Negocieri Grecia – UE / DizelBoom: mi-as fi dorit sa fie doar problema termenilor folositi

diselboom

Pas cu pas, fractura intre Grecia si UE se clarifica, desi investitorii par inca sa nu le vina sa creada ca grecii chiar nu o sa accepte sa scape fara plata datoriilor si fara austeritate.

Intalnirea de azi intre ministrii de finante ai Zonei Euro s-a terminat fara nici o intelegere. In plus, grecii au declarat ca nu o sa ia ordine cu privire la bailout. Alti termeni precum “abusrd”, “nerezonabil” si “inacceptabil” au fost folositi in comunicatul grecilor care nici nu au mai participat la conferinta de presa de la final in care DizelBoom, prim ministrul cretz al Danemarcei a incercat sa vrajeasca presa ca de fapt focul nu e foc, ci e doar o mica scanteie.

Urmeaza alte discutii si alte intalniri. Ce putem deocamdata sa sesizam, mici fracturi care incep sa apara si in “unitatea” unanima a europenilor. Mai precis, francezii au adus vorba ca trebuie sa fie oferita grecilor o oarecare … flexibilitate. “Trebuie sa fim logici, nu ideologici.” declara ministru francez.

Vineri expira termenul unui acord posibil. Principala problema este ca grecii ar dori un acord “pod” care sa le ofere lichiditate pana renegociaza bailout-ul. Europenii nu le ofera podul fara angajarea ferma a noului guvern ca recunoaste datoria si se angajaza sa mentina si sa intareasca programul de austeritate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.