Iluzia libertăţii

Vazand peste un milion de oameni manifestand “in numele libertatii” nu putem decat sa ne gandim: oare  macar vreunul din multimea astea de oameni are cea mai mica idee despre ce inseamna libertatea?

Este libertate doar posibilitatea sa spui orice vrei fara sa iti fie frica? Este libertatea doar iluzia ca punand stampila pe o sigla, tu alegi si alegerea ta are vreo relevanta pentru umanitate, poate sa schimbe macar cu un graunte de nisip mersul isteric al istoriei? Este libertatea doar faptul ca poti sa zici ce vrei, oriunde vrei, oricui vrei, fara sa platesti nimic?

Evident sunt grade de libertate si grade de intelegere a libertatii si oamenii astia isi manifesta intelegerea lor. Dar pasiunea cu care aceasta multime transforma in martiri pe niste pseudo-valori si oameni imorali care s-au facut remarcati doar prin expresivitatea cu care depictau cele mai perverse si josnice ganduri de ura si prostie umana ale majoritatii idioate, ma inspaimanta nitel. Pentru ca daca gloatele au fost duse pana la punctul asta, e doar o chestiune de timp pana cand in numele libertatii gloatele vor fi impinse sa si actioneze si nu doar sa marsaluiasca “in numele libertatii” si am vazut ce a insemna actiunea pentru libertate in cazul Americii: razboaie, crime, teroare aplicata nediscriminat acelor popoare si acelor dusmani care s-au nimerit sa fie tinte ideale pentru noua religie: libertate.

Oare cat va mai dura oare pana cand dusmanii libertatii vor fi gasiti in interior, in cadrul societatii, intre cetatenii de drept ai tarilor care ridica acum stindardul libertatii si marsaluiesc triumfator strigand slogane si plantand semintele unei noi ideologi, noi sloganuri, noi mantre, noi orientari de politici si strategii ca reactie la un incident grav asupra caruia se ridica inca multe semne de intrebare, poate chiar mai rapid decat semnele de intrebare ridicate asupra atentatelor de la 11 septembrie; cum ar fi de exemplu gruparea de agenti israelieni care a fost capturata de politie pentru ca sareau in sus de bucurie cand au vazut turnurile prabusindu-se. Ulterior acestia au fost preluati de CIA si expulzati in Israel, dar presa si oficialitatile nu au mai amintit nimic de atunci despre acestia, intamplarea ramanand documentata doar prin capturile TV facute de oameni simpli in acele momente cand cenzura si autocenzura inca nu intrasera in functiune prea ferm si nu se aliniasera complet la noile dogme si la noul traseu propagandistic de la care abatarea este catalogata “conspiratie” sau “extremism”.

Este greu acum sa intuim ce o sa urmeze dar este clar ca trebuie sa ne pregatim pentru o inevitabila escaladare a unui supra-stat politienesc care se incropeste acum in UE si care are deja institutiile dar ducea o crunta lipsa de adeziune si sincronizarea din partea cetatenilor. Evident vor fi ceva frecusuri si false deraieri de la traseu, cum ar fi de exemplu cresterea in sondaje a unui partid “extremist” in Franta care cere suspendarea spatiului Schengen. Aceste curente “te-as lasa dar nu te las” al mega sovietului european s-au manifestat de altfel doar cu ceva timp inainte si cu privire la Grecia, cand unele vocii in Germania sustineau ca iesirea Greciei nu trebuie impiedicata, in caz ca Syriza va iesi la putere. A fost nevoie doar de cateva zile in care bursele au luat-o in jos si CDS-urile in sus pentru a intervenii nemtii cu clarificari.

In final va las cu un citat dintr-un articol ZeroHedge intitulat “The ‘Real’ Threat to Our Liberty Is The Repressive Machinery Of Empire“. Titlul spune tot, dar va recomand sa cititi articolul cap-coada:

Amenintarea la libertatea noastra, ne spun liderii nostri si presa, vine de la o armata de fanatici deziluzionati, nu de la armatele reale: TSA, NSA, FBI, CIA, FDA, SEC, etc. – care se prefac ca ii neutralizeaza pe acestia (pe fanatici).

3 comments

  • Gresit, nu sunt oameni, sunt un soi de zombi.

    Le spui ce sa gandeasca (sigur, pui aberatiile intr-un pachet frumos) si canta la unison melodia care vrei sa o cante.

    Pentru asta exista media si retelele sociale in definitiv, managementul prostiei si angrenarea ei intr-o forma utila pentru cei care conduc, e mult mai facil.

    Interesant este ca in timp ce in Evul Mediu exista un inamic real si o tinta consistenta pentru “Liberté, égalité, fraternité” acum inamicul si conflictul este creat artificial, prin “multiculturalismul” impus pana la aberatie pe alocuri iar pe urma dandu-se liber la atacarea lui la modul josnic si penal.

    Si uite asa manipuland cateva grupulete de cretini reusesti sa creezi un “conflict intre civilizatii” si o problema majora, alta decat cea care exista de fapt.

    Totusi nu pot sa inteleg, cum de tocmai in Franta nu exista legi pentru ceea ce faceau cei de la C.H. pentru ca in mod sigur la noi s-ar incadra la cea care vizeaza “promovarea urii religioase” ca sa nu mai vorbim de legea bunului simt impotriva prostului gust si a badaraniei de cea mai joasa speta.

    De fapt, legea si morala e interpretabila dupa cum vor cei de sus, cum a fost si in Ukraina, cand miscare de strada si impunerea unei vointe politice prin agresiune a devenit o “expresie a democratiei”, masele n-au alta optiune decat sa faca ceea ce li se spune sa faca.

    Cred ca cea mai mare problema la ora actuala este ca majoritatea nu intelege ca traim intr-o noua forma de dictatura si ca cei care le conduc destinele in nici un caz nu le vor binele.

  • Apropo de facut misto in media fata de religiile si simbolurile religioase ale altor popoare. Uite cum trateaza televiziunile din Israel crestinismul:
    https://www.youtube.com/watch?v=qNMFZZOOZLg

    Nu-i asa ca sunt civilizati si toleranti.

  • Daca ne uitam la ce personaje au fost in primul rand al marsului ne dam seama ca totul este o mascarada de prost gust. Mai multe detalii sunt in articolul de aici:
    (in sectiunea “Similar documentation for” sunt articole similare si pentru alte state.)
    http://balder.org/judea/Hate-Speech-Laws-Immigration-Jewish-Influence-France.php

    Articolul trebuie corelat cu aceasta carte (foloseste optiunea “descarca”):
    http://www.relay-of-life.org/ro/nazi-roots/chapter.html

    Despre Le Pen si partidul ei:
    http://www.bbc.com/news/world-europe-30280363
    http://www.algemeiner.com/2014/10/29/french-anti-semites-dieudonne-and-alain-soral-announce-formation-of-new-political-party/
    http://ejpress.org/index.php?option=com_content&view=article&id=49090&catid=2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.