Romanii – in coada si la “noile trenduri” in politica

“Alegerile europene 2014: europenii voteaza impotriva imigrantilor, austeritatii si establismentului” – titreaza Telegraph. Scuze ca nu stiu cum sa traduc “establishment”, cred ca in romaneste s-ar cam numi “sistem ticalosit”. Iata pe scurt ce s-a intamplat:

– in Franta au castigat nationalistii lui Le Pen, Frontul National; iata ce declara tanara nationalista Marina LePen:

“Our people demand one type of politics: politics by the French, for the French, with the French. They don’t want to be led anymore from outside, to submit to laws,” said Miss Le Pen.

– in Marea Britanie au castigat UKIP – partid nationalist “extremist” care injura zilnic imigrantii romani;
– in Grecia au castigat Syriza (stanga extrema), cu aproape 30% – vi-i mai amintiti? Ei erau pe cale sa dinamiteze UE acum ceva timp.
– in Danemarca au castigat “extremistii” dreptaci de la Partidul Popular Danez (un fel de Noua Dreapta de la noi)
– in Italia, partidul lui Beppe Grillo (un fel de Dan Diaconescu dar mai amuzant) a iesit al doilea, in conditiile in care partidul asta nu are cred ca nici un an de la formare; evident si astia sunt euro-sceptici;
– Germania este totusi destul de cuminte: un partid anti-euro (subiect tabu pana ceva vreme in Germania) o sa castige in jur de 7 locuri;

Ce sa mai enumeram, peste tot se schimba “trendul”. Iata ce spune Nigel Farage: “Up until now the European project has always had the appearance of inevitability. Tonight’s results completely reverse that,” he told The Telegraph.

Pensionarii romanii insa voteaza cu Ponta, desi Ponta nu are nici o legatura cu Europa decat faptul ca nevasta-sa o sa castige si ea in jur de 10.000 euro/luna pentru urmatorii 5 ani ca parlamentar european (asta in caz ca mai tine UE 5 ani). Dincolo de ancorarea in prostie a romanilor, in Europa se intampla chestii.

Nu voi mai detalia, (tocmai am mai pierdut aiurea un articol scris despre situatia din Grecia). Situatia e nasoala si in ciuda cosmetizarilor, oamenii simt din ce in ce mai mult cutitul la os. Evident, cand cutitul ajunge la os, se intampla chestii si deocamdata s-au intamplat alegerile astea. Nu stim ce ne rezerva viitorul si nu despre asta tratam acum. Ce este cert este ca exista un nou trend la care Romania intarzie sa se alinieze. Ca de fiecare data, noi venim cam tarziu la petrecere si ne entuziasmam aiurea degeaba.

Care sa fie oare motivul? Sa fie doar prostia traditionala si incultura politica. Sa fie doar sindromul Stockholm? (aporpos de asta, povestea Cristoiu un banc real; pe cand candida Iliescu si FSN-ul, Cristoiu incerca sa o convinga pe maica-sa sa nu il mai voteze. Aceasta i-a raspuns: Mama, eu stiu ca tot raul vine de la Iliescu, dar eu tot cu el votez!) Sa fie oare doar un delay – o intarizere in trezirea la realitate? Intrebari pentru “analisti”, eu cred ca e putin din toate. Criza la romani este o stare normala, nu prea mai fac ei legatura intre saracie si politicieni si in plus, cum sa nu votezi cu partidul daca o treime din Romani lucreaza la stat sau pentru firme care traiesc dupa seama statului sau au cel putin un verisor sau un amic in nu stiu ce partid si trebuie sa voteze ca sa “iese ai nostri” ca nu se stie niciodata.

4 comments

  • Dupa „ocuparea” Europei de diferiti imigranti ai fostelor colonii veniti din Africa, Asia si Orientul Mijlociu, s-au trezit si europenii ca noul val de imigranti est europeni sunt adevaratul pericol care atenteaza nu stiu exact la ce. Dupa ce Europa s-a umplut de indieni, pakistanezi, chinezi, arabi, negri si alte multe natii, fiecare aducand cu sine religiile si obiceiurile proprii, dintr-odata cei mai periculosi au devenit romanii.
    Ce gandesc vest europenii despre romanii ma lasa de multa vreme indiferenta. Sa creada ce or vrea. Oricum nu-si vor schimba parerea, asa ca treaba lor. Singura problema este ca o parte din romanii care lucreaza ilegal in tarile respective, vor fi nevoiti sa se intoarca acasa. Pe de-o parte poate e mai bine asa.
    In ceea ce priveste alegerile PE de la noi, romanii care au decis sa mearga la vot au putut alege din ceea ce li s-a oferit. Alte variante mai bune nu exista. Astia sunt politicienii nostri, si cu astia defilam. Si situatia nu se va schimba din pacate.

  • Exemplu tipic cum poti controla la discretie directia politica.
    Sunt nu stiu cate furci caudine prin care trebuie sa treci ca sa ai access la varful politicii.
    Si toate sunt controlate de politicienii deja in scaune.

    Cine are naivitatea sa creada ca s-ar da la o parte sau doar ar lasa ceva deoparte, doar pentru ca asa vrea poporul e un naiv ca sa nu zic idiot.

    De asta si votul e ca pe timpul lui Ceausesc, se face, dar nu conteaza.

    Dar as fi mers cand am vazut articolul asta (destul de tardiv insa):

    http://adevarul.ro/news/politica/eu-observer-roman-vrea-ajunga-inparlamentul-european-bilet-homofob-1_537f70830d133766a8e913f2/index.html

    Desi nu-l agreez pe individ si stiu ca am spus de multe ori ca nu trebuie sa votezi cu unul care nu e bun doar ca sunt altii mult mai rai decat el.

    Si fara alte comentarii (sunt destule la articolul respectiv).

    https://ro.stiri.yahoo.com/jude%C5%A3ele-%C3%AEn-care-psd-a-ob%C5%A3inut-mai-mult-de-50–din-voturi-155444145.html

  • Stiti foarte bine ca si romanii s-ar inscrie in trend,dar nu sunt lasati.Fiind avanpost american in Europa,suntem drastic controlati de sevicii secrete cu extensiile lor DNA-istice.Mai pe scurt,daca la noi ar aparea un partid nationalist eurosceptic ar fi omorat in fasa.

    • e adevarat: partidul noua dreapta nu a primit aprobarea de la judecatorie, cel mai “dreapta” partid permis cat de cat, este tot un satelit la PDL/Base, mai mult nu ii lasa si nici macar nu i-au primit in MP; insa pana la “riscul” unui partid eurosceptic, romanii sunt stanga pana in sange, nu cred ca au fost masluite procentele;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.