Ați bea lapte din “zona roșie”? – Haos in Vo’

Cetatenii din micuta comuna Vo’, care din nefericire “a dat” un mort de Coronavirus sunt debusolati. Cei 3000 de locuitori sunt plimbati ca ursul prin sali pentru a fi testati. 1000 au fost chemati la scoala din localitate ca sa fie testati dar cum testele sunt putine doar 250 au fost testati. Asa se raspandeste virusul! Aceeasi gresala au facut-o si chinezii initial, chemand lumea la spital. Si cei bolnavi si cei sanatosi s-au gramadit la spital. Cei care aveau gripa dar nu coronavirus au luat de la cei putini care il aveau si practic s-a pus gaz pe foc …

In primul rand ce sens are sa chemi toti oamenii intr-un loc cand poti trece pe la fiecare acasa / la poarta ca sa iei testele si sa eviti aglomerarile? Desi sunt in carantina, voienii stau totusi la coada la supermarchet si intra pe bucati in magazin, pentru … a evita aglomeratia. Halal carantina!

Sursa stirii: https://tg24.sky.it/cronaca/2020/02/24/coronavirus-zona-rossa.html

Dar nu totul este inghetat – laptaria din localitate are voie sa mearga in continuare pentru ca laptele … e important. Trebuie insa sa dovedesti ca nu ai febra ca sa poti mulge vaca, desi stim de la chinezi ca incubatia poate fi 25 de zile, deci poti avea virusul si sa nu simti nimic sau oricum poti sa-l ai si sa nu faci febra, deoarece “este bland”.

In lista de probleme cauzate de haos ar mai fi protestul comerciantilor locali cu privire la faptul ca curierii au voie sa intre in zona rosie. Oamenii au dreptate: daca e carantina, sa fie carantina pentru toti. De ce curierii si magazinele online sa fie favorizate?!

Iata doar cateva exemple de haos care se intampla atunci cand autoritatile nu sunt pregatite, desi au avut destul timp. Cu siguranta situatii similare vor fi si la noi. Sa speram ca sunt la fel de … blande. Ma indoiesc, de exemplu, ca daca la noi va fi carantina lumea va sta linistita la coada la hypermarket si vor intra cate cel mult 5 o data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.