Interpretarea viselor

visuriMulţi oameni cred în interpretarea viselor, adică cred că visele au o semnificaţie şi trebuie musai să le dam o interpretare. Toţi oamenii au vise, mai multe sau mai puţine, mai normale sau mai fabuloase, şi la mulţi le face plăcere să le dea o interpretare, să le explice prietenilor şi rudelor, ba chiar să caute “interpreţi” de vise şi paranormali cu “puteri” extra-senzoriale şi care comunică cu fiinţele “astrale”, putând astfel să dea o interpretare la orice debită mintea noastră în timpul somnului.

Pentru că oricât de mult ar fi avansat ştiinţa zilelor noastre, mulţi oameni încă cred că noaptea, mintea noastră călătoreşte într-un univers “paralel” unde are acces la prezicerea viitorului prin comunicarea cu “entităţile astrale” care ne ghidează viaţa şi care ne vor tot binele.

Fara indoiala, chiar si cei care nu merg pana acolo incat sa dea o interpretare atat de “lunatica” viselor, sunt preocupati de vise si au o strangere de inima cand de exemplu, viseaza ceva urat sau au o bucurie foarte mare cand viseaza ceva frumos, si este oarecum firesc, deoarece ramanandu-ne in memorie, visele ne influenteaza emotional si in starea de veghe. Cei mai multi dintre noi suntem robi ai imaginarului si al senzitivului, adica suntem usor influentati emotional de evenimente ireale care nu pot si nu au cum sa ne influenteze viata noastra.

Dar sa ne punem putin in pielea unui om care crede in interpretarea viselor si doreste sa afle un raspuns. Ce varianta are? Sa caute intr-un dictionar de vise sau sa caute un interpret de vise. Sa vedem ce gasim pe Internet daca am avut un vis in care am observat doi oameni pe care ii cunoastem ca se luptau cu sabiile. Pe un site de Interpretare Vise am gasit urmatoarea talcuire:

Sabie Daca o pierzi, inseamna saracie; daca o porti e bine, inseamna onoare, bucurie; daca e rupta, e semn de boala grea, moarte; daca tai ceva cu ea, e semn de suparare

Hmm, nu zice nimic daca vezi pe doi ca se lupta in sabii. Sa vedem insa un alt cuvant, de exemplu “avort“: renuntare brusca la un proiect, la o idee ce parea promitatoare, dar in care nu ai totala “incredere; sentiment de vina, de teama pentru perioada imediat urmatoare; presentimente rele; esec provocat chiar de tine; posibile probleme de sanatate. No comment!

Cum poate un om sa citeasca asemenea aberatii, chiar si just for fun??

Cum poate un om sa creada in asemenea aberatii care sunt “scoase din creion”, ca si horoscopul?? Apropos, aveam un prieten care lucra la un ziar, se “ocupa” de horoscop, adica … il facea din creion.

Cum pot oamenii sa nu creada in sfinti si in preoti mari care scoteau dracii din oameni si care faceau minuni de netagaduit, cum ar fi Parintele Cleopa care zice: “Sa nu credeti in vise! Sa nu credeti in vedenii!”? Exista un singur raspuns: din prostie.

Tuturor celor care inca cauta o interepretare a visului de aseara in loc sa munceasca sau sa isi vada de alte treburi cu adevarat importante stiind ca viata noastra este scurta si in curand vom merge la judecata, le spun: Somn-usor in continuare … inca sunteti in vis, dar vai de voi cand va veti trezi …

Alte site-uri despre vise: