Moise: De ce se maresc taxele? Voinea: Ca sa creasca consumul!

Nu mi-a venit sa cred urechilor cand am auzit: “Marim accizele ca sa nu avem deflatie ca sa nu scada consumul”. Autorul acestor perle deosebite de economie este Liviu Voinea – tinerelul care face bugetul si vaneaza postul lui nenea ala mai batran care a trecut prin toate guvernele post-revolutioanre.

Aceasta si alte perle le puteti auzi aici:

http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-155432

Un domn profesor (de economie) a avut rabdarea sa comenteze mai pe larg si a explicat cat de stupida poate fi o asemenea ideologie. >> VEZI ARTICOL

Eu cred ca Voinea s-a stricat cam repede, sincer nu ma asteptam. Din tanara speranta a devenit deja un birocrat marsav care a invatat ca cel mai usor e sa maresti taxe si rezolvi toate problemele de deficit si buget si mintea ti-o folosesti doar sa raspandesti argumente aberante ca cel de sus.

Sinceritatea e primul pas spre rezolvarea oricarei probleme, caci daca nu recunosti clar problema nu stii nici solutia. Ori daca Voinea a ajuns sa creada ca deflatia e principala noastra problema (sau e una atat de importanta incat trebuie sa marim taxele ca sa nu dam in ea) e grav. E foarte grav!

Il durea gura pe Voinea sa spuna: da domne, nu stim ce mai facem, nu avem incotro, de aia marim taxele, nu ca sa evitam deflatia.

UPDATE 28.11.2013:

Iata si o luare de pozitie salutara ia lui Croitoru care face praf pe Voinea, venind de la un expert care are si acces la date:

Deflaţia ar putea fi combătută fiscal doar prin lărgirea deficitelor, şi nu prin majorări de taxe, care afectează atât cererea, cât şi oferta, afirmă Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, arătând că nu există pericolul deflaţiei, iar bugetul este doar expresia echilibrului politic. (Sursa: Ziarul Financiar)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.