Sa extindem (creditarea) si sa ne prefacem (ca nimic nu se intampla)

Au tot inceput in ultimele zile gramada de stiri (aparent) pozitive cu privire la economie. Iata doar cateva “snippets”:

„În 12 luni România va fi inundată de cash pentru că arată foarte bine“
creşterea economică merge mai departe, dezinflaţia de asemenea, şomajul scade – Adrian Vasilescu (zis si Panadolul Anti-criza)
economia românească şi-a revenit după criză – Liviu Voinea (zis si Tomita Bugetel)
“România este economia care crește cel mai rapid din Uniunea Europeană (Victor Ponta zis si “il dottore”)

Evident, nu mai am chef sa comentez asemenea aberatii. Azi am pus pe Facebook niste charturi care vorbesc de la sine. Le repun si aici fara sa le mai comentez – nu are rost. Dar mai intai, adaug un videoclip care explica in 7 minute doctrina “extend and pretend” (pe langa o demonstratie amuzanta de cum functioneaza instinctul de turma). Partea trista e ca in Romania se aplica doar “pretend” …

Tot in video-ul de mai jos mi-a placut si metafora: o data cu salvarea pacientului am salvat si boala! O expresie care explica toata situatia.

Exporturile Romaniei comparat cu ale Bulgariei. Desi avem Dacia si Ford, castravetii cresc la fel de repede …

exporturi

Inflatia oficiala ramane linistita in timp ce gramada de bani tipariti de BNR creste spectaculos. Ce mare minune! Care sa fie explicatia?

cpi-m1

datorie

La PIB si bulgarii cresc la fel ca noi desi datoria noastra a explodat. Oare cum au reusit ei sa creasca PIB-ul fara sa creasca datoria?! Ceafa lor lata sa fie explicatia?

pib-bulgaria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.