% între Suceava și România, nu se explică doar prin influența maghiarilor. Am făcut separat un calcul neinclus în imagine, în care am calculat votul total per Romania fără Harghita+Covasna și totalul la DA/NU nu crește/scade decât cu 0.01%. Diferența de 2% între Suceava și România este semnficativă și spune mult, așa cum diferența dintre diaspora și România, deși mică, spune imens cu atât mai mult cu cât avem teoretic un alt nivel de oameni în diaspora (mai pro-europeni, mai deștepți, mai puțin tradiționaliști – dacă erau tradiționaliști poate nu plecau) etc.
  • procentul DA/NU este mai mare în afară peste tot față de țară. Deci avem mai întâi prezență clar mai mare procentual în diaspora decât în România – pe de o parte – și pe de alta raport vot DA/NU mult mai mare în diaspora față de Româania. CARE ESTE EXPLICAȚIA?

Un răspuns și la întrebarea de mai sus aș fi dorit să aud dezbătut în media noastră pe lângă toate celelalte nimicuri referitoare la boicot, cum a fost recent acea poveste penibilă cu un pescar mitocan care a făcut o compunere hazlie despre cum a ignorat el votarea și s-a dus la pescuit. 

Fiind cifre mici în afară, poate am zice că statistic sunt irelevante. Totuși, dacă ne gândim, sunt aproape 1000 de voturi în Strasbourg – cam cât este un eșantion de sondare – unde este Parlamentul European și unde poate au votat parlamentari europeni și administrația acestora. Să zicem că poate aici mulți sunt psd-iști și că opoziția a boicotat. Cum explicăm atunci Franța sau Belgia per total? Ambele au raportul DA/NU mai mare decât România și decât Bucureștiul luat separat.

PS: iată niște calcule mai extinse cu prezența. Am calculat pe mai multe țări. Am observat prezența slabă în Moldova (un caz special) și am facut și un calcul cu Diaspora fără Moldova care arată cert discrepanța față de prezența din țară. Dintre toate țările incluse doar Canada și Danemarca au un indice al prezenței relative 2018/2014 mult mai mic ca în țară. Austria trebuie să fie un caz special, sper ca Media fax – de unde am luat datele din 2014 să nu fi dat copy/paste greșit de la BEC (care nu are datele)

3 comments

  • Dupa 11 ani de trait in afara Romaniei (6 in Belgia, 5 in Spania) subscriu si confirm observatiile tale: cei din diaspora au fost mai activi la referendum pentru ca au vazut cu ochii lor unde duce acest drum pe care Romania a facut primul pas: este drumul catre pierzanie.

    Un popor caruia ii sunt distruse valorile morale care ii confera coeziune sociala, ramane doar o adunatura de indivizi rataciti mental.

    Retelele sociale au distrus la 95% din cei care le utilizeaza intens, capacitatea de a judeca logic si abilitatea de a mentine o perspectiva pe termen lung. Mentalitatea pe termen scurt este predominanta.
    Se poate face o comparatie cu jocul de sah: partida nu se termina dupa prima mutare. De abia incepe…

    Partea “corecta” a lucrurilor e ca fiecare va culege ceea ce a semanat.

  • “Ca o mică paranteză, că veni vorba de discernământ, suntem un neam atât de prost încât am început să fim circumscepți și cu privire la pâinea cea de toate zilele care dacă e cu gluten, nu mai e bună, trebuie să ne detoxifiem. Mulți români s-au dat acum pe tot felul de diete tembele, printre care și aceea fără gluten.”

    Aici ai dat-o in bara. Painea modrena din Romania este o dejectie ordinara facuta din fainuri ultrarafinate si plina de “E”-uri, coloranti, inlocuitori ieftini si sinistrii incepand cu guma de xantan, guma de guar, etc. Mai este si dospita cu drojdie + zahar pentru a grabi dospirea, dar fara a “fermenta” faina si a o face mai digerabila. In statele din Vest chiar daca dospirea se face cu drojdie, ea se face pe o perioada indelungata, iar in cazul in care painea se dospeste cu maia naturala asa cum se intampa in brutariile artizanale, atunci dospirea se face pe o periade de 24 pana la 72 de ore pentru a ajunge la nivelul de “high digestibility”.

    Problema nu este glutenul in sine ci cantitatea de gluten, modul in care este prezent in paine (adica nefermentat, nedescompus si greu digestibil), lipsa celorlalte elemente prezente in graul integral dar disparute in urma rafinarii excesive a fainii la care se adauga si prezenta “inlocuitorilor” si “ameliatorilor”.

    Painea clasica si traditionala facuta din fainuri integrale este una, iar dejectia moderna este alta. Nu in ultimul rand, din cauza prezentei masive de gluten si lipsei celorlalte elemente, o grmada de persoane dobandesc foarte usor (boala) celiacee. In statele din vestul Europei in frunte cu cele care conduc in domeniul agriculturii (Franta, Italia, etc) produsele de panificatie au o calitaate superioara, sunt facute din fainuri integrale dospite natural cu maia nu cu drojdie + zahar. Aproape fiecare produs are si o versiune realizata din fainuri fara gluten. ESTE LEGE in acest sens.

    Produsele fainase care se consuma la noi, au o calitate care in statele din vest ar fi interzise de la vanzare si pe care nu le-ar consuma nici saracii. Toate studiile care s-au facut in ultimii ani si care atesta faptul ca mancarea consumata in Europa de Est ESTE NET INFERIOARA celei consumate in Europa de Vest sunt adevarate. Esticii si romanii in general NU AU STANDARDE si nici respect fata de sine. Daca ar avea asa ceva, atunci nu ar mai consuma dejectii, iar faptul ca s-a mancat rau in comunism nu este o scuza pentu a manca rau si acum.

    Ia mai documenteaza-te putin:
    – Grau, gluten, paine. Partea1: Saltul istoric al glutenului de la painea cea de toate zilele la carnea artificiala
    https://www.melidava.ro/reflector/de-la-melidava/articole-publicate/gluten-grau-paine.html

    – Grau, gluten, paine. Partea2: Implicatii asupra sanatatii umane
    https://www.melidava.ro/reflector/de-la-melidava/articole-publicate/gluten-grau-paine-2.html

    Asculta cu mare atentie si baga la cap:
    – O sută de mii de euro pe an din Pâine. Simplu si la îndemână.
    https://www.youtube.com/watch?v=x8iag5Gdr7A

    _____
    Cum e pe la altii:
    – Secrets of Sourdough: Science on the SPOT
    https://www.youtube.com/watch?v=y5xOpss4j5E

    – Shaping and Baking Artisan Baguettes
    https://www.youtube.com/watch?v=4yp8UhNnj-w

    – Le Pain Rustique : boulanger de la Ruche de Lavalette
    https://www.youtube.com/watch?v=_jZ7RNcX8C4

    – Fervere Bakery — Zen and the Art of Bread Making
    https://www.youtube.com/watch?v=69DliUMJbeU

    – East Bristol Bakery – An Artisan Bakery.
    https://www.youtube.com/watch?v=A9DRYqhh4xs

    – LIEVITO MADRE di Gabriele Bonci
    https://www.youtube.com/watch?v=15QrVhqCYJw

    etc.

  • Iti pierzi timpul aiurea incercand sa despici firul in patru. Rezultatul este ala care este si nu ai ce sa schimbi. Arunca o privire pe canalul de youtube “Vax Populi”. Asta este poporul roman in toata “splendoarea” lui. Cine ai fi vrut tu sa-ti voteze daca nu s-a dat nimic gratis nimanui? Nu nu mic, o fasole, o bere, o basca, o pelerina de ploaie, un kil de ulei, o galeata, NIMIC!
    Pai daca nimic nu e, atunci nici vot nu e! Dixit!

    https://www.youtube.com/watch?v=d2pkEGpYPbc

    _____
    “Un raport extrem de mare al numărului de participanți din Marea Britanie: 74% față de câți au venit să îl voteze pe Klaus!”

    Uite cum se explica numarul votantilor din UK:
    – Legat de referendum…
    https://opencube.ro/legat-de-referendum/

    https://opencube.ro/page/1/?s=diversity

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.