Secvenţe tulburătoare de la Black Friday USA [2012]

Americanii tocmai se pregatesc sa “sare” fiscal cliff-ul, adica limita maxima la care se poate indatora statul. Caci desi pare paradoxal, cea mai indatorata natiune din lume chiar are asa ceva si desi are asa ceva, nu l-a oprit pe Obama ca sa indatoreze SUA mai mult decat toti presedintii anteriori lui la un loc (inclusiv Bush).

 Stand-off-ul va fi rezolvat se pare prin doua masuri care vor taia drastic din nivelul de trai al americanilor: marirea taxelor si reducerea cheltuielilor sociale, mai ales pentru cei saraci. Asadar nu este exclus ca in sfarsit ca pregatirile facute de armata americana pentru gestionarea unui haos rezultat in urma colapsului societatii – pregatiri facute inca de acum 2-3 ani – sa aiba in sfarsit o utilitate practica.

Secventele filmate de la Black Friday-ul de anul acesta din SUA ar trebui aruncate in ochi mai ales gogomanilor din presa noastra care rad de amaratii de pensionari care se gramadesc la “ajutoarele europene”. Macar ai nostri se gramadesc pentru mancare, dar prostii astia de americani merita sa isi puna viata in pericol pentru jocuri pe calculator?

Vezi si:

Black Friday – un preview la “Chaos in USA [2012]“
Armata SUA se pregăteşte pentru explodarea mămăligii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.