De ce se misca PSD asa de repede?

Propusa unificatoare a romanilor, cea care aducea pana mai ieri pacea si nu ura si dezbinarea, dialogul onest si calm nu “discursul urii”, marea organizatoare si profesionista care a adus crestere economica si a crescut pib-ul la cote record este scuipata de partid ca o masea cariata.

Actorul care aduce falimentul unui film este concediat de studiourile de film, reporterul care scade audienta emisiunilor este dat afara de patronii televiziunii, vanzatoarea care nu vinde gogosi cum trebuie ci sperie clientii, e data afara de patron, deci in cele din urma si PSD-ul apeleaza la principii capitaliste: cine nu inmulteste talantii sa fie alungat de la ciolan.

Ca o haita de hiene, se agita tovarasii; se intreaba insa oare alegatorii PSD care-i graba? Femeia a fost stresata, obosita, a fost o campanie nasoala, cu o pierdere fatala si nu e doar vina ei. E prea mult sa i se dea o perioada de gratie? O perioada de adaptarea la faptul ca nu doar ca a pierdut guvernarea intr-un mod rusinos, fiind votata jos de colegii sai, nu doar ca cu greu s-a mentinut in pozitia de candidata a PSD-ului, nu doar ca s-a luptat cu presedintele in functie, nu doar ca a incasat pumni pentru partid (ca de altfel cam toti presedintii din ultimul timp), dar acum chiar trebuie sa fie aruncata la o parte ca o carpa? DE CE SE INTAMPLA ASTA?

Raspuns: pentru ca PSD este o haita de lupi si cum liderul are o mica rana, concurentii cauta sa speculeze slabiciunea si sa il dea la o parte (nu e nevoie sa detaliez cum se intampla asta). Faptul ca Viorica este femeie nu conteaza: tovarasii nu discrimineaza. La fel de repede cum l-au sfasiat pe Ponta, pe Tudose si pe altii, la fel de repede o sfasie si pe Viorica. Viorica trebuia sa stie si probabil stia asta. Omeneste insa este nefiresc ca la 2 zile de la alegeri sa fie deja usuita.

Graba cu care se misca psd-ul este justificata de un singur motiv: fiecarui potential succesor ii este frica ca concurenta sa nu ii ia fata; tovarasii cunosc riscurile sfasierii interne si cunoscandu-se se grabesc, nu mai au rabdare, tremura mirosind sange de lupoaica ranita. Precum o haita de lupi care se gramadesc sa sfasie o caprioara si nu asteapta sa i se raceasca sangele pentru ca alti lupi pot sa apara pe la spate si sa ii muste sau poate nu mai ramane nimic de rontait pentru ei, lupii tineri din PSD s-au gramadit acum in jurul Vioricai.

Felul cum se comporta acum denota si caracterele lor. Jignirile, acuzele, delimitarile sunt penibile si arata adevarata imagine a acestui partid.

Nu vreau sa dau exemple de situatii similare din alte partide pentru ca PSD este unic prin amploarea baronilor si mecanismele interne de decizie, prin diversitatea centrelor de putere, prin traditia de facere, desfacere si refacere a gruparilor interne. Cert este ca nu prea e loc pentru carne proaspata, vina nu va fi deloc asumata, o analiza a esecului este secundara. Urgenta este acum, punerea mainii pe putere. Cine va fi acum presedintele PSD va fi evident si candidatul la postul de prim-ministru la viitoarele alegeri parlamentare.

4 comments

  • Pentru cine intelege italiana. E cu zingari rumeno.

  • Asta am observat si eu, caa sunt mai rau ca hienele. Canibali de-a dreptul. Eu as fi judecat invers: faptul ca Dancila, femeie, a mai scos 33% este uimitor, in conditiile in care PSD a fost la guvernare (cu ea in frunte) si au dat tara de pamant, in conditiile in care cel mai injurat om din Romania era din PSD, in conditiile in care au luptat PENTRU coruptie s.a.m.d. Dancila e mai tare ca Iliescu ! Dar canibalii au decis: nimeni din partid sa nu ramana “neservit” (la masa).

    Chiar imi pare rau pentru ea.

    Sa nu ne amagim ca va curge lapte & miere cu noii [eye-blink] guvernanti. Aceeasi Marie cu alta palarie. A plecat Secu, a venit Secu, traiasca Sec-su’ !

    Apropos: sa ne asteptam acum la o mai intensa promovare a “valorilor” europene. Semnalul a fost dat de pierderea referendumului din 2018, acum treaba se va desavarsi.

    PS: pe proiectul de lege privind parteneriatul civil al homosexualilor, bagat la o saptamana dupa Referendum in Senat, Guvernul (V. Dancila) a dat aviz negativ la vremea respectiva. Pentru asta a avut o bila alba de la mine. Presedintele K.W.I. ne-a facut inapoiati, deci e clar cam cum vrea sa ne modernizeze: pe la spate. Ceea ce e si normal, tinand cont de vointa poporului din oct. 2018… Cum zicea JE mai sus: pulimea !

  • – “PSD-ul apeleaza la principii capitaliste: cine nu inmulteste talantii sa fie alungat de la ciolan. Ca o haita de hiene, se agita tovarasii; se intreaba insa oare alegatorii PSD care-i graba?”

    – “Felul cum se comporta acum denota si caracterele lor. Jignirile, acuzele, delimitarile sunt penibile si arata adevarata imagine a acestui partid.”

    Din ciclul “citate celebre”, hai sa-ti spun unul de la Franz Kafka:

    Un cretin este un cretin.
    Doi cretini sunt doi cretini.
    10.000 de cretini sunt un partid politic.

    Ce a uitat Kafka sa mai spuna este urmatorul lucru: in spatele celor 10.000 de cretini se afla cateva (zeci de) milioane de oameni aflati la cel mai ridicat nivel de cretinism, oameni care ii voteaza, care ii sustin, care ii sponsorizeaza si care nu se revolta nici macar atunci cand sunt jefuiti ca la drumul mare timp de decenii iar ai si familiile lor traiesc intr-o saracie lucie si mizerie abjecta. Nu este nici o mirare ca la nivel inalt in spatele usilor inchise, aceste milioane de oameni sunt numite pulime, iar in mod public poarta numele de precariat. Pe vremea lui Lenin si a lui Stalin erau pur si simplu numiti idioti utili.
    Toate cele trei variante sunt corecte si de actualitate.

    Cretinii si idiotii astia, de buna voie si nesiliti de nimeni si-au distrus de unii singuri viitorul lor si viitorul copiilor si nepotilor lor pe mai multe generatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.