Decăderea Uniunii Europene

Sa facem o paralela peste timp intre Imperiul Roman si Uniunea Europeana. Turcia-Grecia e granita UE actuala si Dunarea era granita Imperiului Roman.

Dacii, la nord de Dunare faceau probleme romanilor la granita: atacau soldatii romani, pradau localitatile de sub Dunare, testau granita. S-a intamplat de mai multe ori, pana cand romanii au fost calcati pe coada si au venit si au rezolvat problema. Cum ar fi in ziua de astazi, europenii sa navaleasca peste turci si sa le bage drepturile homosexualilor pe gat? Pe langa impozite, taxe, legislatie si aquis comunitar …

La granita Greciei cu Turcia, granita UE de fapt, navalitori straini incearca sa intre si multi reusesc. Turcii ii ajuta, soldatii turci ii transporta pe imigranti din Siria in locatiile cele mai vulnerabile si chiar ii invata cum sa atace. Grecii in schimb, nu se pot apara. Un soldat grec amenintat nici macar nu se poate auto-apara deoarece camerele de filmare ale smartphone-urilor navalitorilor transmit live pe Facebook si risca un scandal. In plus, aparatorii drepturilor navalitorilor din cadrul UE, sub umbrela UE, ii acuza pe graniceri ca sunt cam duri cu navalitorii si nu ii trateaza “uman”.

Si sa nu credeti ca asemenea idioti utili – care pun sub semnul intrebarii pe grenicerii greci care trateaza navalitorii si le canta in struna, ca de ce nu sunt acestia tratati cum trebuie si plasati la hoteluri de lux, de ce nu li se ofera mancare gratuita, educatie, spitale si bani – sunt doar ong-isti tembeli care s-au saturat de binele oferit de uniune si vor sa il imparta si la altii desi ei nu au pus umarul la consolidarea prosperitatii si binelui din vest. O intreaga “aripa” ideologica din parlamentul european se afla pe o asemenea pozitie. Iata aici in detaliu amanuntele si numele parlamentarilor europeni care castiga zeci de mii de euro lunar ca sa sape la radacina acestei creatii care este UE in loc sa se intereseze de binele si bunastarea cetatenilor europeni.

Pentru noi romanii, aflati mai la nord si feriti de problema imigratiei prin faptul ca suntem prea saraci sau de fapt deoarece exista covrigi mai aratosi pe cozile cainilor vecinilor, asemenea probleme sunt total in afara spectrului nostru vizual, cand si cand mai auzim de ele, colateral, cand presa isi indreapta periscopul pe anumite aspecte secundare, cum au fost acelea batalii intre gardieni si navalitori.

Dar cancerul a patruns deja si duhul autodistrugerii a cuprins deja cea mai mare parte a factorilor decidenti, ajungandu-se pana la masuri aberante cum ar fi obligarea proprietarilor de hoteluri din bijuteriile turistice ale grecilor sa primeasca navalitori [sursa]. Evident, contra cost, desi nu e clar inca daca guvernul va plati si daunele pe care le vor face acestia si evident ca baii vin din taxele si impozitele cetatenilor muncitori ai Greciei (si ai Uniunii) care dorm pe ei si nu realizeaza ca politicienii lor corupti, mincinosi si fricosi sub presiunea centrelor de formatare ideologica si sociala, le baga sula in coaste pe vazute si pe nevazute.

Tragismul grecilor este ca nemtii le baga sula prin toate partile. Dupa ce i-au umilit taindu-le macaroana la bancomate in perioada crizei, punand bete in roate tentativelor de a trece inapoi la drahma, nemtii, in frecusurile negocierilor cu turcii, ii mai lasa pe greci sa primeasca cateva lovituri, ei fiind la granita sunt carnea de tun aruncata in fata navalitorilor, primul filtru in care este atuncata toata mizeria umana dincolo de hotarele Imperiului. Ce trece de filtrari, ajunge in fabricile din Germania unde produc pentru industria nemteasca de export. Soldatul grec care apara granita isi risca viata si e stresat zilnic sa patruleze zonele de risc, sa ii urmareasca pe turci pe unde ii plimba pe navalitori si le dau drumul si sa incerce sa ii opreasca. Evident, este o misiune imposibila, asa cum nu poate fi apa stransa in ciur.

Sa facem acum un mic salt de imaginatie, sa ne imaginam ce va fi cand UE se va destrama, dar vestea destramarii si atractivitatea UE vor avea un oarecare delay in propagarea pana la sursa. Turcii vor deschide larg portile si grecii vor fi fizic calcati in picioare de navalitori. Poate faptul ca sunt buni marinari si au multe insule, sa ajute intr-un fel apararea, pentru ca prin destramarea UE, granicerii si armata probabil vor putea folosi armele. Insa navalitorii neinarmati sau inarmati de turci cu arme usoare vor fi cel mai mic risc existential pentru greci, turcul asteptand cu nerabdare momentul optim pentru a incerca muste din greci si sa “recupereze” teritoriile pierdute (in viziunea lor). Singura speranta a grecilor va fi atunci in rusi care nu vor pierde ocazia sa faca din Marea Neagra lac rusesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.