Ce politician urmează să divorțeze?

A fost acum cativa ani printul Charles, dar el e rege nu politician, si nefiind ales si-a permis sa isi bage piciorul cel putin in traditie si datorie. A urmat apoi peste ani si la un cu totul alt nivel Prigoana. Dar la el divortul si impacatul au fost reteta de succes in showbiz-ul mioritic de gen melteanic (sau melteanist). Iar mai recent, Putin si-a lasat nevasta pentru o gimnasta (sau mai multe oare?). Ieri, a venit randul lui Udrea care dupa ce s-a suit ca o trambulina pe cocosul cu punguta cu multi bani, acum i-a dat papucii in perspectiva noilor “optiuni de viitor” ca si cum vreodata vreun tatae care s-a insurat cu vreu fata cu aspiratii mai putin spirituale a avut parte de alte optiuni decat de cel mult un flit fara scuipat si un partaj fara scandal mediatic.

Sunt oare doar eu paranoic sau mi se pare ca clasa politica de pe toate meleagurile se perverteste din ce in ce mai mult. Reperele se dilueaza ca un abur, lucruri pana nu de mult normale, simple, frumoase si valabile pentru intreaga societate devin atat de rare incat sunt incet-incet trecute in ilegalitate, dupa o mica perioada de ignorare, oprobiu public si clasificare in zona “incorectitudine politica”. Si ma refer aici nu doar la chestiuni legate de familie vs poponari,  nastere de copii vs avort, educatie vs plagiatura, valoare vs avere, dar chiar chestiuni mult mai putin “dure” cum ar fi lenevitul la o cafea pe balcon impreuna cu un prieten, o partida de septica pe banca din fata blocului, un picnic intr-o dupa-amiaza oarecare etc. Toate obiceiurile bune, mai mari sau mai mici, dispar in tumultul vremurilor noi, al unei brave new world pe cat de intunecate pe atat de difuza si agasanta.

Sa fie oare vremurile pe care le traim noi punctul de trecere a marii granite dintre bine si rau cand cei care fac raul nu vor mai fi doar o minoritate tolerata si acceptata ci o majoritate violenta care ii vor sfarteca cu cruzime pe cei care le stau in cale si nu ii urmeaza in marsul lor nebunesc catre autoanihilare? Sa fie oare recenta alienare a policienilor nostri cu privire la normalitatea familiei inca un semn al acestei “treceri” care satanism pe fata si in clasa politica romaneasca? Sa fie oare viitoarea constitutie scanteia focului ce va distruge iremediabil poporul roman si ne va transpune pentru vecie intr-o puscarie “semideschisa” ce ofera doar forta de munca ieftina si usor de mutat acolo unde e nevoie pentru stapanii comozi din vest care nici macar nu mai sunt in stare sa isi stearga singuri la fund copiii, ci ii poarta in pampersi pana la 5 ani?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.