Metodica prepararii si administrarii autovaccinului antigripal

(Fragment din ÎNDRUMAR PENTRU RESTABILIREA SĂNĂTĂŢII de MIHAI POPA)

Marile epidemii devastatoare, datorită vaccinărilor şi antibioticelor, au fost eradicate.

Se pare că epidemia de gripă rămâne cel mai greu de stăpânit, din cauză că agentul patogen, virusul gripal, îşi schimbă antigenitatea de la epidemie la epidemie şi de la an la an.

Astfel, Stockvaccinul standard este preparat cu virusul din epidemia anterioară, obţinându-se imunitate de specie, care are o eficienţă redusă, aşa cum s-a observat de-a lungul anilor.

Prepararea unui vaccin cu virusul din epidemie ar fi ideală, căci s-ar obţine o imunitate specifică de suşe (tulpină) cu eficienţă maximă. Dar cele 30 de zile, necesare izolării, preparării şi obţinerii imunităţii după injectare, fac ca profilaxia să devină inoperantă, datorită apariţiei explozive şi de scurtă durată (2-3 luni) a epidemiei.

Epidemia de gripă, cu exacerbarea patogenităţii virusului, este foarte periculoasă pentru bolnavii cronici, cu sistemul imunitar epuizat, căci microbii “oportunişti” devin agresori foarte patogeni, conducând chiar la decese, mai ales prin bronhopneumoniile în care antibioticele sunt ineficiente uneori.

Odată îmbolnăvirea produsă, se va prepara şi administra autovaccinul celulomicrobian total rapid.

În cazul gripei, autovaccinul antigripal se prepară după 50-60 minute de la apariţia simptomelor de boală. Acestea sunt: iritarea mucoaselor şi a cavităţii naso-faringo-bronşice, secreţii apoase sau mucopurulente, dureri de muşchi, tuse, febră, prinderea ganglionilor, frisoane.

Preparare: se începe cu gargară şi spălătură bucală, folosind o priză de apă de 250 ml, până se obţine o soluţie opacă. Dacă secreţiile sunt consistente, se bat cu furculiţa. Apa plimbată energic prin gură şi gât se strânge treptat într-un borcan şi se fierbe la 100 grade în “bain-marie” timp de 2 ore într-o sticlă de 250 cmc.

În timp ce apa fierbe, se face o baie fierbinte la picioare aproximativ 30′, până când acestea se înroşesc. Se trag în picioare ciorapi groşi de lână şi ne aşezăm repede în pat la căldură pentru transpiraţie. E un lucru dovedit că masarea faringelui prin gargară şi căldura la picioare stimulează sistemul imunoformator aşa după cum au arătat într-un experiment publicat la Paris de prof. dr. Şuteu I., dr. Giurgiu T., dr. Ionescu P. şi dr. Safta T.

Apoi se începe administrarea autovaccinului: câte o lingură sub limbă, la fiecare oră. Administrarea va continua 24 de ore, chiar şi după dispariţia simptomelor de boală.

Este bine ca administrarea vaccinului să fie însoţită de vitamine (A+D2 buvabile, A forte şi E forte). Dacă autovaccinul se prepară după 50-60 minute de la apariţia simptomelor, acestea trebuie să dispară în 5-6 ore. Dacă el se face după 48 ore de la declanşarea bolii, vindecarea are loc după 6-7 zile. Dar, dacă după procedurile amintite (gargară, baie la picioare), nu cedează cât de cât, înseamnă că situaţia e mai gravă: în gât se poate afla un streptococ hemolitic şi atunci e nevoie de prezenţa medicului şi de administrarea de antibiotice.

În general, sistemul imunitar reacţionează eficient şi cu promptitudine, pentru că germenii morţi din autovaccinul rapid sunt segmentaţi şi asimilaţi mai repede decât germenii vii, care rămân în cavitatea bucală mai multă vreme şi întârzie fabricarea anticorpilor.

Germenii morţi din autovaccinul rapid ajunşi în această stare atenuată datorită fierberii la 100°, prin antigenele pe care le conţin, introduse din nou în organism, prin sistemul imunoformator, declanşează producerea substanţei numită anticorp, replică identică a antigenelor.

Cuplarea antigenelor cu anticorpii neutralizează agresiunea, iar când anticorpii sunt foarte mulţi, imunitatea devine puternică, înlăturând recidivele.

Faţă de vaccinurile Stock standard, ce se găsesc prin farmacii, ce produc imunitate specifică de specie, cu eficienţă redusă, autovaccinul rapid produce imunitate specifică de tulpină (suşă) cu maximă eficienţă, datorită faptului că organismul intră în contact rapid cu propriii lui germeni, fabricând, cum de altfel am amintit mai înainte, anticorpi specifici de tulpină (suşă).(vezi anexa 3)

Acest tratament simplu şi foarte actual, ce şi-l pot prepara oamenii acasă, îl propune doctoriţa Judith Ardeleanu spre administrare la toată populaţia sănătoasă, odată cu apariţia epidemiei, câte 5 linguri pe zi, 10 zile, datorită eficienţei deja constatată la multe persoane ce şi l-au administrat preventiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.