Despre exercitiile militarilor americani

Am vazut azi la Digi24 ce tipuri de exercitii fac americanii in Constanta:

– neutralizarea unei multimi folosind arme neletale;

– apararea unui convoi militar atacat cu bolovani;

Am ramas socat cand am ascultat stirea asta, mai ales cand duduia care comenta dupa ce a enumerat aceste tipuri de exercitii, a subliniat ca “aceste exercitii au loc pe fondul intensificarii agresivitatii Rusiei in zona”! Uimitor, nu-i asa? Cat de greu sa vezi dezacordul evident intre stirea reala si comentariul reporterei?

Prin urmare, vin si eu si zic: pe rusi vor sa ii neutralizeze americanii cu arme neletale? De rusi care arunca cu bolovani vor ei sa se pregateasca prin exercitiile astea?

Nici nu a trecut stirea bine, si iata una care explica pe prima, evident nu prin prisma comentariilor, ci prin faptele in sine:

Un convoi militar american a provocat controverse în Cehia, ţară membră NATO. Sute de oameni au participat la manifestaţii pro şi contra trecerii soldaţilor americani pe teritoriul ţării. (sursa)

 

Din pacate, sursa la prima stire nu o am deoarece am urmarit transmisiunea live. In sine, cele doua stiri sunt de fapt o stire singura, dar la nici un post TV nu le veti vedea impreuna. De comentat, nu mai e nevoie, doar doresc sa subliniez – daca mai era cazul – ca nu trebuie sa ne bazam pe stiri ci trebuie sa citim printre randuri. Iar citind printre randuri, eu unul inteleg ca americanii nu se simt prea confortabili nici in Romania, cu toate incurajarile si indoctrinarile oficialilor (a se vedea si declaratia lui Johanis de azi, care saptamanal vine si ne reaminteste ca Romania e stabila si ca americanii sunt puternici si el e lider regional (sursa). Nu stiu de ce, dar eu nu vad deloc Romania stabila, din contra amenintarile rusilor nu ma linistesc deloc, iar soldatii americani care se pregatesc de taranii romani care o sa arunce cu pietre in ei ma nelinistesc si mai mult, mai ales dupa ce am mers cu cativa dintre ei in tren si i-am vazut cum 2 ore au jucat hipnotizati pe telefon Zombie Killer.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Alte stiri:
Ministrul de interne de la Kiev: Sute de parasutisti americani vor veni in Ucraina. Ce rol ar putea juca Armata Romana

13 comments

  • Pai tocmai asta e rolul bombardamentelor, sa reduca nr. “zecilor de mii de…”.
    Si nu e vorba ca ar fi trimisi romanii singuri.

    Putin cam exagerat scenariul cu nucleara ca si cu razboiul de altfel, poate e doar o alta criza si atat.

    Cine stie ce se negociaza de fapt in spatele muschilor umflati si de o parte si de alta..

  • Si apropo, nimanui nu-i pasa ce armata are Romania, dupa bombardamente strategice e nevoie de carne de tun care sa puna efectiv piciorul pe teren.
    O arma, un instructaj minimal e tot ce este nevoie. In timp ce fraierii vor sta drept tinta, profesionistii mult mai putini dar mai bine dotati/antrenati isi vor face treaba din spate.

    • nu e deloc asa, ce bomdarbamente strategice vezi tu care sa permita romanilor sa avanseze doar cu mitraliera printre zecile de mii de rusi, tancuri, taburi etc

      si cum o sa arate bombardamentele alea strategice, pentru ca daca chiar o sa fie “alea”, nebun sa fii sa avansezi pe un teritoriu unde tocmai a picat o racheta nucleara

  • Pentru a incepe razboiul e suficient o inscenare, media face restul si urla despre “agresiunea rusa” in timp ce cenzura de lege martiala va taia accesul la surse alternative de informare (internet, bruiaj radio, etc.)

    Stim deja asta, s-a mai intamplat, de la WWII citire.

    NU Europa va intra in razboi ci NATO, avioanele se pot reloca fara probleme la bazele NATO din jurul Rusiei.

    Nu cred ca s-au implicat prea mult in Afganista si oricum, alta e problema acolo, razboiul de gherila e altceva.

    Nu cred ca ISIS e o amenintare serioasa si poate pe undeva le convine ca exista un ISIS.

    In Irak au facut ce au vrut, daca nu faceau nu era situatia care era azi.
    Cu ISIS nu e vorba de curaj, e chestiune de politica, ar inseamna practic sa ocupe iar Irak -ul, trebuie aprobari, trebuie bani, s-ar putea ca americanul de rand sa nu prea fie de acord cu chestia asta si nici arabii din zona chiar, o miscare din asta s-ar putea sa toarne si mai mult gaz pe foc.

    Probabil asta e si singurul motiv pentru care nu au inca un razboi cu Rusia, deocamdata nu prea exista sustinere populara pentru asa ceva nici la ei acasa nici in tarile “aliate” poate de asta si simt nevoia sa sugereze ca o sa puna in aplicare nitel “crowd control”.

    Sigur, asta nu inseamna ca nu pot incepe un razboi cu mercenari si restul au sa se inscrie daca o sa fie nevoie, pentru o farfurie de mancare in plus.

    • razboiul NATO-Rusia nu poate fi decat proxy; daca nu e proxy, nu mai e razboi ci anihilare reciproca instanta; pornind de la premisa asta, evident ca Romania joaca un rol important, in sensul a poate fi unul dintre proxy-uri sau unul dintre sustinatorii proxy-ului – si mai degraba aici va fi rolul nostru la inceput;

      nu stiu daca ai urmarit scenariile lui Friedman (Stratfor) cu privire la ce pot face rusii mai departe, in urmatoarea etapa, poate o sa scriu un articol separat; daca vrei sa vezi, cauta pe youtube canalul Stratfor si vezi cam acum 2 saptamani; unul dintre scenarii prespupunea ocuparea sudului Ucrainei pana la Dnieper si mutarea frontului pe acest rau, in vederea amenintarii Kievului in care nu vor sa intre direct ci le-ar conveni evident ca ucrainienii sa puna singur pe fuga pe “fascisti” si sa ramana un stat paria precum Transnistria; in celelalte scenarii separatistii nu avansau prea mult si mare lucru fata de ciocnirile actuale nu prea au ce sa faca;

      cred ca in cazul scenariului astuia se problematizeaza americanii si ne pregatesc pe noi, in ideea ca daca se intampla chestia asta, probabil noi o sa avansam pana la Nistru in ideea de a elibera Moldova si Transnistria si de a evita ocuparea acesteia de rusi; de altfel, cel mai probabil in Moldova vom intra “invitati” de moldoveni;

      eu ma intreb insa daca armata romana ar face fata si unui conflict cu vechiturile lasate de rusi in Transnistria …

  • Pai nu, la conflict nu se ajunge pentru ca ne apara, la conflict s-ar putea ajunge ca ne baga in razboiul lor si nu atat din motiv politi, cat consecintele directe: boli, foamete, etc.

    • Alin, tu crezi ca Romania are armata sa intre intr-un conflict cu Rusia, INDIFERENT de presiunea SUA? Sau americanii crezi ca o sa fie indeajuns de nebuni incat sa atace direct pe rusi, prin invazie in Ucraina sau prin lansare de rachete de pe teritoriul Romaniei? Sa nu uitam ca ei inca isi pun problema de furnizare de arme NELETALE ucrainienilor, de genul: binocluri cu viziune nocturna, radare performante, consultanta militara. Din ce zicea Clarck, rusii isi schimba periodic tacticile armate si sunt din ce in ce mai mobili, atacand in locatii multiple si retragandu-se, obligandu-i astfel pe ucrainieni sa fie tot timpul in miscare, sub stres, sub presiune constanta, etc. E treaba de timp pana cand ucrainienii o sa crape FARA ajutor armat solid din partea Europei, prin asta intelegand suport de trupe si munitie, ceea ce va insemna razboi total. Dar nu cred sa fie indeajuns de nebuni sa mearga pana acolo, din simplul motiv ca Europa nu are solidati si nici armament, iar americanii au doar avioane si portavioane, trupele lor nu au facut fata nici macar razboiului de gherila din Afganistan sau Irak. Dar sa ne uitam la ISIS: nu au curajul nici acolo sa intre cu trupe desi acolo nu e amenintarea rusa si riscul unui razboi mondial, daca ar putea si ar avea cu ce, americanii ar trimite instant trupe sa faca “politie”.

  • Apropo, la americani exista asa zisele tabere FEMA.
    Ei zic ca pentru a gazdui americani in cazul unor dezastre.
    Insa unii americani zic ca de fapt si de drept, alta este ideea..

    Mai ales cand citesti astfel de stiri:

    http://www.forbes.com/sites/ralphbenko/2013/03/11/1-6-billion-rounds-of-ammo-for-homeland-security-its-time-for-a-national-conversation/

  • In orice tara, trebuie sa te astepti sa fie o parte din populatie in dezacord cu ceea ce faci.
    Si cand au avut razboi in Afganistan, la ei acasa, au avut parte de opozitie si manifestatii contra.
    Nu e nimic atat de neobisnuit cum pare.

    Romanii sunt destul de docili (desi cu ocazia “gazelor de sist” am putut vedea si altceva – bravo lor).

    Insa orasenii sunt mai comozi, lasi, s-au invatat sa traiasca cat de cat bine cu efort minimal.
    Nemultumirile vor apare mai degraba o data cu foamea, nu legate de contextul politic.

    Oricum, ma indoiesc ca vor fi multi romani care sa protesteze in cazul in care suntem tarati intr-un razboi.
    Ba chiar destul de multi se vor inrola, probabil si voluntari, altii din docilitate iar opozitia va fi reprimata tacut, in spatele cortinei, nu vei vedea la stirile de la ora 5 ca nu stiu cate sute/mii au refuzat sa se inroleze si sunt inghesuiti prin campuri de concentrare.

    Apropo, abia atunci ar trebui sa incepem sa ne ingrijoram, cand au sa inceapa sa construiasca din astea.
    Desi nu stiu daca isi vor da osteanala, ceva garduri, sarma ghimpata, corturi, se pot monta adhoc.

    • Alin, eu nu cred ca o se ajunga la conflict intre populatia romana si armata americana pentru simplul motiv ca americanii NU O SA NE APERE! Ce fac ei acum e un joc de intimidare, chestiuni de mesaje geostrategice, propaganda, etc. Vezi cum explica aici Wesley Clark cum americanii trebuie sa se implice indeajuns incat sa ii provoace pe rusi dar nu indeajuns incat sa provoace un razboi: https://www.youtube.com/watch?v=NkQxQTfq5qU

  • bine notat, ca noi suntem rusul; si ar mai fii o chestie: de ce vor ei ca noi sa stim ce tipuri de exercitii fac ei? ca sa ne gandim bine, ca digi24 si presa nu ar fi intrat aiurea sa ii intrebe si ei sa spuna: da domne, uite, de astea exercitii facem noi; daca era ceva de pastrat secret nici nu aflam ca fac exercitii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.