Despre bâlbâiala măsurilor

[ Notă: acest articol este un ciot ]

Dacă intrăm în amănunt în testarea logicii din spatele “măsurilor”, vom avea mai probleme să găsim orice umbră de argumentare chiar ascunsă și cu oarecare implicații pozitive logistice, unde oricum știința nu are prea mult de spus ci mai mult bâjbâiala mioritică a importului formelor fără fond.

Dar ce spun când zic că unele măsuri, deși par ilogice, când este dată pe față prosteala, pe șustache, adică în consensul intelighenției aburite de narativul oficial al luptei statului cu virusul, ar exista totuși o justificare dar problema e de comunicare a acesteia către “prostime”?

Să vă dau un exemplu: măștile inițial nu erau recomandate, ba chiar știm că s-au băgat bani grei în acele spoturi prin care se recomanda ca să nu purtăm măști decât dacă avem simptome, deși logic era să recomande că cine are simptome să stea acasă. Câte filmări nu avem cu experiți ca Rafila sau Cercel sau chiar Iohannis care încercau să convingă populația să nu folosească măștile deoarece sunt inutile. Toată zbaterea atunci era – în capul lor – ca nu cumva prostimea să se grămădească să cumpere măști și să nu mai avem stocuri pentru personalul medical. Acest fapt a fost chiar recunoscut mai târziu, atât la noi – unde chiar și această bâlbâială a fost importată de al OMS, dar și afară.

A fost deci o perioadă în care recomandarea oficială – fie “gândită” autohton, fie importată de la OMS – nu a avut baze științifice ci doar organizatorice. Adică, în spatele declarațiilor oficiale, se urmăreau alte scopuri și adevărul era ascuns către populație. Lipsa de transparență e firească în orice țară bananieră, dar ce este diferit în această plandemie față de crizele anterioare este că acum avem aceleași patternuri, aceleași mesaje, aceeași organizare și aceleași soluții la nivel global.

Insist mereu pe această chestiune cu măștile deoarece orice construcție, de orice natură, are un proiect și din anumite patternuri din proiect putem deduce unele concluzii legate de cât de bine și cum este construit proiectul și asta se întâmplă chiar dacă vedem doar o mică parte din proiect. Bunăoară, în cazul măștilor, insist pe acest aspect deoarece este – cred eu – esențial pentru înțelegerea plandemiei și este probabil gheața cea mai subțire pe care o putem sparge în capul celor hiptonizați de plandemie și care nu sunt capabili încă să înțeleagă ce se întâmplă.

Date fiind vremurile extraordinare pe care le trăim, foarte puțini din zombii câzuți victime virusului plandemic mai pot fi întorși și orice argumentare logică, orice demonstrație științifică, nu-i va scoate din boală. Discutam chiar cu un prieten căruia îi arătam niște profeții ale unui părinte grec care vorbea acum vreo 5 ani cum că va veni o vreme când vor inventa un virus în laboratoarele de arme biologice și îl vor folosi ca să îmbolnavească lumea pentru a putea ulterior să inventeze un vaccin și pentru ca apoi să bage un act de identitate global, etc. Cam tot ce se întâmplă acum … Deoarece știe greaca, l-am rugat să-mi confirme dacă traducerea/subtitrarea de pe youtube este conformă cu cele ce vorbește părintele, deoarece știm că pot exista dezinformări, glume și exagerări, diavolul lucrând pe multe planuri.

One comment

  • Este uimitor cum regia pandemiei a prins mai ales la cei care nu sunt în Biserică. A prins și la unii din Biserică, la cei care nu sunt uniți cu Hristos ci doar fac figurație. Deci acceptarea situației și conformarea orbească sunt semne ale bolii sufletești, ale golului lăuntric.

    Boala asta (orbirea față de ceea ce se întâmplă) nu se tămăduiește cu explicații sau cu silogisme, așa cum demonizatul din Gadara nu s-a vindecat cu argumente despre cât de nepoliticos era să umble dezbrăcat și să urle ca un animal, ci cu puterea Duhului Sfânt aflată în Biserică. De aceea eu am renunțat de ceva vreme să mai încerc să deschid ochii oamenilor, căci nu ochii trupești au o problemă de percepție, nici măcar ochii minții, ci ochii sufletești. Vălul nu va fi înlăturat doar cu informațiile corecte, ci prin iluminare sufletească, printr-o metanoia. Altfel, oamenii se vor ține cu dinții de acele informații (deformate) care consună cu înclinarea lor sufletească, și le vor respinge pe celelalte oricât ar fi de pertinente.

    PS: mă întrebam de ce este atâta relaxare de Paști și președintele are “încredere” în capacitatea Bisericii de a organiza în condiții de siguranță sărbătoarea, deși anul trecut nici nu se punea problema deschiderii lăcașurilor de cult. Răspunsul a venit repede la iveală și nu are legătură cu încrederea. Guvernul a bătut în secret palma cu reprezentanții tuturor cultelor, să facă promovarea vaccinării. IPS Teodosie a zis azi că el nu va face nicio recomandare de vaccinare. De aceea avem (încă) bisericile deschise, ca să vină lumea și să li se spună oamenilor să poftească pe la seringă. Ba chiar ieri am văzut un preot invitat la Digi 24 și vorbind despre Hristos. Am făcut ochii mari, căci nu-mi venea să cred cum un preot este lăsat să vorbească la postul marxiștilor. La un moment dat, reporterul întreabă așa, întâmplător: “v-ați vaccinat?”. Răspuns: “da!”. Aha, d’aia îl invitaseră… ca să fie perceput drept model de către turmă. Deci cam așa se lucrează, se umblă la psihicul omului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.