Bătălia spirituală dată pe față de COVID

De cand cu Covid-ul, lumea este in razboi. Razboiul este – ca orice razboi – intre lumina si intuneric, intre adevar si minciuna. Linia frontului acestui razboi, nu este foarte clar delimitata deoarece trece chiar prin inima fiecaruia dintre noi. Linia frontului este acolo unde se lupta mandria cu smerenia si cum lupta asta are loc in fiecare dintre noi, putem spune fara tagada ca fiecare ne aflam pe front si fiecare trebuie sa ne decidem pe care parte a frontului ne plasam

Cele doua parti insa nu sunt delimitate de parerile pro sau contra intr-o anume privinta, nu argumentele stiintifice sau medicale, nici consideratiile economice sau sociale fac delimitarea, ci adevarul, lumina, smerenia sunt impreuna iar minciuna, intunericul si mandria sunt de cealalta parte.

Isipita plasarii si riscul sa facem o alegere gresita sunt cu atat mai mari cu cat problematicile sunt nisipuri miscatoare si rational, raportari diferite pot fi ambele adevarate. Cine cantareste doar rational deci poate gresi. Un batran care se fereste de boala si cearta un tanar ca nu poarta masca are dreptate. Dar si tanarul care nu poarta masca, vazandu-l pe acel batran ca fumeaza, are si el dreptate, mai ales daca ne gandim statistic la riscurile la care se expun singuri, din proprie initiativa, fumatorii. Este doar un exemplu, dar asemenea exemple sunt evident nenumarate, de la a accepta sau nu o masura impusa, de a recomanda sau nu o anumita masura, de la a adopta sau nu un tratament, de la a prioritiza sau nu anumite investitii in vaccinuri etc.

Daca sunt multe teorii si speculatii legate de originea si scopul Covid-ului, eu am o singura certitudine: Covid-ul este un exemplu de criza globala cu amploare si potential apocaliptic care ne arata cum va fi cernerea la sfarsitul lumii si cum cei caldicei vor fi scuipati afara. De ce? Pentru ca doar a fi caldicel, nu te ajuta sa iei decizia corecta. Doar cei fierbinti, care cunosc voia lui Dumnezeu vor putea sa alega cum trebuie in fiecare moment in labirintul de capcane care ii va urmari pe cei chemati. Nu ca acum nu am avea labirinturi destul de grele, dar deocamdata eu zic ca e prea devreme ca sa ne tanguim

Deci ce este cernerea? Cernerea este aparitia unei probleme majore, la nivel global, de care nu putem scapa chiar daca ne-am ascunde in gaurile pamantului, care ne va ajunge din urma mai devreme sau mai tarziu si ne va pune in fata decizii majore de luat, unele chiar cu implicatii spirituale profunde.

De exemplu, o decizie majora in cazul Covid este daca traim in frica si ne speriem in fiecare moment ascultand cu seriozitate si acrivie recomandarile expertilor sau ne alegem propria cale, traind fara frica si considerand Covidul o boala normala, ca si altele, de care putem sau nu putem sa fim loviti. Evident ca felul cum ne-am trait viata pana acum si caracterul pe care ni l-am format decid intr-o buna masura raspunsul la aceasta dilema exemplu. Cei care si-au pus nadejdea nestramutata in stat si in autoritate si au exercitat prea putin o minima libertate si individualitate, sunt acum captivi in prima sita, nu au nicio sansa de a supravietui. Nu au nicio sansa sa traiasca normal chiar si cand vaccinul va fi curatit ultima molecula de coronavirus, pentru ca ei deja si-au format sinapsele de reactie la o asemenea problema si au ales sa se lase in mana statului.

Evident, exista exemple de cernere si de cealalta parte, deoarece am spus ca nu atat raportarea de o parte sau alta a probleme conteaza, cat duhul in care o facem. Cei care nu au fost pana acum formatati cum trebuie de sistem si din intamplare sau din noroc s-au nimerit sa nu fie prinsi de sita “alinierii” la recomandarile statului, pot gresi in alt fel, facand pacate si indemnand si pe altii la pacate mari din prostie si din orgoliu. Un exemplu care imi vine acum in minte, ar fi de exemplu interviul recent al lui Tuca cu Arafat. Ostracizandu-l aiurea si jignindu-l, atat pe Arafat dar si pe alti capi, Tuca contribuie la formarea unui sentiment negativ fata de autoritate care ulterior poate fi fatal. Sa zicem ca se descopera un vaccin care va fi bun si care poate sa ne scape de virus. Sa zicem ca statul il cumpara si il ofera gratuit. Datorita ostracizarii si imaginii negative pe care autoritatile au acumulat-o, si prin contributia lui Tuca, oamenii se vor feri de vaccin si astfel vom avea aiurea poate sute de morti care daca nu ar fi fost inselati, ar fi scapat. Se intampla asta deja cu vaccinurile pentru copii …

Cernerea insa are mai multe site cu gauri mai mari si mai mici. Prin gauri trec doar cei care au smerenie reala si nu se pun pe ei inainte, impingand o lucrare sau un sfat intr-o directie sau alta, potrivit contextului si tinand cont de consecinte, nu pentru a se scoate ei in evidenta ci pentru a isi ajuta aproapele si a face binele de dragul binelui. Insa intentia nu este suficienta, este nevoie, la sitele cel mai fine, de o inima curata, care nu se dobandeste nici usor, nici curand ci cu grele si lungi osteneli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.