Oklahoma zguduita de cutremure

Desi nu este localizata pe o zona de falie, Oklahoma a fost zguduita zilele trecute de 23 de cutremure dintre care cel mai mare a inregistrat 5,6 grade pe scara Richter. Cutremurul i-a luat prin surprindere pe locuitori statului american deoarece aceasta zona nu era obisnuita cu cutremurele. ““We have not a clue” a declarat un seismolog, adangand insa o ipoteza: “poate e un ciclu natural”.

Sursa: NYTimes.com

Keiser Report #82 (VIDEO 30 SEP 2010)

Maxsi Stacy fac show pe seama chicotelilor ministrului de finante Elvetian din discursul din Parlament pe seama carnii de vaca uscate (dried beef). China demoloeaza claridile in numele bulelor continue, ca sa tot construiasta si sa raporteze crestere economica. Cica ar fi un grup de politicieni europeni la nivel inalt (grupul care nu exista) care in cearca sa salveez euro. Evident ca nu prea acum cum. In a doua parte a show-ului, Max se duce in Carolina de Nord ca sa discute cu un canditat republicat na concres William “B.J.”Lawson. Acesta are o propunere interesanta: eliminarea taxelor si simplificarea legilor. Poate asculta si ai nostri sa le-o luam in fata la americani.

Isărescu: economia are o capacitate de autoreglaj extraordinară

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu spune că decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţională tăierea pensiilor “este un vot pentru inflaţie” şi că nu se ţine cont de legile economice (comentariu de Money Channel).

Isărescu: economia are o capacitate de autoreglaj extraordinară. Deci, mai e loc de strâns cureaua şi de mărit si alte impozite (comentariul nostru).

Isărescu vorbeste tardiv, cand putea face ceva ca sa constranga creditul excesiv, nu a facut nimic si acum da lectii de macroeconomie si critica pensiile si salariile mari – comentariu dupa Ilie Serbanescu:

Deficitul extern imens al României era însă privat, şi nu public, iar 80 de procente din datoria externă ce trecea în contul României erau ale firmelor private străine, şi nu ale statului şi nici măcar ale unor alte entităţi româneşti (populaţie sau firme cu capital autohton). La vremea cu pricina nu s-a auzit însă vreun avertisment din partea dlui Isărescu în legătură cu pericolele acestui gen de probleme . De fapt, BNR putea opri creditul de consum, dar măsurile luate atunci de BNR au fost firave, cu totul şi cu totul fără impact. BNR putea măcar avertiza în legătură cu ceea ce va veni. Căci înţelegea şi Grivei ce va veni. Cu legitimitatea de care se bucură, dl Isărescu putea opri delirul de atunci. Şi ne-ar fi fost poate altfel acum!

Gerald Celente: scoateţi gazonul şi plantaţi legume

Ce ce bancile sunt “prea mari” ca sa pice si trebuie subventionate de stat, iar oamenii trebuie sa sufere, sa li se mareasca impozitele, sa fie dati afara de la munca, ba mai mult li se recomanda sa cumpere si mai mult ca sa creasca consumul si sa iesim din criza.

Paul Krugman nu are habar despre ce vorbeste, nu a vazut criza dinainte si acum da sfaturi despre ce trebuie facut altora.