De ce Hard Brexit-ul este singur Exit pe care il vor europenii?

Am mai spus, dar acum ca e fierbinte situatia, reamintesc:

pentru UE, succesul ruperii Marii Britanii ar fi un risc existential. De unde putem intelege de ce vor pune bete in roate si le vor da la ghioale britanicilor. Va fi un divort mizerabil in care noi si noi gesturi socante si atitudini rautacioase, pline de ura si razbunare vor iesi la iveala din partea “clasei conducatoare”, birocratii, comisiile, comitetele, parlamentul si tot ce tine de administratia imperiala. Primul semn va fi incurajarea Scotiei sa se rupa si facilitarea “integrarii” acesteia si poate a altor provincii. Cred insa ca trendul nu poate fi oprit si UE va suferi lovitura dupa lovitura. Avem deci a ne astepta la puternice socuri economice, crize financiare si politice nemaintalnite. Asta, daca scapam de razboiul cu Rusia

CE SĂ ÎNȚELEGEM DIN REZULTATELE BREXITULUI (24/6/2016)

In alt articol daca – nu ma insel – ziceam ca orice exit este o lovitura de moarte pentru UE. Poate cel mai clar indicativ ca UE nu este pregatita sa faca fata unui exit si ca nu s-a gandit niciodata la asa ceva este chiar faptul ca UE nu are in propriile tratate acoperita situatia exitului si nu are norme si legi clare, ca sa nu mai zic de comitete si experti pregatiti sa negocieze.

Poate fi ceva normal, ne gandim. Ce tara e pregatita sa cedeze autonomia si are in propriul statut legi privitoare la autonomie? Nu este deloc insa acelasi lucru. UE ca o uniune teoretic democratica si moderna (multi spun ca ar fi primul Imperiu in care popoarele intra de buna voie si nu cucerite de vreo armata) ar trebui sa fie pregatita tot timpul pentru exituri.

Nu stiu concret cine sa poarte o parte mai mare de vina, europenii sau britanicii. Este cert ca situatia este extrem de complexa desi Marea Britanie oricum avea un statut special in UE, nefiind integrata “total” ci doar atat cat le-a convenit politicienilor britanici, asa cum tot “special” sunt “integrate” si alte state care doar sug beneficiile uniunii fara a avea insa parte de obligatiile cele mai murdare, cum ar fi acceptarea navalitorilor sau contributia cu sume imense la bugetul uniunii. As aminti aici Norvegia sau Elvetia, care au parte de o integrare “soft” in care ei “testeaza” marea cu degetul in sensul ca pot sa exporte in UE fara taxe vamale, pot sa selecteze forta de munca si sa nu primeasca toate gunoaiele si isi asuma cateva obligatii pe care probabil o gramada de paraziti birocrati eurocrati sunt angajati doar pentru a-i urmari pe norvegieni de exemplu daca fac cum trebuie imparteala granturilor si daca nu cumva se preocupa ca banii sa se intoarca tot inapoi si poate chiar insutiti.

Bineinteles ca britanici nu au fost nici ei pregatiti de exit si de aceea avem haosul asta si la ei. Prea multa politica si prea putina munca de gospodarire a statului evident ca nu aduce rezultate si asa incep crizele, cum stim si noi. Dar chiar daca erau pregatiti britanicii, in sensul ca partidele lor aveau clar un plan si o directie sau macar o hotarare, au niscavai probleme majore cu “nealiniatii” pe care britanicii deoarece sunt gentlemani nu ii ameninta cum trebuie si nu pun piciorul in prag. Cu irlandezii de exemplu, ar trebui clar sa ii puna sa aleaga intre UE si Marea Britanie, altfel granita +tarife sa vezi atunci ce s-ar cuminti si ar gasi solutii.

Principala gresala a acestor negocieri din partea britanicilor este lipsa de fermitate si incapacitatea sa inteleaga parsivitatea eurocratilor care tin cu dintii sa puna bete in roate Marii Britanii si se leaga de orice motiv pentru a tergiversa si a-i lovi sub centura pe britanici prin provocarea si mentinerea unei stari de incertitudine care sper ei sa provoace o criza financiara si sa ii mai linisteasca pe britanici dar si pe altii care ar avea idei similare.

Ce nu se asteptau insa marii baroni de la Bruxelles este ce vedem la Paris si prin alte tari in UE. Apropos de protestele  “vestelor galbene” din alte tari decat Franta, pe la noi au cam fost ignorate de presa ca nu cumva sa dea idei si romanilor. Iata de exemplu ce s-a intamplat ieri in Belgia sau in Olanda.  De Italia nu mai amintesc deoarece acolo au fost alegeri recent si vestele galbene deja au castigat in sensul ca au un guvern anti-european.

Peste haosul produs de Brexit,  si peste situatia fragila din Italia, aceste proteste au pus gaz pe foc. Si chiar daca nu va exista nicio consecinta in plan politic si Macaroana ramane la putere si chiar daca Macaroana nu se opreste din plecarea capului in fata celui de-al 3-lea Reich, numai dezastrul economic produs de proteste o sa puna o greutate si mai mare pe deficitele Frantei care a ajuns la cele mai mari taxe si impozite tocmai din cauza destrabalarii indelungate si a socialismului necontrolat. La umbrela prosperitatii si performantelor Germaniei, francezii s-au destrabalat mai mult decat oricare alti porcusori. Pe cat de justificate pot fi protestele, pe atat de dureroase vor fi masurile care trebuiesc luate pentru a schimba situatia. 

Sa ignoram insa putin zgomotul si sa ne intrebam cum s-a ajuns aici? Oare doar taxa asta suplimentara pe combustibil e de vina? Nu a fost asta cumva picatura care a umplut paharul? Evident ca ciuleandra cu reforma dupa criza din 2008 si increderea exagerata in masinatiunile financiare au dus la pierderea oricarei sanse de reforma reala si de intoarcere la capitalism: singurul sistem care a adus prosperitate oriunde in lume oricand in istorie. Atat de mult bine a facut capitalismul in Europa de Vest incat le-a trebuit macaroanelor aproape 20 de ani ca sa distruga tot ce s-a construit. Bineinteles, castigarea Razboiului Rece si intarirea Germaniei a pus umarul la aceasta intarziere a prabusirii in Franta, asa cum s-a intamplat de exemplu in Grecia sau in Spania. Dar lucrurile se echilibreaza mereu si momentul adevarului ii loveste pe toti care traiesc in minciuna iar francezii s-au mintit multi ani ca munca lor valoreaza mai mult decat a chinezilor de exemplu si ca daca ii suprataxeaza pe “burghezi” o sa le fie bine.

In fapt, francezii de azi nu trebuie sa se rascoale impotriva macaroanei pentru ca le baga taxe pe motorina ci mai important ar fi sa se rascoale ca sa nu mai taxeze atat de mult munca pentru ca cei care vor sa munceasca sa nu mai fuge din Franta in alte tari, cum ar fi Romania de exemplu. Romania a fost si este un mare beneficiar al prostiei guvernantilor francezi. Daca guvernele Frantei nu ar avea impozite atat de mari, Renault nu s-ar duce aiurea in praznic sa investeasca in fabrici si in oameni ca sa produca in alte tari ce ar putea produce si la ei. Evident ca traim intr-o lume globala in care exista cerere si oferta variata si in domeniul taxelor si al fortei de munca. Insa pe aceasta piata, Franta are o marfa foarte proasta care nu este cautata de nimeni. In ciuda calitatii fortei de munca, a traditiei ingineresti, a unui sistem bancar cat de cat dezvoltat care poate ajuta cu creditare companiile, Franta nu este o tara capitalista si uraste capitalistii, de aceea ii impoziteaza foarte mult. De aceea, dupa ce au anihilat efectiv “burghezii” care au plecat prin tari straine, politicienii francezii, in lipsa de bani (ca deja datoria este imensa si nu prea mai sunt bani lui Draghi ii tremura chilotii ca nu poate sa mai tina mult sandramaua intreaga fara sa schimbe trendul dobanzilor) s-au gandit sa taxeze francezul de rand: pe cel care poate munceste la un hotel, pe cel care poate mai produce un vin, mai produce o ciocolata – acele putine domenii care inca mai au ramas in Franta pentru ca depind de localizare. Ori acestui francez i-a ajuns cutitul la os si a zis “pana aici”. 

Un scenariu cu ce va urma este clar: alegeri anticipate sau schimbarea atitudinii lui Macron care oricum nu mai are viitor in politica si apoi venirea la putere a unor nationalisti sau anti-europeni care macane mai tare, asa cum a fost cu Syriza in Grecia care din partid anti-sistem au ajuns cei mai disciplinati executanti ai austeritatii impuse de Reich. Germanii se bucura de haosul din Franta, pentru ca ORDO AB CHAO sau pentru ca un sut in fund pentru francezi poate insemna un pas inainte pentru germani. Cum se va face uniunea finala pare fi din ce in ce mai clar: pentru ca sa nu se prabusasca totul, si in fata fricii pe care o va baga in oasele poporului rasculat limitarea retragerilor de la bancomat, popoarele europene vor accepta o guvernare UNITA, o banca UNICA, taxe UNICE si pentru a fi convinsi li se va arunca si lor un os de ros: AJUTOR SOCIAL UNIC. In fata saraciei si a varsarilor de sange din tarile vecine si prietene, si poporul german va accepta mai usor aceasta unitate desi in prima instanta ei vor duce nota de plata. Insa vor zice: decat sa ajungem si noi asa, mai bine sa platim!

De aceea, Brexitul trebuie sa fie dur si nebunii vor sa faca din Marea Britanie un exemplu de ne-urmat pentru a stavili valul de idei nationaliste. Marea lor problema este ce vor face daca reforma economica din SUA a lui Trump va avea succes? Caci Marea Britanie va sta in picioare daca va avea sprijinul SUA, insa un succes al lui Trump va insemna pentru Marea Britanie o incredere sporita ca are acces la creditare si schimburi comerciale cu SUA dar mai ales ca are un model de urmat. 

12 comments

  • Bugetarii = noua burghezie/aristocratie inclusiv in Romania.
    Este normal sa se opuna din rasputeri dezvoltarii si eficientizarii tehnologice de orice fel, altfel, ajung muritori de foame.

    – ANALIZĂ Salariile la stat în România au ajuns la nivelul celor din Polonia și le-au depășit pe cele din Ungaria. Cele din privat sunt cu ani în urmă
    https://www.profit.ro/insider/actualitate/analiza-salariile-la-stat-in-romania-au-ajuns-la-nivelul-celor-din-polonia-si-le-au-depasit-pe-cele-din-ungaria-cele-din-privat-sunt-cu-ani-in-urma-18455453

  • Einstein spunea ca definitia nebuniei (si a prostiei, zic eu) este sa faci mereu acelasi lucru si de fiecare data sa te astapti la alt rezultat.

    Socialistii retarzi care si-au bagat propria tara in faliment si au distrus viitorul copiilor lor, fiind datori vanduti pentru mai multe generatii, se revolta pentru… mai mult socialism, pardon, mai mult “progresism” si “justitie sociala”.
    hahaha!

    – What’s Really Behind France’s Yellow Vest Protest?
    https://www.thenation.com/article/france-yellow-vest-protest-macron/

  • Brexit Saga:
    – Conservatorii vor să o detroneze pe Theresa May. I se decide soarta în Parlamentul britanic
    https://ziarulromanesc.net/observator/prim-plan/conservatorii-vor-sa-o-detroneze-pe-theresa-may-i-se-decide-soarta-in-parlamentul-britanic/

    – Theresa May: „S-ar putea să nu mai fie niciun BREXIT”
    https://ziarulromanesc.net/uncategorized/theresa-may-s-ar-putea-sa-nu-mai-fie-niciun-brexit/

    _____
    Liberté, Égalité, Fraternité, Allahu Akbar:
    – Atacatorul din Strasbourg a făcut închisoare pentru furt în Germania
    https://ziarulromanesc.de/actualitate/atacatorul-din-strasbourg-a-facut-inchisoare-pentru-furt-in-germania/

    hahaha!
    Traiasca socialismul si handicapatii mintali care il sustin!

  • Despre Brexit:
    – Theresa May amână votul din parlament pe acordul Brexit. Lira se prăbușește
    https://ziarulromanesc.net/observator/prim-plan/theresa-may-amana-votul-din-parlament-pe-acordul-brexit-lira-se-prabuseste/

    – Theresa May bate la ușile Europei pentru a modifica acordul Brexit. UE: „Nu renegociem nimic”
    https://ziarulromanesc.net/observator/prim-plan/theresa-may-bate-la-usile-europei-pentru-a-modifica-acordul-brexit-ue-nu-renegociem-nimic/

    – Acordul pentru Brexit se votează în Parlamentul britanic LA ANUL
    https://ziarulromanesc.net/observator/prim-plan/acordul-pentru-brexit-se-voteaza-in-parlamentul-britanic-la-anul/

    _____
    Despre utopia egalitarista numita “socialism” care este la fel si obtine exact aceleasi rezultate peste tot.
    Despre cum “dreptul la vot” si mai ales “dreptul la reproductie” TREBUIE RESTRICTIONATE DRASTIC.
    Deapre cum “asistenta sociala” si “ajutoarele sociale” trebuie INTERZISE, iar in locul lor trebuie introdusa o strategie simpla: “MUNCESTI? MANANCI! NU MUNCESTI? MORI DU-TE-N MA-TA!”.
    Despre cum “contribuabul” si “platitor de taxe” inseamna atat PEOST SINISTRU, dar mai ales SLUGA LA BUGETARI SI PARAZITI SOCIALI.

    – Poliția germană a confiscat autoturismele de lux ale unor români care încasează ajutoare sociale
    https://ziarulromanesc.de/germania/politia-germana-a-confiscat-autoturismele-de-lux-ale-unor-romani-care-incaseaza-ajutoare-sociale/

    – Săracii cu mașini Porsche. Clanurile și fraudele unor români din Germania
    https://ziarulromanesc.de/germania/saracii-cu-masini-porsche-clanurile-si-fraudele-unor-romani-din-germania/

    _____
    Despre cum alta natiune de prosti sinistrii comunisti si socialisti, evident, si-au distrus poporul, tara si implicit viitorul copiilor lor.
    – Se goleşte ţara! Semnal de alarmă de la Banca Naţională: un sfert dintre românii apţi de muncă au emigrat!
    https://ziarulromanesc.de/romania/se-goleste-tara-semnal-de-alarma-de-la-banca-nationala-un-sfert-dintre-romanii-apti-de-munca-au-emigrat/

    – INTERVIU Prof. Vasile Ghețău: Intrăm în cel de-al 30-lea an de degradare a situației demografice. Graficul care ar trebui să fie pe birourile demnitarilor Statului Român
    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22856877-interviu-profesorul-vasile-ghetau-vom-intra-peste-putine-zile-cel-30-lea-degradare-situatiei-demografice-graficul-care-cuveni-afle-birourile-celor-mai-importanti-demnitari-statului-roman.htm

  • “De aceea, dupa ce au anihilat efectiv “burghezii” care au plecat prin tari straine, politicienii francezii, in lipsa de bani s-au gandit sa taxeze francezul de rand… Ori acestui francez i-a ajuns cutitul la os si a zis “pana aici”. ”

    Dar pe cine mai exact ai vrea sa impoziteze? Nu “FRANCEZUL DE RAND” este atat de imbecil si lipsit de discernamant incat VOTEAZA SOCIALISM DE DECENII? El singur si-a distrus tara si viitorul copiilor lui, nu altcineva.
    De asta dreptul la vot trebuie drastic restrictionat si nu trebuie sa ajunga pe mana saracilor si a prostimii (semi)analfabete care sunt majoritari in orice tara.

    Nu am pic de empatie pentru ei si pentru comunisti/socialisti in general. Din punctul meu de vedere nu au decat sa se intinda pe jos impreuna cu puradeii lor băloși si sa moara.

    Francezii sau vesticii nu sunt singurii care isi distrug tarile si natiunile de unii singuri. Uita-te si la cazul Romaniei. Alta natiune de imbecili siniștri care se autodistruge de una singura din interior.

    _____
    “Un scenariu cu ce va urma este clar: alegeri anticipate sau schimbarea atitudinii lui Macron…”

    Nu este nimic clar. Daca nu se ajunge la colaps economic si declaratat, indiferent cine va veni la putere nu va schimba nimic. Schimbarea reala va incepe cu declararea default-ului si cu moartea socialismului, altfel, sa se bucure daca vor avea soarta Greciei, Braziliei, Argentinei, si a altor tari care inca pot asigura alimente si servicii de baza pentru populatie, pentru ca cealalta optiune este soarta Venezuelei, plina de lipsuri, mizerie, coruptie si nivel de trai demn de lumea a treia, de Republica Bananiera.

    Asa patesti daca mananci mai multi covrigi decat produci TIMP DE DECENII. Vine si ziua platii, iar nota de plata trebuie sa o achite socialistii care au mancat fara sa produca, nu “burghezii” care au produs.

    _____
    “Cum se va face uniunea finala … popoarele europene vor accepta o guvernare UNITA, o banca UNICA, taxe UNICE si pentru a fi convinsi li se va arunca si lor un os de ros: AJUTOR SOCIAL UNIC”

    Se tot incearca impunerea a asa ceva dar fara succes. Sunt natiuni care inteleg foarte bine unde ar duce o astfel de situatie si SE OPUN. Vorbim de tari Est Europene in general, care s-au cam saturat de mancat comunism/socialism pe paine si stiu unde ar duce o astfel de situatie. Tari ca Bulgaria, Estonia, Ungaria, Polonia, etc dar si Irlanda si chiar Romania.

    Nu este nevoie sa spun ca cei care sustin asemenea utopii sunt tarile socialiste care au taxe si impozite mari si care SUNT FALITE din punct de vedere economic, in frunte cu Franta, Belgia, Spania, Italia, etc. Din astfel de tari afacerile si capitalul fug de decenii si se relochiaza in Asia, fara gand de intoarcere.
    Daca se reuseste impunearea unei astfel de utopii, TOATA EUROPA VA DEVENI UN DESERT ECONOMIC FALIT.

    Sa mai vorbim despre ineptiile utopice cu eliminarea banilor cash?

    _____
    “In fata saraciei si a varsarilor de sange din tarile vecine si prietene, si poporul german va accepta mai usor aceasta unitate desi in prima instanta ei vor duce nota de plata. Insa vor zice: decat sa ajungem si noi asa, mai bine sa platim!”

    Si din Germania se pleaca pe capete de decenii.
    Oamenii inteligenti s-au saturat de marxismul cultural si dictatura de acolo care a atins apogeul in timpul lui Merkel.

    • eu nu cred ca e nimic intamplator; sa ne imaginam ce ar fi insemnat sa accepte nemtii emiterea de bonduri si pentru porcusori: duduia economia, depasam America la crestere si desi mormanul de datorie crestea, UE nu era ultimul care fuge de urs, ci avea altii in spate – poate chiar pe americani; sa ne aducem aminte 2012 cand criza din Grecia a fost mare parte provocata de americani de teama caderii dolarului si transferul banilor pe euro;

      problema nu sunt banii si nici economia; la ce posibilitati ofera tehnologia astazi, cu mici ajustari pe ici pe colo, cu taieri la cheltuielile aiuristice cu bugetele birocratilor europeni, cu ajutoarele pentru invadatori si cu sprijinul pentru banci, economia ar exploda; facea cineva un calcul in SUA, din 2001 pana acum, SUA au cheltuit pe razboaiele in strainatate trilioane de dolari cu care ar fi putut reface toata infrastructura si daca le-ar fi sprijinit strategic manufactura, isi reveneau si din clenciul cu China, dar nu s-a dorit asta;

      ma feresc de conspiratii dar nu pot sa nu vad ca in UE nu se doreste prosperitate si pace ci haos, pentru a determina popoarele sa faca urmatorul pas; esticii, stai linistit ca sunt irelevanti in ecuatie, pentru unitatea totala o sa fie de-ajuns Franta-Germania si apoi restul este atras ca intr-o gaura neagra; cea mai mare problema este insa Brexit-ul, daca Marea Britanie nu ajunge in genunchi dupa, o sa dea idei la altii si o sa dea o lovitura de moarte visului european

    • 1. Datoriile pentru CONSUM, asa cum fac comunistii si socialistii, sunt datorii neprofitabile si duc la COLAPS economic.
      Datoriile pentru INVESTITII (inrastructura, educatie, insustrie, etc) sunt datorii pentru PROFIT si duc la CRESTERE economica.

      Criza din Grecia nu cred ca a fost provocta de americani, ci de greci, care sunt un popor de imbecili comunisti si socialisti carora inca le curg balale dupa un regim falimentar ca cel al lui Andreas Papandreu.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Andreas_Papandreou

      Sa nu mai vorbim de faptul ca sunt atat de batuti in cap, incat in plina criza economica au votat pentru Syriza, care reprezinta EXTREMA STANGA.
      Cum iti asterni, asa dormi!

      2. Problema sunt banii si economia DETINUTA SI ADMINISTRATA DE BUGETARI.
      Trogloditii astia distrug investitiile si clasa de mijloc pentru ca EI SUNT NOUA BURGHEZIE. EXACT CA IN COMUNISM. Muncitorimea si antreprenoriatul trebuie sa-i slugareasca pe ei, analfabetii si parvenitii bugetari care astazi reprezinta NOUA ARISTOCRATIE.

      Daca paltesti taxe si impozite ESTI SCLAVUL LOR.

      3. In UE si in statele anglo-saxone cu SUA in frunte, nu se doreste prosperitate pentru ca NOUA CLASA DE MIJLOC SI ARISTOCRATIE ESTE REPREZENTATA DE BUGETARI. In momentul in care tu implementezi tehnologie, MILIOANE DE BUGETARI DEVIN IRELEVANTI SI MURITORI DE FOAME. Un mic datacenter cu o infrastructura Hadoop ii trimite pe toti in somaj si la groapa de gunoi a istoriei.

      4. Statele sud-estice si estice sunt mai mult decat releevante. O alieanta “intermarium” ii lasa faliti pe vestici. Vor o Europa cu “doua viteze”? Foarte bine atunci! Vesticii si nordicii “viteza intai”, iar sud-central-esticii “viteza a doua”. Vedem atunci care pe care! Nu doar in plan economic, dar si in caz de razboi, ii eradicam pur si simplu de pe fata pamantului!
      Sa nu mai vorbim despre faptul ca aceste state sud-central-estice detin resurse de tot felul inclusiv umana. Sunt deficitare doar la infrastructura si ceva servicii, dar asta este doar o chestiune de timp si una locala, nu regionala.

      Statele vestice in frunte cu ghetourile socialiste ca Franta, Belgia, Olanda, Italia, Danemarca, etc, nu poot lupta cu impozitul pe profit de 9-10-15%, impozitul pe dividende de 5-10-15%% cat este prin Romania, Bulgaria, Ungaria, Croatia, Estonia, la care se adauga si salariile cel putin la o treime si costurile locuintelor la un sfert din cat este la ei.

      Daca Franta si Germania vor sa concureze in felul acesta, le doresc succes, dar deja au pierdut de la inceput, si daca sunt tari in flasneta, le bagi interdictii la vanzari pe piata locala si le nationalizezi afacerile de pe plan local incepand cu hypermerketuri, banci, fabrici, utilitati, etc, SI O VOR SUGE GRAV. ULTRARAPID. Tot ce le ramane de facut este sa ia din nou drumul Africii si Americii Latine.

  • “In ciuda calitatii fortei de munca, a traditiei ingineresti, a unui sistem bancar cat de cat dezvoltat care poate ajuta cu creditare companiile, Franta nu este o tara capitalista si uraste capitalistii, de aceea ii impoziteaza foarte mult”

    De aia francezii si altii ca ei, raman in curul gol si in colaps economic.
    https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/france

    Sa astepte ei mult si bine sa vina “burghezii” sa le plateasca taxe si impozite, sa le slugareasca si mai ales sa le plateasca datoriile pentru huzur. “Burghezii” inteligenti au facut treba asta cam de multisor asa:
    https://flagtheory.com/the-foundation/

    _____
    “Romania a fost si este un mare beneficiar al prostiei guvernantilor francezi. Daca guvernele Frantei nu ar avea impozite atat de mari, Renault nu s-ar duce aiurea in praznic sa investeasca in fabrici si in oameni ca sa produca in alte tari ce ar putea produce si la ei.”

    Fabrica Renault din Romania este una mica si neimportanta la nivelul grupului. Aici nu obtine profit si nu plateste taxe. Aici doar asambleaza cu profituri zero si distribuie productia prin alte parti tot cu profit zero (dupa un mic ocol prin offshoreuri pentru optimizare fiscala). Singurul motiv pentru care sunt aici sunt infrastructura (fabrica) deja existenta, muncitorii calificati in domeniul respectiv si salariile mici. Singurii care platesc taxe si impozite sunt muncitorii prin munca si consum.

    Renault are fabrici mult mai mari decat cea din Romania prin Rusia, Turcia, Maghreb, etc.

    _____
    “Evident ca traim intr-o lume globala in care exista cerere si oferta variata si in domeniul taxelor si al fortei de munca.”

    Este o prostie fara margini sa obtii un lucru scump din cauza taxelor, salariilor si a altor costuri de productie, cand poti obtine EXACT ACELASI LUCRU (mai) ieftin si cu costuri reduse.

    _____
    “Franta are o marfa foarte proasta care nu este cautata de nimeni…”

    Cu exceptia unor produse traditionale DOP si de lux, EXACT asa este.
    Dar nu este singura tara/natiune in situatia asta. Ia sa luam un scurt exemplu:
    https://bit.ly/2RPqpQK
    https://bit.ly/2RCOTMP

  • “…francezii s-au mintit multi ani ca munca lor valoreaza mai mult decat a chinezilor de exemplu si ca daca ii suprataxeaza pe “burghezi” o sa le fie bine.”

    Asta este unul dintre motivele pentru care “burghezii” FUG MANCAND PAMANTUL din gropile de gunoi europene in care socialismul face ravagii. In top sunt orase ca Parisul, Atena, Roma, Londra si inclusiv Bruxelul, ghetoul ala imputit prin care toti salbaticii importati de prin toate gropile de gunoi ale lumii isi fac de cap incusiv cu islamul.

    Vorbim despre zeci de mii de milionari, multimilonari si miliardari care in fiecare an parasesc aceste orase, aceste tari si se muta definitiv obtinand alta cetatenie sau macar alta rezidenta fiscala. ZECI DE MII IN FIECARE AN, doar la nivel de mari orase, pentru ca la nivel de natiune este un adevarat dezastru. O data cu ei nu pleaca doar inteligenta si “know how-ul”, pleaca productia, locurile de munca si CAPITALUL. Si nici nu or sa se mai intoarca curand.

    Destinatiile unde ajung si se muta “burghezii” astia sunt fie cele cu taxe mici, birocratie putina si taxare teritoriala (adica platesti taxe doar pentru profitul/venitul obtinut pe teritoriul acelei tari, nu pe tot profitul/venitul obtinut la nivel international) ca Singapore, Hong Kong, Chile, Panama, Gibraltar, Monaco, Monte Carlo, UAE (Dubai si Abu Dhabi), etc, dar si in tari “prietenoase” din punct de vedere al “optimizarii fiscale” cum sunt SUA, Canada, Australia, New Zealand, Irlanda, etc

    Pana la urma situatia este simpla si usor de inteles. “Burghezii” spun asa: “bai baieti, vreti voi sa construiti socialismul? faceti-o pe timpul, munca si banii vostri, nu pe ai nostri. pe noi nu ne taxati si de la noi nu ‘redistribuiti’ nimic, pentru ca noi nu vrem sa va spnsorizam voua ‘drepturi’, privilegii si salarii babane si nici sa va sponsorizam toate schemele Ponzi falimentare ca pensiile, alocatiile, welfare si ‘asistenta sociala gratuita’, dar platita de noi”. Si au dreptate.
    S-a ajuns in mod fizic la situatia despre care vorbea si pe care o prevedea Margaret Thatcher: “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money”

    Cred ca este super celebru cazul cu Gererd Depardieu care i-a scuipat intre ochi pe Hollande si pe slugoiul lui, Ayrault.
    – Depardieu renunţă la cetăţenia franceză: “Am plătit taxe de 145 de milioane de euro. Nu merit să fiu tratat aşa”
    https://www.gandul.info/international/depardieu-renunta-la-cetatenia-franceza-am-platit-taxe-de-145-de-milioane-de-euro-nu-merit-sa-fiu-tratat-asa-10395014

    – Gérard Depardieu obţine cetăţenia rusă şi câştigă lupta cu guvernul francez: va plăti impozit de numai 13% în loc de 75%
    https://bit.ly/2PuFWU1

    In alta ordine de idei…
    – Millionaires can’t seem to flee this European country fast enough
    https://www.marketwatch.com/story/this-country-is-no-1-for-millionaire-migrants-and-its-not-the-us-2017-02-27

    – 10,000 millionaires left France last year
    https://money.cnn.com/2016/04/01/news/millionaires-fleeing-france/index.html

    – Exodus of the richest: Wealth tax is forcing 12,000 millionaires PER YEAR out of France, says Prime Minister as he lowers tariffs for the better off
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-4932482/Wealth-tax-forces-12-000-millionaires-YEAR-France.html

    – 10,000 Millionaires Have Left France Due To Fears Over Islam, Racial Divides, Crime And Immigration
    https://www.breitbart.com/europe/2016/04/01/10000-millionaires-left-france-last-year-amid-rising-racial-tensions/

    – France: Exodus of 10,000 millionaires amid rising Muslim tensions
    https://www.ibtimes.co.uk/france-sees-millionaire-exodus-religious-tensions-rise-1552423

    etc. etc. etc.

    Pentru ca socialismul este o boala mintala contagioasa a prostilor si a saracilor (nu poti fi prost fara sa fi sarac si nu poti fi sarac fara sa fi prost)…
    – Why millionaires quit Europe for sunnier climes
    https://www.cnbc.com/2016/03/31/why-millionaires-quit-europe-for-sunnier-climes.html

    – The countries millionaires are leaving in their droves (slideshow)
    https://www.msn.com/en-in/money/photos/the-countries-millionaires-are-leaving-in-their-droves/ss-BBz2jgl

    – Britain’s richest person to leave UK for tax-free Monaco
    https://www.theguardian.com/business/2018/aug/09/britains-richest-man-to-leave-uk-for-tax-free-monaco

    – The European country millionaires are fleeing from — and where they’re moving instead
    https://www.businessinsider.com/the-most-unpopular-country-with-millionaires-2017-2

    – Where Millionaires Are Moving
    https://www.forbes.com/sites/joelkotkin/2016/04/22/where-millionaires-are-moving/

    – High Taxes Drove 80,000 Millionaires out of Their Countries in 2016: Where Did They Flee?
    https://panampost.com/diego-sanchez/2017/10/17/more-than-80000-millionaires-emigrated-in-2016-what-destinations-did-they-choose/

    – World’s Richest are Leaving the U.K. in Droves
    https://www.barrons.com/articles/worlds-richest-are-leaving-the-u-k-in-droves-1516657779

    – India’s Millionaires Have Been Leaving the Country in Droves
    https://blogs.wsj.com/indiarealtime/2015/03/11/indias-millionaires-have-been-leaving-the-country-in-droves/

    – INFOGRAPHIC: Factors influencing millionaires to leave their home countries
    https://www.iol.co.za/business-report/infographic-factors-influencing-millionaires-to-leave-their-home-countries-11471239

    etc. etc. etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.