Ştiinţa în mare impas

Ani de-a randul am vazut la Discovery si am invatat la scoala cum se formeaza stelele, cum se nasc planetele si cum Luna noastra are zeci de milioane de ani.  Zi de zi acum apar stiri care pare sa anunte sfarsitul stiintei asa cum o stim. Pe langa esecul tentativei de a gasi bosonul lui Higgs precum si orice raspuns sau orice indiciu care sa umple golul din domeniul particulelor elementare, multe alte descoperiri ne lasa cu gura cascata. Iata de exemplu una recenta:

Steaua care “nu ar fi trebuit să existe”. Cercetătorii germani au descoperit o stea situată într-o “zonă interzisă”
Astronomii au descoperit o stea primitivă, care nu ar trebui să existe potrivit teoriilor actuale acceptate de specialişti, pentru că se situează într-o “zonă interzisă” din punct de vedere al compoziţiei, potrivit unui studiu publicat în revista Nature, transmite AFP.

Din ce imi aduc eu aminte de cand eram elev, la logica, exista o operatie care se numea “deductie” si care spunea ca daca p implica q, atunci non q implica non p. Oare de cate instante de q va fi nevoie pana cand vom recunoaste ca de fapt nu stim nimic si Bing Bangul nu este decat un mare Big Fuss.

Alte articole:

– A ‘Modern’ Star from the Early Universe Discovered–“Like finding an iPad in Caesar’s Rome”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.