BEȚIVANII ȘI PARAZIȚII – CEI MAI VESELI PETRECĂREȚI AI ZILEI DE 1 MAI

Orice comentariu este de prisos. O zi libera – la ce sa strice? – am putea zice. Dar in continuare, am putea spune: strica la sanatate! Mancare in nesat, bautura si chefuri – toate astea, mai ales dupa Pasti cu alte vreo 3-4 zile libere, nu poate sa duca decat la scurtarea cu inca cateva saptamani a mediei de varsta – oricum cea mai mica din Europa – la nivel national.

3 comments

  • Daca mergi in vest de 1 Mai, vei gasi betivani inculti, si vei face un reportaj poate chiar cu mult mai haios. Si nu exagerez. Iar acum sa-ti povestesc ceva real (nu de la TV). Sunt de loc din Romania dintr-un mic orasel (fost minier). Copil fiind, eram obisnuit in ziua de salariu sa vad plin de oameni beti dormind prin iarba. Ok, toate bune si frumoase. Acum acel oras este atat de frumos, oamenii nu mai au bani pentru alcool, si te poti plimba linistit la orice ora din zi si noapte, caci esti in siguranta. Poate ca toti infractorii au venit aici, in vest, nu stiu. Oricum, aici in Belgia locuiesc deasemeni intr-un orasel care era candva frumos,acum are gropi in asfalt, si este plin de asistati sociali care isi petrec zile si nopti prin baruri. Seara, sunetul oamenilor beti care urla este ceva normal, mai ales in uichend. Sincer, Romania este cu mult mai presus din orice punct de vedere, mai putin a nivelului de trai, din pacate. Dar romanul are simtul critic foarte bine dezvoltat. Iar asta nu este rau. Astia de aici, sunt atat de toleranti, si tocmai de aceea au uitat si de traditie, cultura, religie, etc. Oricum, continua sa fii critic, caci asa trebuie. O zi frumoasa!

    • de acord – in Romania a fost o perioada de liniste probabil din cauza exodului; in ultimul timp insa se intampla ceva ciudat: situatia se inrautateste si aud cazuri din ce in ce mai nasoale; bunaoara de unde nici nu auzisem de banci jefuite, lunile trecute s-a jefuit o banca chiar langa biroul meu; + mai ieri a fost o stire cu un bancomat spart a doua oara; + anul acesta pentru prima data (dupa multi ani) am auzit de o crima la comanda – un om de afaceri a fost omorat de un profesionist (nu au fost urme) etc; cei din vest nu sunt toleranti, pur si simplu nu stiu ce sa se faca, se incred prea mult in stat si de aceea se lasa calcati in picioare de infractori; nu au exercitiul luptei cu raufacatorii pentru ca nu au avut parte, pentru ei e ceva nou; pentru mine care am crescut intr-un cartier cu tigani si trebuia de mic sa stiu sa negociezi / sa ma bat cu ei, e cu totul altceva sa evit sau sa rezolv un conflict, ca sa nu mai zic ca nu am fost buzunarit in viata mea pentru ca ma astept la orice oricand; acolo unde societatea ajunseze la un oarecare nivel de civilizatie, garda e lasata jos si invazia nomazilor o sa ii prinda pe multi vestici pe nepregatite; nu doar renuntarea la identitatea nationala / culturala / religioasa e problema, ci si experienta vietii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.