Previziuni false ale unor comentatori de 2 lei

SEP 2008 – Tariceanu (premier): Criza financiară din SUA ar putea permite românilor să cumpere în America imobile ieftine. El a răspuns astfel, miercuri, unei întrebări a presei privind efectele crizei financiare din SUA asupra economiei româneşti şi a susţinut în continuare, ca şi la începutul săptămânii, că această criză nu va avea influenţe asupra României … “Dacă nu aveţi încredere în ceea ce vă spun eu, atunci sunt câteva publicaţii financiare în România pe care vi le recomand să le consultaţi. Vă repet că nu vor fi efecte“, a spus Tăriceanu, în declaraţiile de presă susţinute după prezentarea raportului de guvernare, în faţa miniştrilor. (sursa: Mediafax). “Raspunsul este clar nu, criza financiara internationala nu va avea efecte asupra economiei si asupra cetatenilor“. (Sursa: Wall-Street.ro)

2008 – Basescu (presedinte): În anul 2008, Băsescu refuza ideea că România ar putea fi afectată de criza economică. Mai mult, se promiteau salarii mai mari cu 50%. Mai târziu, după numeroase afirmaţii contradictorii, salariile bugetarilor au fost tăiate cu 25%. (Sursa: Antena3.ro) “Romania refuza sa intre in criza“. Aceasta a fost afirmata de presedintele Traian Basescu pe data de 9 octombrie 2008. “Romania nu va fi afectata de criza economica, Romania este imuna la aceasta criza economica.” (Sursa: Wall-Street.ro)

IUN 2008 – Isarescu (BNR): Romania ar putea sa aiba mai mult de castigat decat de pierdut din criza financiara internationala (Wall-Street.ro)

OCT 2008 – Isarescu (BNR): Criza financiara nu afecteaza in mod direct Romania. Exista insa efecte indirecte ce ar putea aparea (Hotnews)

FEB 2009 – Isarescu (BNR): Asistam la o recesiune in forma de V, insa nu avem date despre cea in forma de U, ce prevede o perioada mai lunga de scadere economica (Wall-Street.ro) (de fapt, a fost L …)

MAR 2009 – Boc (premier): Salariile, astazi, nu scad! Salariile, pensile si alocatiile se platesc si nu exista din acest punct de vedere nicio problema. (Sursa: Cotidianul)

APR 2014 – Ponta (premier): Indiferent de cat de rau se va deteriora situatia din Ucraina sau Europa, avem bani pentru pensii si salarii (Hotnews)

APR 2014 – Isarescu (BNR) , despre conflictul dintre Rusia și Ucraina: România nu este expusă la riscuri economice semnificative (Digi24)

One comment

  • de la politicieni nici să nu ne așteptăm decât la minciuni ,iar Isă nu e la prima aspirație de a fi considerat politician…el are atâtea interese că și el se încurcă-n propriile inadvertențe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.