Confesiunile unui asasin economic (adevărat)

Daca John Perkins este contestat de unii si cartea sa Confesiunile unui asasin economic este considerata o pura fictiune, exista unii asasini economici (care de fapt se considera antreprenori) care se lauda cu modul lor de operare si povestesc cu placere aventurile lor. Iata-l pe Ross Beaty, directorul Pan American Silver, o firma din Canada care se ocupa cu investitiile in mine de argint.

NOTA: Orice asemanare cu situatia de la Rosia Montana este pura intamplare dar are puternica relevanta.

Va invit sa ii urmariti “confesiunea” incepand de la minutul 19:53, cand incepe sa vorbeasca mai pe sleau:

Iata si un scurt transcript:

Bolivia are un guvern marxist. Acest guvern nu va rezista pentru totdeauna, pe cand mineralele rezista. Daca reusesti sa pui mana pe depozite de minerale si le securizezi si daca guvernele se vor schimba, vei face o avere. Daca as mai fii tanar m-as duce in Venezuela si in Bolivia. As incerca sa cumpar resurse care sunt ieftine apoi astept pana Chavez moare, Morales este impuscat sau isi da demisia si Christina explodeaza si cu siguranta va exploda pentru ca dezvoltarea tarii nu este sustenabila

Concluzie: mentalitatea “investitorilor” in minereuri valoroase este evidenta: cumperi acolo unde riscul este mai mare si pretul mic si vinzi cand lucrurile se linistesc si preturile cresc. Este important sa iti asumi “riscurile”. Ce inseamna asta insa? Pot sa insemne o mie si una de lucruri, ca de exemplu, nationalizarea resurselor – ceea ce a facut Argentina recent cu o companie petroliera. Ross nu ne exlica prea clar de ce era sa moara de atatea ori in viata sa, insa putem sa presupunem ca afacerile pe care le-a facut nu erau tocmai curate si tocmai facute prin mijloace standard. Ross e clar ca nu a facut toate afacerile doar cu email, telefoane si intalniri de afaceri la un restaurant, intr-o sala de conferinte sau prin discutii cu parteneri care vorbesc aceeasi limba.

Din pacate, in problema Rosia Montana nu doar Basescu ne-a tradat ci si USL-ul. (detalii)

One comment

  • Ramane intrebarea : poate Romania sa extraga singura zacamintele sale de aur si de gaze de sist ?

    Daca putea Ceausescu sa fiti siguri ca acest lucru se intampla.

    Tehnologia costa. Romania fara UE si SUA ar fi fost in ecvul mediu tehnologic. Cred ca dupa 20 de ani s-au convins multi ce fel de facultati avem.

    N-ai carte, n-ai parte. Restul e gargara .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.