De ce nu am avut, nu am și nu voi avea niciodată acțiuni (UPDATE)

Cu privire la articolul “De ce nu am avut, nu am și nu voi avea niciodată acțiuni si altele similare in care imi exprimam scepticismul cu privire la investita in actiuni.

Imi mentin parerea ca a investi in actiuni in Romania unde legea este o chestie alunecoasa si paznicii pietei financiare sunt nevestele, cumnatii si verisorii politicienilor, nu voi investi niciodata in piata de capital in Romania.

Totodata, celor care isi mai amintesc hype-ul creat de subscrierea la Romgaz si opinia mea ca totul e un mare Pump and Dump, revin cu cateva cotatii:

05.11.2013: 35.15
14.03.2014: 32.41
06.03.2015: 35.29

Evident au fost si ceva spike-uri la pret dar per total nu stiu cat de buna a fost afacerea SNG cu tot yield-ul adus de dividende. Cel putin asta avand in vedere hype-ul de atunci. Ca sa va faceti doar o idee iata cum a evoluat Google de la 5.11.13:

05.11.2013: 510.25
03.06.2013: 553.93 (8% crestere!)

Nu am habar de divedende, dar probabil oricum bate SNG-ul. Google nu e tocmai un etalon insa, ce vreau doar sa subliniez ca oamenii care aveau bani de investit pe actiuni, mai bine cumparau actiuni solide, fara risc prea mare, care au sanse sa aduca un randament peste dobanzi, mult peste ce pot oferi niste companii romanesti conduse si vandute de fosti securisti pe o piata monitorizata si reglementata de copiii lor.

Cu privire insa si la scepticismul cu privire la piata de capital globala, evident reticenta mea se arata mai ales fata de daytrading. Pentru investitii insa pe termen mediu/lung, am intrat si eu pe etoro in sfarsit (de fapt aveam cont mai demult, dar nu am avut chef sa incep sa joc). La etoro ma intereseaza mai ales posibilitatea de a copia alti traderi. Nu o sa ma ocup prea mult eu cu alegerea si studierea optiunilor – aviz celor care vor sa ma copieze; deocamdata am cumparat Google si Microsoft – dar o sa incerc sa imi dezvolt o strategie de a copia pe altii in speranta ca cine stie cum dau peste vreun geniu sau insider care sa ma salte si pe mine.

Asadar, cei interesati, pot sa urmeze linkul de mai jos, am impresia ca primesc si un gift card de 50$ si de asemenea si mie imi dau un comision. Nu sunt insa sigur, nu am citit helpul si nu ma intereseaza comisioanele. Eu am intrat doar for fun deocamdata, am platit cu cardul si se pare ca eventuale retrageri se fac prin modalitatea de alimentare initiala care poate fi atat card cat si cont, paypal, western union etc. Iata linkul:

http://etoro.tw/1os1JZq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.