Este omenirea pregătită pentru contactul cu extratereștrii?

Pentru contactul cu dracii, omenirea este foarte-pregătită. Pentru contactul cu îngerii … nu prea. De altfel, deși îngerii încearcă să ajute omenirea, oamenii – prin păcatele lor – îi gonesc.

Trecând peste aspectele religioase, aș dori să analizez puțin ideea că omenirea nu este pregătită de contactul cu extratereștrii și de aceea ni se ține ascuns atât existența extratereștrilor cât și faptul că deja ne-au contactat și au stabilit legături cu politicienii sau cu armatele țărilor importante.

Ideea a fost emisă – și face vâlvă – în urma declarației acelui “militar” israelian, fost membru al nu știu cărui serviciu de securitate israelian care a lansat recent câteva aberații cum că am avea deja baza pe Marte, că există o Federație Galactică și că extratereștrii studiază deja subsolul pământului dar la începutul pandemiei s-au retras de pe pământ (probabil de frică să nu ia virusul).

Din start țin să spun că ideea că omenirea nu e pregătită pentru contactul cu extratereștrii este fără sens. Cum adică nu suntem pregătiți? În ce fel? Nu suntem pregătiți să primim noi tehnologii, să vedem cum arată alte civilizații, să călătorim în noi lumi? Păi toate industria SF ce este altceva decât o explorare a necunoscutului? Nu ne-ar interesa cum să vindecăm cancerul și cum să facem să nu mai poluăm planeta? Să trăim mai mulți ani sau să vindecăm pe cei cu boli grave care nu au încă nicio rezolvare?

Este de asemenea logic că dacă există extratereștrii, aceștia au o tehnologie deja mai evoluată decât noi, chiar mult mai evoluată câtă vreme deși există, aceștia sunt atât de stealth încât noi să nu avem habar de ei. Deci – pe de o parte, dacă extratereștrii există și noi nu le-am găsit deja planeta – deși am văzut deja mii de exoplanete – înseamnă că ei vin cam de departe. Să zicem că sunt totuși pe o planetă pe care nu o vedem (din cauza nealinierii / deci nedetectabilă deocamdată) și care poate e aproape de noi. Păi, cel mai aproape sistem planetar este suficient de departe încât numai o călătorie până la noi să însemne încă vreo 3-400 de ani de progres față de noi și câteva salturi masive în privința călătoriei FTL (Faster Than Light).

Deci dacă extratereștrii există, aceștia sunt clar mult mai avansați decât noi. Nu cum sunt americanii față de români, ci probabil cum sunt americanii de astăzi față de romanii din antichitate. Însă să presupunem că pe pământ ar exista simultan și americanii de azi și romanii de ieri. Cum ar putea americanii să îi studieze pe romani fără ca romanii să se prindă de existența americanilor? Ar fi foarte greu, chiar imposibil. De ce zic asta: chiar dacă tehnologic să zicem că americanii ar folosi sateliți sau drone pentru filmare de la depărtare, sau s-ar deghiza printre romani și ar folosi reportofoane și camere ascunse ca să îi studieze, cu siguranță s-ar găsi câțiva protestatari pentru drepturile romanilor în SUA care să ceară guvernului să trimită diplomați către romani și sa îi aducă pe aceștia în SUA ca imigranți pentru a beneficia și ei de dreptul la un trai mai bun. Ar fi imposibil pentru guvernul american să țină sub control atât protestatarii liberali pentru drepturile romanilor cât și pe aventurierii independenți care nu ar rezista tentației să meargă pe cont propriu la Roma, cu propriile iahturi pentru a se distra sau de ce nu – pentru a-i cuceri pe romani.

Fiind o teorie conspirationistă aberantă, toată fantezia asta legată de extratereștri și existența vieței pe alte planete, are nenumarate blind-spot-uri care oricărui cercetător sincer îi ies repede la iveală. De exemplu, în întreaga religie ufologică se omite o simplă idee: dacă civilizațiile extraterestre există, acestea (măcar unele din ele) ar avea deja capacitatea să ajungă la noi. Dacă aceste capacități ar exista (tehnologic), extratereștrii ar fi venit deja pe la noi. Toate teoriile cu protecția evoluției independente și neimplicarea în acele civilizații încă “nepregătite” pentru saltul cosmic sunt aberații. Chiar dacă la nivelul forurilor lor de guvernare s-ar decide această neimplicare, accidentele sunt inevitabile și cu siguranță există și pe la ei democrație. Cum poți opri exploratorii independenți într-o democrație? Chiar dacă Consiliul Galactic pentru Salvarea Universului ar decide că extratereștrii încă nu au voie să se releve pământenilor, este de bun simț că vor exista aventurieri care nu vor ține cont de deciziile acestui consiliu ci mânați de dorința de a ne salva de Coronavirus, ar fi venit deja să ne ajute.

Culmea este că deși în negarea lui Dumnezeu, ateii scientofili deseori folosesc argumentul existenței răului (dacă Dumnezeu există, de ce cad mai cad avioane și mor inclusiv copii?), când vine vorba de extratereștrii aceștia cu siguranță există și trebuie să investim miliarde în telescoape care să scaneze după ei, dacă nu cumva au venit deja printre noi și sunt atât de dezamăgiți că poluam planeta încât stau timizi în farfuriile lor zburătoare și mănâncă floricele uitându-se la noi prin telescoape cum ne autodistrugem …

Și în final vreau să mai pun becul pe un blind spod. Cei mai elevați alienopați, cei cu pretenție de “științism” deși sunt rezervați cu privire la OZN-uri, sunt foarte optimiști că viața există undeva în univers doar că nu am căutat-o noi prea bine și că trebuie să o căutam mai mult. Deci, avem un univers atât de mare încât nu îi cunoaștem marginile (încă posibil infinit, căci teoria cu Big-Bangul nu este încă finală), avem miliarde de ani în care se putea dezvolta viața și prin alte locuri prielnice (că doar vedem că există multe planete propice vieții – sau putem deja presupune) dar nu avem nici măcar o undă radio. Concluzia? Trebuie să mai căutam … Pun și eu întrebarea ca prostul: dacă viața nu e unică, chiar dacă ar fi rară, având în vedere mărimea universului, ar fi destul de multe civilizații. Dintre astea toate, chiar dacă evoluția i-ar putea duce pe căi diferite, nici măcar una dintre ele nu a descoperit radioul? Sau laserul? Sau călătoriile interstelare?

În loc să deducă din liniștea cosmică minunea vieții pe pământ și faptul că suntem speciali, ufopații fabulează tot felul de teorii care de care mai întortocheate care să justifice această liniște și să alimenteze niste iluzii aberante că “nu suntem singuri”. Însăși acestă formulare – total greșită – denotă că acești oameni sunt singuri ei și caută aiurea pe cer semne și răspunsuri. Niciun om normal nu se simte singur iar omenirea nu are cum să fie singură deoarece nu este o entitate, nu are o persoană, nu are percepție, sentimente etc. Singurătatea omenirii – în antiteză cu perspectiva unei federații galactice – este în fapt o batjocură la adresa omului. E ca și cum ai spune: deși suntem 6 miliarde, eu mă simt singur, dar când vin extratereștrii nu o sa mai fiu singur …

2 comments

  • Ce te-a impulsionat să scrii articolul? Vreun eveniment anume? Nu că n-ar fi interesantă tema, dimpotrivă. Şi eu am cugetat mult la aspectele astea.

    Mi-ar fi plăcut să avem o omilie de la Sf. Ioan Gură de Aur despre extratereştri, dar nu avem. Nici de la sf. Vasile cel Mare, nici de la sf. Grigorie de Nazianz ori Grigorie al Nisei. Deci, noi cei din modernitate, suntem cam pe cont propriu.

    Am constatat că tot ceea ce ţine de extratereştri vine în contradicţie făţişă cu creştinismul. Frontală, directă, insurmontabilă. Hristos s-a întrupat doar în om şi doar pe Pământ ca să-l ridice din păcat la o cinste mai presus chiar decât a îngerilor. Nu s-a întrupat în nicio altă fiinţă raţională sau iraţională şi nu a mai binevestit nimănui altuiva împărăţia Sa. Iar răstignirea şi moartea Sa, ca om, au fost unice. Nu a mai pătimit moarte pe alte planete, ca să învie de mai multe ori. Iar dacă în Univers există extratereştri care nu au nevoie de Hristos, înseamnă că ei nu au fost afectaţi de căderea protopărinţilor (deşi ştim că întregul Univers a căzut odată cu Adam) şi că chiar sunt nemuritori, ceea ce contrazice revelaţia în legătură cu domnia morţii de la păcat încoace.

    Călătoriile în timp se contrazic cu A Doua Venire. Dacă cineva ar fi capabil să călătorească înapoi în timp, ar putea dribla Apocalipsa când ar vedea că este iminentă, astfel încât să nu mai ajungă la judecata finală. Iar dacă ar atinge nemurirea, n-ar mai avea nevoie nici de Dumnezeu şi nu ar mai cunoaşte nici judecata lui Dumnezeu pentru faptele sale (personale).

    Mai sunt şi altele, am exemplificat doar ca să-mi argumentez ipoteza. Dar ce vreau să concluzionez este că văd şi eu o posibilitate ca extratereştrii să “descalece” pe Pământ sub aparenţa unor salvatori, fiind de fapt o proiecţie a unei înşelătorii colective ţesută de duhurile întunecate, pe care umanitatea (din cauza căderii ei) să nu o perceapă. În viaţa sfântului Macarie cel mare (Egipteanul) stă relatată o povestire despre o femeie peste care fusese aruncată o vrajă, fiind transformată într-o vacă. Soţul ei a înjugat-o şi a dus-o la sfântul Macarie dar călugării din schit nu voiau să-l lase să se apropie cu vaca. Auzind hărmălaie, sfântul a ieşit din chilie şi a întrebat care-i motivul, iar ucenicii i-au zis că din cauza prezenţei vacii. Atunci sfântul i-a certat şi i-a numit orbi pe toţi, inclusiv pe soţ, spunându-le mai înainte să apuce omul să le mărturisească adevăratul motiv al venirii lui că el vede o femeie şi că ei sunt orbiţi văzând o vacă. Apoi s-a rugat lui Dumnezeu să ridice vraja de pe femeie şi înşelăciunea de pe ochii oamenilor. La sfârşit i-a spus femeii, după ce aceea şi-a venit în sine, să se împărtăşească des şi că necazul i s-a întâmplat cu îngăduinţa lui Dumnezeu pentru că din neglijenţă nu se mai împărtăşise trei duminici la rând !!!

    La cât de departe stau oamenii de Dumnezeu, de Hristos şi de euharistie, îţi dai seama cât de uşor pot fi astăzi înşelaţi cu arătări demonice? Cu întâlniri cu aşa-zişi extratereştri sub masca cărora îi putem uşor recunoaşte pe vechii încornoraţi, întrucât toţi au povestit despre răpiri la care mărturisesc o frică soră cu moartea?

    • Parintele Cleopa povestea de intalnirea cu o farfurie zburatoare, cand era fugar si statea ascuns in padure. Cand a luat Sfintele Daruri in brate si a inceput sa se roage, farfuria s-a prabusit rostogolindu-se in rapa.
      Exista mai multi oameni cu viata sfanta care ne-au avertizat ca in ultimele zile vor veni “extraterestrii” pe pamant, pe care omenirea ii va primi cu bratele deschise, nefiind in stare sa vada dincolo de “vaca” din povestirea ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.