Viitorul nostru este: mâncători de hamburgeri

România iese în evidență din nou: coadă la fast-food. Slow queue – fast food, mai precis. Cine și-ar fi imaginat? Știu că suntem români și le-am văzut pe toate: cărat pufuleți cu Dacia 1300, bătaie pe hârtie igienică, caracaleni care fac cu sutele 100km în fiecare weekend ca să mănânce o shaorma la Auchan din Craiova etc.

Coadă la Mc Donalds de sute de oameni însă nu am mai văzut.

Sute de oameni, în special adolescenţi, dar şi persoane mature au umplut, deja, până la refuz restaurantul, pentru a se bucura de produsele companiei americane. Nimic nu lăsa de înţeles luni, la orele prânzului, ceea ce avea să se întâmple în prima zi de la deschiderea restaurantului McDonald’s la Focşani.

Sursa

Dacă la alte evenimente similare mai ales  pensionarii ieșeau în evidență, de data asta gloatele au fost formate din tineret speranțe: copii, adolescenți, tineri, pensionarii de mâine care vor fii spălați pe creier de psd-urile din viitor și vor fi manipulați după cum e nevoie.

Mc Donalds nu este un succes prea răsunăror în România din cauza sărăciei. Văzut mai degrabă ca o locație pentru ocazii speciale (serbări zile copii, loc de întâlnire pentru puțanii care își invită prietenele “în oraș” dar nu sunt încă îndeajuns de stăpâni pe ei să încerce un restaurant), fast-food-ul faimos suferă din lipsa cererii dar și din cauza lipsei forței de muncă (interesată în muncă, căci tehnic forță de muncă există, dar preferă să trăiască din ajutoarele partidului).

Cultura culinară nu este tocmai punctul forte al românilor. Nu că cultura în general ar prezenta interes pentru publicul target al McDonalds. Mi-am adus aminte însă că în Grecia Mc Donalds nu a avut un succes prea mare, existând doar 40 de magazine. Prin comparație, noi aveam vreo 60 în 2009 (cf Wikipedia). Numai câți turiști vin în Grecia ar explica poate de ce această cifră este anormală pentru greci, deși poate doar românii sau bulgarii sunt atât de penibili încât ajunși în Grecia să mănânce la McDonalds, la câte bunătăți au grecii.

McDonalds, mai ales la noi și mai ales în zone de astea rămase în urmă, este un indicator al mârlăniei. Sunt sigur că cu prețul a două hamburgeruri mici, poți mânca foarte bine la un restaurant oarecare din Focșani. Și pe lângă mâncarea mult mai bună, ai parte și de servire, liniște dar mai ales ai parte de masă. Căci la McDonalds nu poți spune că ai luat masa, ci doar că ai fost la Mc.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.