Putin: cine a dat NATO dreptul sa il ucida pe Ghadafi?

Putin, fost KGB-ist si sef intr-un sistem cvasi-dictatorial cu reminscente comuniste a ajuns sa fie glasul ratiunii in politica externa actuala:

Spun ca nu vor sa-l ucida pe Gaddafi. Acum, unii oficiali spun da, incercam sa-l ucidem pe Gaddafi”, a spus Putin, care efectueaza o vizita in Danemarca. “Cine a autorizat asta, a fost vreun proces? Cine si-a luat dreptul sa-l ucida pe acest om?”, s-a intrebat el.

El l-a numit pe Gaddafi monarh, dar a adaugat ca acest gen de regim “corespunde in general mentalitatii populatiei” din regiune.

“Gaddafi a inventat o noua monarhie. Ca si Napoleon, care a ajuns la putere dupa o revolutie si s-a proclamat imparat (…) Da, este o monarhie pe fond, stramba, dubioasa, anormala, tot ce vreti, dar asta este”, a continuat primul ministru.

“Contradictiile interne s-au transformat intr-un conflict armat. Pentru ce trebuie sa intervenim in acest coflict? Nu avem si alte regimuri strambe in lume? Ce, o sa intervenim in toate aceste conflicte? Uitati-va la Africa, uitati-va la Somalia. O sa bombardam peste tot si o sa tragem cu rachete?”.

“Spun ca nu vor sa-l lichideze pe Gaddafi, dar atunci de ce ii bombardeaza palatele? E o operatiune de alungare a soarecilor?”, a intrebat fostul lider de la Kremlin, subliniind ca singurul efect al acestor lovituri aeriene este uciderea civililor, deoarece “Gaddafi nu mai e acolo”.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Iw5Ij_RFJ1Q

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.