Breaking News despre PONTA: ceea ce nimeni nu a mentionat inca

Cariera politica a lui Ponta este terminata. Printre zgomotul de dupa ora 9, multe s-au spus si s-au invartit pe toate partile. Despre viitorul lui Ponta nu a zis nimeni nimic, decat ca ramane premier. Eu as vrea doar sa mentionez un mic amanunt important: Ponta e terminat pe viitor, va trage cu dintii pana la terminarea mandatului si va fi un catelus cuminte in fata lui Klaus, dar problema lui e ca in partid nu va mai gasi nici un sprijin.

Si nu doar din cauza spectaculoasei caderi si a sperantelor pe care partidul si le-a pus in acest tanar cu fata nevinovata care era menit sa spaluceasca pacatele partidului si sa lanseze neo-comunistii pe toboganul a inca unui deceniu de dominatie totala. Desfiintarea DNA ar fi adus psd-istilor spatiu de manevra maxim si avand “ulei” de uns rotitele, masinaria de partid ar fi mers ani buni inainte fara nici o frica. Dar nu a fost asa, Ponta le-a taiat aripile, prin infrangerea in fata, culmea – unui neamt, unui ne-ortodox, unui taciturn care nu spune nimic, unei fete lispita de carisma, unui personaj care cand i s-a anuntat candidatura, majoritatea romanilor nici nu stiau cine este.

Nu spun ceva extraordinar, nu e nevoie sa fii mare analist, doar ca probabil nimeni nu s-a gandit la asta. Ce mai poate sa faca tanarul Ponta pe viitor, altceva decat emisiuni TV cum face Geoana – denumit “prostanacul” de catre tovarasul Iliescu?

Purtand stigmata pierzatorului – chiar daca am ignora cauzele – dupa ce ai pierdut, nu prea o sa mai aiba vreun partid curajul sa te numeasca candidat si nici macar presedinte. Regula e clara in partid: presedintele e candidat, vice-presedintele e suport, restul sunt de umplutura. Poate cel mult sa spere Ponta, in caz ca cine stie prin ce minune PSD-ul nu intra in groapa de gunoi a istoriei dupa PNTCD si alte partide (cine sapa groapa altuia …), o fi peste cativa ani vreun post de Ministru al Justitiei, desi cu plagiatul …   Sau poate, de ce nu, Parlamentar European, ca salariul e bunicel si ceva voturi mai poate aduce.

Daca insa ne detasam putin si privim si cauzele pentru care a pierdut Ponta, este evident ca milioane de romani la alegerile viitoare si-l vor aminti pe Ponta ca cel care a incercat sa fure voturile strainilor pentru ca stia ca acestia il voteaza pe neamt. Orele state la cozi si dispretul simtit pe pielea lor de romanii fugiti in afara, dupa ce timpul va aseza faptele si istorisirea aventurilor se va propaga si in tara, va amplifica de 10 ori efectul. Evident multi isi vor aminti si de PSD la viitoarele alegeri, dar mai ales de Ponta si de Dragnea. De aceea acesti doi “lideri” sunt deja expirati si ati vazut cum incerca Dragnea sa fuga de la sediul PSD-ului dupa aflarea infrangerii, ca sa poata sa planga in liniste.

Pentru Ponta cred ca infrangerea e o usurare, asa s-a cam vazut din mesajul sau. Cu siguranta isi pune si el problema ce o sa faca pe viitor, dar nu mi-a placut deloc ironia cu care a mentionat ca “poporul are totdeauna dreptate”. Ponta a mintit din nou, si-a facut inceputul prabusirii tot cu o minciuna. Daca credea cu sinceritate ca poporul are dreptate, nu marea nici pensiile si salariile bugetarilor inainte de alegeri, nu deadea nici ordonanta cu migrarea primarilor, nu punea bete in roate romanilor din afara ca sa voteze, etc. Ce vroia Ponta de fapt sa spuna a fost: “pacat ca poporul are totdeauna dreptate”.

Nu stim daca poporul a avut dreptate votandu-l pe Johannis, dar cu siguranta a avut dreptate trecandu-l pe bara pe Ponta.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

YOUTUBE-uri cu cozi de romani la vot:

5 comments

  • Pai, pretindem ca exista, ne zbatem in directia asta, ne indignam, iesim in strada, mergem sa votam cu cei care avem impresia ca le aplica, etc.
    Dar legile se pare ca nu sunt aceleasi pentru toti.

    Mai nou se pare ca am ajuns sa ne raportam la ceea ce este decadent pentru a stabili ce e normal si ce nu este.

    Din pacate asa cum stau lucrurile la ora actuala. dictatura indiferent de culoare pare o alternativa mult mai viabila.

    Probabil spre asta ne si indreptam si probabil de asta si haosul actual, poate deloc intamplator, pentru a demonstra intr-un final, ceea ce putini stiu la ora actuala si anume ca “democratia” in aceasta forma, pur si simplu nu este functioanala.

    Nu exista o lupta reala intre gruparile mafiote, de mai bine de un deceniu una in mod clar tine fraiele, si le va tine in continuare, cealalta mai are inca iluzia libertatii care i s-a conferit, momentan, candva, exact ca si omul de rand.

    Justitia nu va creste pentru ca este controlata tot de o grupare mafiota, care are interesele ei. Dar sigur, va mai scoata capul din cand in cand ca instrument politic – strict instrument politic si e ridicol in contextul asta sa o numim Justitie.

    E adevarat, slabiciunile celor de sus se sprijina pe a celor de jos.
    Pai cum ar fi ajuns astia la putere daca n-ar fi fost sprijiniti pe lasitatile si caderile omului de jos?

    Ce te face sa crezi ca “s-a terminat”?

    Chiar presupunand ca nu s-a umblat pe la rezultatul alegerilor astea, procentul de pomanagii inconstient este inca impresionant si cu timpul chiar va creste asa cum natalitatea este in scadere si numarul pensionarilor in crestere, gradul de educatie iarasi in scadere, etc. ca sa nu mai vorbim de lipsa de optiune politica reala.
    Oamenii sunt satuli de promisiuni, mai degraba isi dau votul pentru 1kg de faina decat pe o promisiune.

    Ironia este ca Iohanis nici nu le-a dat, nici nu le-a facut promisiuni macar, dar a castigat doar printr-un noroc/aranjamant de ultim moment si din cauza ca “celalat sigur e rau” iar despre ce este el in stare, nu se stie mare lucru.
    Cam atat cu alegerile, mai ales cele in cunostinta de cauza.

    Personal, nu cred ca dezastrul de la noi reprezinta doar o optiune politica ci ceea ce suntem condamnati sa fim ca tara sau mai bine zis ca si colonie.
    Sigur, am fi putut opune rezistenta, daca ar fi fost alti oameni, incepand de jos pana sus, dar in conditiile date, astfel stau lucrurile.

    Un principiu de baza care il stie de mult toata lumea, este acela ca guvernantii nu trebuie sa fure. Si totusi fura, si ne-am obisnuit cu asta.
    Ne-am obisnuit si cu taxe mari, si cu somajul si munca la negru, suntem obisnuiti sa ne obisnuim si de asta suntem si asa usor de guvernat, chiar daca guvernarea e deplorabila.

    Inca o data, chestiunea DNA -ul e nesemnificativa. Exista de ani de zile, nu a facut mare lucru, a scos capul nitelus pe linie politica si o sa-l bage la loc in cutie dupa alegeri.
    Marile afaceri de coruptie vor continua nestingherite, SRI -ul va face in continuare rapoarte si dosare care se vor umple de praf pe rafturi, pana la algerile urmatoare.

    In ceea ce priveste parlamentarii si imunitatea, pesronal sunt mirat ca tu inca mai astepti sa vezi cine stie ce verticalitate in zona asta.
    Politica este construita pe bani iar banul nu doar corupe, ci are nevoie cvasi-exclusiv de slujitori corupti.

    Poate ar trebui sa ne miram mai mult de ce inca majoritatea crede ca traim intr-un stat de Drept si nu unul de tip mafiot.

  • Pai asta e unul din argumentele cu care Ponta a fost transfornat in sperietoare politica, ca “va desfiinta DNA” va pune capat unui proces cvasi-inexistent si iluzoriu de restaurare a justitiei in Romania.

    Cand de fapt DNA e oricum o gluma proasta, ce s-a facut in ultima perioada este doar epurare politica si jocuri de culise in contextul alegerilor care urmau, nu justitie.

    Pedepsele date acelor indivizi sunt absolut simbolice vizavi de ceea ce au facut cu adevarat tarii astea si sa fim seriosi, nu este vorba ca nu se putea proba, ocupam locuri frumoase la nr de securisti pe cap de locuitor si buget alocat pentru asa ceva, ca sa nu mai vorbim de informatorii platiti, care nici macar nu exista in statisticile oficiale.

    http://riscograma.ro/9129/cat-de-mare-este-sri-fata-de-serviciile-din-alte-tari/

    • Pedepsele sunt conforme legilor. Ce vrei tu sa spui, ca exista dreptate in lumea asta? Nici bancherii americani nu fac puscarie ci platesc amezi. Alternativa la putinele sperante si semne de impotrivire coruptiei generalizate nu ar fi alta decat haosul generalizat sau o dictatura de dreapta care sa imparta justitia. Cert este ca DNA este singura sperietoare, chiar daca la un moment dat este folosit doar de cine e la putere impotriva celorlalti. Chiar si asa, importanta este rotatia, e vital ca o grupare mafiota sa nu domine total, ci sa existe lupta intre ei. Dupa cum am mentionat, singura sansa a Romaniei de iesire din mlastina e ca mafiotii sa se manance intre ei si justitia sa creasca pas cu pas in timpul asta, pana cand va avea puterea sa stea singura pe picioare.

      Dar pe mine nu coruptia politicienilor ma ingrijoreaza cat coruptia oamenilor si disponibilitatea spre compromis, de orice culoare ar fi acesta. Ma refer la pensionari si bugetari care ignora orice pacate ar avea ala de sus, daca se maresc pensiile si salariile, il votam. E o gandire canceroasa care a dominat de 25 de ani politica romaneasca. Cred ca s-a terminat, asta e marea realizare, la alegerile viitoare nu vor mai conta pomenile, bazinele de alegatori nu mai au cum sa fie cumparate cu pomeni. De aici se pot intampla multe lucruri bune. Eu nu am votat anti-Ponta de frica ca o sa desfiinteze DNA-ul si cred ca majoritatea au votat impotriva tocmai din cauza pomenilor.

      Sa nu uitam ca oamenii realizeaza din ce in ce mai mult ca economia e importanta si inteleg principiile de baza. Cata vreme nu se misca nimic, guvernanti nu fac altceva decat sa mareasca accize si impozite, nu dezvolta infrastructura, nu creaza conditii pentru investitori ca sa miste lucrurile, nu prea mai conteaza culoarea politica – toti vor pierde.

      In plus, scandalul cu diaspora este inca necuantificat si e posibil sa fie chiar responsabil pentru procente bune. Un subiect despre care insa nu s-a discutat, este de ce “capsunarii” sunt anti-PSD – poate daca am timp o sa scriu si eu, cred ca asta e mult mai important decat subiectul DNA care a fost mai ales pompat de antene si RTV. Dar este evident ca au fost declaratii ferme ale PSD-istilor ca vor desfinta DNA-ul, la care declaratii Ponta nu a reactionat cum trebuia. Oricat de proasta gulma ar fi DNA-ul, trebuia sa reactioneze. Dar daca e gluma proasta, ce parere ai de felul cum s-au aparat astazi parlamentarii care sunt acuzati si si-au pierdut imunitatea? Nu ti s-ar parea firesc ca daca sunt nevinovati, sa fi renuntat singuri la imunitate si sa ceara colegilor sa voteze pentru, nu impotriva?

  • Omule, te citisem pana acum deoarece avem aceeasi profesie si mi se parea ca esti inteligent. Dar cand vad o asemenea enormitate, ca in situatia in care ar fi castigat Ponta s-ar fi ajuns la desfiintarea DNA, eu te parasesc, nu inainte de a-ti recomanda sa citesti mai mult si sa scrii mai putin. Deocamdata dovedesti ca n-ai inteles nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.