Isărescu: economia are o capacitate de autoreglaj extraordinară

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu spune că decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţională tăierea pensiilor “este un vot pentru inflaţie” şi că nu se ţine cont de legile economice (comentariu de Money Channel).

Isărescu: economia are o capacitate de autoreglaj extraordinară. Deci, mai e loc de strâns cureaua şi de mărit si alte impozite (comentariul nostru).

Isărescu vorbeste tardiv, cand putea face ceva ca sa constranga creditul excesiv, nu a facut nimic si acum da lectii de macroeconomie si critica pensiile si salariile mari – comentariu dupa Ilie Serbanescu:

Deficitul extern imens al României era însă privat, şi nu public, iar 80 de procente din datoria externă ce trecea în contul României erau ale firmelor private străine, şi nu ale statului şi nici măcar ale unor alte entităţi româneşti (populaţie sau firme cu capital autohton). La vremea cu pricina nu s-a auzit însă vreun avertisment din partea dlui Isărescu în legătură cu pericolele acestui gen de probleme . De fapt, BNR putea opri creditul de consum, dar măsurile luate atunci de BNR au fost firave, cu totul şi cu totul fără impact. BNR putea măcar avertiza în legătură cu ceea ce va veni. Căci înţelegea şi Grivei ce va veni. Cu legitimitatea de care se bucură, dl Isărescu putea opri delirul de atunci. Şi ne-ar fi fost poate altfel acum!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *