De ce o urăște Dragnea atât de mult pe PSD? Și viceversa …

O sa continui cateva intrebari la articolul anterior despre acest conflict ciudat, ignorat total de presa din motive de tembelism si incapacitate atat a reporterilor cat si a publicului de a acoperi mai multe chestiuni si de a aborda diverse probleme in acelasi timp.

In primul rand, acest conflict intern, aceasta mancareala viscerala intre cei mai apropiati doi oameni din topul partidului, nu este una oarecare. Nu este un simplu conflict, nu este o simpla cearta politicianista. Nu. Este un razboi pe viata si pe moarte. Pentru Dragnea, politica s-a terminat, pentru Veorica, abia incepe.

Sa nu uitam ca Dragnea este taticul lui Veorica, el a pus-o acolo ca sa il scape de parnaie. Veorica nu a facut-o. De ce? Sunt doua singure posibile explicatii: fie nu a putut, fie nu a vrut. Daca Veorica nu ar fi putut, Dragnea nu ar avea de ce sa fie acum dusmanul ei de moarte.

As face aici o mica paranteza. Cred ca nu poate contesta cineva acum ca Dragnea e dusmanul de moarte al lui Veorica si viceversa. Desi Veorica nu declara si in campanie nu il acuza pe Dragnea, este evident ca daca Klaus de exemplu ar acuza-o pe Veorica de frauda cu fonduri europene, Veorica ar macani non-stop ca sa se apere. Insa Dragnea nu are portavoce, este la parnaie, este distrus si terminat in balta electorala psd-ista de catre Veorica si de camarila ei. Presa ignora total acest subiect si prin urmare, Veorica macane despre altele in timp ce in paralel, locotenentii lui Dragnea sunt terminati unul cate unul sau sunt racolati si pusi sa jure credinta noului nas, care intamplator acum este o nasa.

As face acum o alta paranteza pe care doream sa o fac in concluzie, dar mi-e teama ca multi nu o sa ajunga pana la final. Cum e posibil ca in partidul #1 al tarii, intre principalii #2 tovarasi ai partidului, presedintele ales si numita (delegata, sluga) acestuia numita la guvern sa se intample o asemenea ruptura in ciuda programului bun de guvernare, a lucrurilor bune facute pentru tara impreuna si a lucrurilor bune care au ramas sa fie de facut pentru tara? Ei bine, aceasta e posibil, deoarece PSD este o grupare mafiota. Idiotii utili ai acestui partid nu sunt capabili sa inteleaga chesiuni de minim bun simt. In care partid s-au mai intamplat asemenea rupturi si asemenea cainareli? Ce alta dovada avem ca acest partid nu este decat un magnet pentru caractere josnice, oportunisti, gunoaie morale, moluste nevertebrate sugatoare de sange si pupatoare de cururi?

Daca cele doua faruri calauzitoare ale programului fantastic de guvernare care scoate tara din noroi nu sunt in stare sa se inteleaga, sa faca pace, sa lucreze asa cum se poate, de acolo de la parnaie, pentru tara, ce sperante sa aiba tineretul psd-ist ca lucrurile se pot schimba in partid si ca se va putea face vreodata politica serioasa chiar daca pana acum partidul a fost doar o trambulina pentru pomanagii si o mana cereasca pentru firmele de partid?

Spuneam ca acest conflict nu este unul normal. Inchei paranteza si continui cu cele doua scenarii / raspunsuri posibile la incapacitatea lui Veorica de a-l scapa pe Dragnea. Am zis fie ca Veorica nu a putut, fie ca nu a vrut sa il scape. Daca Veorica nu ar fi putut, de ce mai e Dragnea acum suparat de moarte pe ea? Este Dragnea irational, este el turbat, nu poate el estima si calcula realitatile? Nu cred. Dragnea ar fi inteles foarte bine daca Veorica nu l-ar fi putut scapa insa ce s-a intamplat de fapt si nimeni nu subliniaza si nu analizeaza aceasta situatie amuzanta este ca in fapt si in drept Veorica l-a sapat pe Dragnea cum nu se astepta. Dragnea o considera pe Veorica foarte proasta si foarte ascultatoare si fara aspiratii de lider. Caci ce molusca s-ar fi lasat calcata in picioare cum s-a lasat Veorica initial? Va mai amintiti cum aparea la toate interviurile in umbra lui Dragnea si cum primul care raspundea la intrebarile despre deciziile guvernului era Dragnea, ca si cu Veorica ar fi fost acolo doar pentru poze? EI bine, o metamorfoza ascunsa, subtila si perversa s-a intamplat in firea Veoricai care de atunci fierbea in ea, desi nu se arata: molusca s-a transformat treptat intr-o hiena care a asteaptat ca leul sa fie haituit de braconieri pentru ca apoi sa ii fure si prada si sa-l ameninte ca-l rontaie nitzel si pe el.

Veorica a pornit ca o irelevanta, a fost pusa acolo cu un scop precis, a jurat credinta lui Dragnea, dar s-a transformat total. Ajutata si de slabiciunea locotenentilor lui Dragnea care erau buni la macanit la televiziuni dar incapabili in orbanizarea Romaniei (orbanizare de la ungur, nu de la al nostru), ajutata si de rezistenta neluata in calcul de Dragnea a bucurestenilor (subliniam undeva ca daca bucurestenii ar avea cohones, Romania ar scapa rapid de orice guvern sau parlament bolsevic – a se vedea cazul Hong Kong) si de alti factori. Stelele nu s-au aliniat pentru Dragnea, pe scurt. Dar undeva, candva, cu sau fara aliniere, hotararea de a nu-l scapa pe Dragnea a fost a Veoricai. De unde razbunarea si ura viscerala pe care Dragnea o arata acum pentru Veorica.

Caci cum ar putea omul care a avut incredere in tine ca poti face bine pentru tara, cel care te-a laudat si te-ai tinut in fruntea partidului dupa multe remanieri si zeci de ministri rotiti, cum ar putea Dragnea sa doreasca sa ii faca rau Vioricai? Pentru ce? De distractie, de invidie, din ce alte motive?

Dar Dragnea nu s-a intors doar impotriva Veoricai ci se simte tradat de intreg partidul. De aceea si cere desfiintarea PSD-ului. Sa nu ignoram prea multe aceste tertipuri si tentative judecatoresti ale lui Dragnea. Cu omul potrivit la locul potrivit, PSD-ul poate fi desfiintat maine-poimaine, daca solicitarile lui Dragnea trec, fie si de prima curte. Nu stiu argumentele si amanuntele legale si nu ma pronunt, doar speculez. Deci masinariile lui Dragnea nu sunt deloc o joaca, sunt pur si simplu acte periculoase de atac.

Dar atacurile lui Dragnea nu se vor opri aici. Depinde insa si de cum va fi tratat Dragnea in puscarie, desi dupa ce guvernul interimar va pleca, asta nu va mai depinde de Veorica/PSD. Dragnea are inca multe optiuni de atac impotriva Veoricai si a altor tovarasi. Optiuni in care este inclusa Teldrumul si alte tunuri. Daca Dragnea chiar va turba si nu ii va mai pasa de el, atunci sa vezi denunturi si scandaluri.

La mijloc insa in acest scandal pot sa fie si multe alte ite si increngaturi de la bani pana la rude si amante. Poate Dragnea e suparat pe Veorica ca nu a reusit sa o tina pe fiesa in SUA, aceasta fiind gonita de Trump dupa vizita lui Klaus. E posibil insa sa nu fie nicio legatura si pur si simplu poate ca banii ceruti de americani lui Dragnea si pe care acesta dorea sa ii transmita prin anumiti locotenenti furati acum de Veorica nu au ajuns si prin urmare s-a dat acea decizie de interdictie a familiei lui Dragnea in SUA. Taine, taine …

Oare cate murdarie si cate scandaluri odioase mai trebuie sa aiba in sanul acestui partid pentru a convinge pe sarmanii mormoloci din balta electorala a PSD-ului ca PSD nu este altceva decat o gasca de mafioti care se mananca intre ei continuu pe ciolan si din cand in cand, ca sa pastreze ciolanul, mai arunca cate un os si in balta?

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.