Bani albi pentru zile negre

Nu prea mai e vreme de politica pe meleaguri mioritice si poate ca unii o sa ii duca dorul … Dar nu putem sa trecem cu vederea avertismentele legate de dezechilibrele macroeconomice produse de bolsevicii intunecati care au secat toate rezervele si au intins la maxim coarda creditarii ca sa vanda gogosi electorale ca sa salveze un puscarias cu o lovitura de stat. Am tot tras si eu semnale de alarma si m-am cam saturat de scenarii sau mai bine zis m-am saturat ca scenariile mele cele mai negre sa se apropie de a deveni reale, de aceea nu mai reiau ce cred eu ca va urma.

Se plang actualii guvernanti ca PSD a lasat tara in fundul gol: nu tu masti, nu tu combinezoane, lasere de luat temperatura si alte lucruri care ar trebui sa existe in rezerva oricarui stat bine organizat, asa cum orice gospodar are macar o mana de lemne si un sac de cartofi puse deoparte in caz de Doamne-fere!

Bolsevicii insa au impartit fondurile “de rezerva” pentru calamitati in stanga si in dreapta, facand marea imparteala inainde de debarcare. S-au grabit primarii sa faca mari investitii pe ultima suta de metri: drumuri asfaltate in graba aiurea, mariri de salarii ale tovarasilor de la primarie si ale neamurilor angajate si cam atat.

Chinezii au avut fonduri, de aceea au putut institui carantina. Banca centrala are de unde, guvernul are de unde. Ei chiar spera sa mentina cresterea PIB-ului, de aceea incearca sa ii intoarca inapoi la munca pe cei din provinciile cu risc mai scazut. 30% s-au cam intors deja.

Romanii, mai ales pensionarii, au luptat visceral ca sa apere PSD-ul deoarece le-a mai dat 2 bani in plus la pensie. Dar si bugetarii si angajatii la stat s-au comportat la fel de dezinteresat fata de binele tarii si fata de interesele comune alte intregii tari. Acum vor veni marile taieri si marile incercari, mai ales pentru cei care si-au pus nadejdea in partid.

“Blestemat fie omul care se încrede în om şi îşi face sprijin din trup omenesc şi a cărui inimă se depărtează de Domnul” spune Ieremia. Pare dur ce spun si cinic, dar nu fac decat sa trag semnale de alarma: blestemul ne-a ajuns!

Nu avem nicio rezerva, deficitul este la cote maxime, creditarea nu a contat pentru tovarasi, datoriile morman si dezechilibrele sociale nu au contat. Faptul ca firmele private care produc si duc in spate pe toti ceilalti care teoretic au grija de el (a ajuns un muncitor sa duca in spate 2-3 bugetari) nu aveau cum sa tina pasul cu maririle de la stat si ca oamenii fugeau inspre sistemul bugetar nu a contat pentru creierele socialiste care nu mai pridideau in anuntarea de mariri si imparteala de pomeni electorale.

Acum insa vom vedea daca banii pompati se justifica. Vom vedea daca doctorii o sa faca fata, vom vedea daca ISU-urile din toate judetele care au supt milioane de euroi si care au sute de directori si directorasi angajati la salarii frumusele o sa poata administra carantina si o sa poata hrani populatia cand hypermarketurile o sa fie inchise. Vom vedea si daca armata si politia o sa poata sa tina bolnavii recalcitranti in casa si daca o sa poata sa faca fata la valul de furturi si violente care probabil se vor produce inevitabil. Am vazut in China ce se intampla si cum doctorii si asistentele dorm 3 ore pe noapte si cad din picioare de obositi. Oare va fi la fel si la noi? Oare doctorii care au fost printre principalii beneficiari ai pomenilor PSD-ului, vor multumi acum poporului care i-a educat si acum ii plateste cu mult peste media nationala? Dar mai ales, vom vedea daca super-salariile primarilor si consilierilor locali si judeteni au rentat pe masura ce organizarea administratiei publice va fi pusa la mari incercari cand oamenii nu vor mai veni la munca de frica, cand pe ici pe colo vor fi rascoale si proteste si pe scurt cand toata fibra societatii va fi incordata la maxim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.