Isărescu a găsit cine e vinovat de creşterea preţurilor

“Vreti sa traiti  intr-o tara cu inflatia scazuta?” Aveti grija pe cine invitati la emisiuni! Cam asta este solutia la inflatie dupa Isarescu.

Mugur Isarescu a declarat azi ca vina pentru cresterea preturilor este a presei deoarece invita producatori care se plang ca le cresc costurile de productie si prin urmare o sa mareasca preturile. Astfel, din cauza acestor invitati, lumea se sperie si economia intra in stare de soc, preturile explodand. Prin urmare, guvernatorul face apel la presa sa nu mai invite astfel de panicarzi ci doar optimisti care sa transmita mesaje optimiste cum ca preturile vor scadea, nu vor creste. Astfel, presa va ajuta si ea la relansarea economiei.

Desi a recunoscut ca primul determinant a fost totusi cresterea TVA-ului, discursul s-a concentrat mai ales spre atragerea atentiei asupra presei, guvernatorul fiind nemultumit de felul cu ziaristii care inca nu are doctorate ca el, prezinta problemele economice si nu ajuta sa ufmlam odata bula optimismului care este singura care ne poate scoate din rahat. La urma urmei, scaderea puterii de cumparare nu ne duce in mizerie, ci doar ne duce putin mai jos de asteptarile noastre de standard de viata. Taierea salariilor nu reprezinta decat … ajustare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.