Arhitectura creierului – o conferinta extraordinara

Un cercetator in biologie moleculara de la MIT, a facut o prezentare despre anatomia creierului si a fost intrebata: privind “arhitectura”, asta care parte ti se pare cea mai interesanta? Iata ce a raspuns:

“Studiez anatomia creierului pentru ca cred ca este importanta si cred ca felul cum sunt facute legaturile este foarte ingenios. Sunt foarte sceptica cu privire la cercetatorii care se ocupa cu inteligenta artificiala si care cred ca vor putea construi un creier vreodata. Cred ca de obicei, ideea asta vine din faptul ca nu au nici o idee cu privire la cum este alcatuit creierul cu adevarat. Nici macar nu stim ce fac zone mari din creier si e clar ca acestea fac ceva important, dar noi nici macar nu intelegem ce se intampla.”




Architecture of the Brain

Elly Nedivi

2 comments

  • Salut Gigel,

    Referitor la propozitia: “Sunt foarte sceptica cu privire la cercetatorii care se ocupa cu inteligenta artificiala si care cred ca vor putea construi un creier vreodata.“, am citit de curand un articol interesant:
    http://www.newyorker.com/online/blogs/elements/2014/01/the-new-york-times-artificial-intelligence-hype-machine.html

    Cele bune,
    Alin

    • da, in primul rand creierul nu functioneaza doar cu 0 si 1 ci cu o infinitate de “frecvente”, in functie de intensitatea fiecarui stimul, reactia e cu totul alta; cata vreme nu pot replica partea de “hard”, ce sperante sa existe macar de descroperirea unui proces de “evolutie” a intelectului prin invatare; dar ce vorbim noi cand nici nu stim ce inseamna intelectul; in plus, cum se poate dezvolta gandirea fara constiinta de sine cand vedem ca pana si animalele fara a avea aceasta constiinta de sine sunt extrem de limitate intelectual, desi au creiere cu posibilitati mult mai mari ca al omului (cel putin delfinul, elefantul, etc)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.