Despre tânguiala carantinării

Au ajuns cosmonautii sa dea recomandari oamenilor cum sa reziste in carantina. Omul de azi, cartoful de canapea, e atat de slab incat i se pare ca i se cere un mare efort sa stea in casa doua-trei saptamani sau luni.

Nu zic de cei care nu au bani, de cei care trebuie sa mearga la munca ca altfel mor de foame. Zic de cei care isi permit sa stea fara nicio grija pentru ca au cu ce, nu mor de foame si singurul stres este “captivitatea”.

Sunt de acord ca pentru unii este greu, pentru ca sunt prosti si nu realizeaza importanta statului acasa. In engleza, li se zice covidioti. Sunt covidioti si idioti, mai greu e cu cei din urma. Covidiotii nu realizeaza pericolul, nu se simt confortabili respectand autoritatile si legile in orice perioada, cu atat mai mult acum cu cat latul se strange. Idiotii insa nu au in ei posibilitatea sa se poata abtine. Fie ca le dai amenda, fie ca isi fura bataie de la altii sau se nimeresc in tot felul de scandaluri, sunt o categorie de oameni care vor fi o problema.

In esenta, ce ni se cere noua nu e mare branza. Stai in casa, mergi la cumparaturile minim necesare si atat. Fie ca ai pensie, fie ca esti bugetar cu super salarii marite, fie ca esti tanar / adolescent parazit pe spinarea parintilor, tot ce trebuie sa faci e sa stai. Nu pare greu.

Cata vreme pericolul este invizibil, foarte putini oameni au capacitatea sa se fereasca de el. Spaima produsa acum din abundenta de televiziuni nu ajuta. Va mai amintiti stirile de la ora 5? Au ajutat aceste stiri sa reduca numarul de accidente pe strada? Nu, idiotii au continuat sa nu respecte reguli, sa se creada ca drumul e doar al lor, sa se creada cei mai tari daca conduc un harb vechi de 10 ani care consuma dubul cat o masina de acum 5 ani, etc si prin urmare a ajuns Romania tara cu cei mai multi morti pe cap de locuitor din accidentele auto [1].

Televiziunile s-au gandit sa faca si ele ceva si pun pe sportivi sau pe diversi “influenceri” sa faca apel la stat acasa. Repetam ce s-a intamplat cu Italia.

Eu daca as avea o televiziune din contra, as face niste promo-uri ca sa indemne covidiotii sa iasa afara. As zice: “iesiti oameni buni afara! Nu e nicio problema cu virusul asta, e o facatura. Iesiti, ca ne trebuie efect de turma si avem nevoie de cateva oi turbate ca sa fie primele mancate de lup!”

Cat despre tanguitorii care se jelesc ca iata cum alte tari nu fac ca noi, ce sa zic? Pe scurt zic: cine rade la urma … Vom vedea si cu Suedia si cu Belarusul. Mai depinde si de natie si noi astia suntem. Eu zic ca masurile sunt tardive si prea laxe, trebuiau inchise granitele de cand au declarat aia zona rosie Lombardia (adica inainte sa se intoarca in tara 2-300.000 de romani) si trebuia de atunci instituita carantina, putin mai drastic ca acum. Daca faceam asta, 3 saptamani, acum ieseam din carantina. Instituiam sistem de vize pentru toti care intra in tara, inclusiv romani plecati afara si apoi eliberam vize intr-un ritm care sa imi permita carantina automata si cu politie/paza/armata pentru toti cei care intra. Asa eram feriti total. Daca am fi facut asa (cei care citesc blogul din ianuarie stiu ca nu vorbesc post-factum), de Pasti am fi putut toti merge fara probleme la biserica pentru ca nu aveam decat cazurile de import de la granita.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

NOTE

[1] 18 apr 2018 – Adevarul – România, pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de morţi în accidente rutiere

One comment

  • Idiotii sunt lipsiti de discernamant si nu prea ai ce face impotriva lor decat cu forta. Animalul functioneaza doar pe baza de instincte primare: foame, sex si mai ales frica. Daca vrei sa dresezi idiotii, apelezi la metodele lui Pavlov pe care le combini cu un lucru foarte important: BICIUL pe carca!

    Desi pare greu de crezut, problema cea mai mare nu sunt idiotii. In Romania peste 70% din populatie castiga salariul minim pe economie sau putin peste. Cu alte cuvinte, traiesc de la un salariu la altul. Fondul lor pentru zile negre fie nu exista, fie are o valoare triviala. Chiar daca se gaseste mancare la magazine, cu ce vrei sa o cumpere acesti oameni daca nu mai au nici venituri nici economii? Unii dintre ei nu au nici macar parinti, bunici sau ceva rude pe la tara de unde sa mai poata lua un ou, un cartof, un malai sau o faina ceva, chiar si “pe credit”.
    Aceasta categorie de oameni este cea mai periculoasa pentru ca exista riscul major ca in momentul in care nu mai au bani pentru mancare sa iasa in strada la jefuit magazine si la revolte. Nu vei avea ce sa la faci. Poitia este o gluma proasta, jandarmeria sunt doar niste batausi analfabeti si insuficienti, armata este inexistenta.
    Exista si o parte buna in chestia asta. S-ar putea sa avem politicieni si alti bugetari in principal din administratia publica fugariti si luati in furci, ceea ce va duce la o noua schimbare politica si economica.

    In ceea ce priveste dificultatea de a ramane in case, sunt mai multe lucruri de discutat aici. Ca sa nu mai lungim si complicam lucrurile, gandeste-te ca oamenii sunt diferiti, nu sunt toti la fel. Este o diferenta intre un contabil, programator, secretara, pictor, sculptor, etc. si intre un agronom, zootehnist, agent de vanzari, cantaret, dansator, etc. Diferentele majore care ii determina pe unii oameni sa se specializeze in diferite domenii sunt date in principal de diferentele lor de personalitate definite in general de “Arhetipurile lui Jung” si de modul in care gandesc.

    https://www.la-psiholog.ro/teste-psihologice/test-personalitate-jung-16-tipuri

    https://www.healthline.com/health/left-brain-vs-right-brain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.