Dr Paul Craig Roberts – În curând s-ar putea să fim toți morți

Dr Paul Craig Roberts e de parere ca rusii au gresit manifestandu-si acordul sa coopereze cu americanii in razboiul impotriva Isis. Rusii au reactionat diplomatic la provocarile nediplomate ale americanilor. Ceea ce este evident pentru toata lumea – ca americanii nu sunt in Siria ca sa lupte cu teroristii, Isis fiind un tigru de hartie aparut mai mult sau mai putin intamplator ca consecinta a manevrelor americane in zona – a fost acceptat de rusi ca motiv acceptabil de cooperare cu americani.

Desi este clar ca interesul americanilor ca si al rusilor in Siria nu este deloc lupta cu teroristii ci inlaturarea, respectiv protejarea  lui Assad, dupa ce SUA a folosit minciuna pretextului luptei impotriva teroristilor, rusii au acceptat provocarea si au dialogat si ei in acelasi registru. Paul Roberts crede ca au gresit si ca rusii sunt intr-o pozitie dificila, tavalugul razboinic al americanilor fiind de neoprit. De unde lucrurile … se complica.

Va imaginati mica Danemarca implicata in asa ceva? Vreau sa spun, ca ei pot sa fie stersi de pe fata pamantului in 10 secunde. Cand vezi acesti oameni comportandu-se atat de iresponsabil si provocand o mare putere militara inarmata pana la dinti cu arme nucleare, te intrebi daca mai exista un dram de inteligenta oriunde un lumea occidentala? Cu siguranta nu in mass-media, nu in guverne si se pare ca nici in marile organizatii. Cand vezi o astfel de situatie te gandesti ca razboiul este foarte posibil.

Da, stiu, moartea poate sa vina oricand. Moartea este singura certitudine indubitabila in lumea asta. Dar, una este sa mori intr-un accident si alta e sa mori ca prostul vazand moartea cum se apropie de tine pas cu pas.

De aceea as dori sa ridic urmatoarea intrebare catre cititorii acestui blog: in ce masura vazand razboiul ca se apropie de Romania, si in ce masura vazand ca Romania nu mai este un stat suveran, este condusa de tradatori, are o elita distrusa, are o societate incapabila sa se scoata din ghearele marilor imperii si sa mentina o idependenta stabila, sigura, ba din contra, face tot ce poate ca sa provoace Imperiile vecine – lectie neinvatata in ciuda atator exemple in istorie … In masura acestei situatii, cat de corect mai este sa ramai in aceasta tara si poate chiar sa participi in viitorul razboi?

SUA – Rusia: de la critici la avertismente în doar o lună

21 Septembrie 2016:
– John Kerry: “ascult colegul meu din Rusia și mă simt într-un univers paralel”
25 Septembrie 2016:
– Samantha Power (Ambasadorul SUA la ONU): “Ceea ce Rusia face și sprijină în Siria nu este luptă împotriva terorismului, ci este barbarie”
6 Octombrie 2016:
– Joh Earnest (purtătorul de cuvânt al Casei Albe): “nu aș scoate din calcul eforturi multilaterale, fără sprijinul ONU, de a impune costuri asupra Siriei și Rusiei” (în sensul de pierderi umane/militare, adică atacarea lor)
– John Kirby (purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA): “grupuri extremiste vor exploata golurile din Siria, își vor extinde operațiunile ceea ce va include, bineînțeles, atacuri asupra intereselor rusești, poate chiar atacuri asupra orașelor din Rusia. Și astfel Rusia va continua să trimită acasă cadavre în saci de plastic.”
– Mark Milley (general SUA): “vreau să fiu clar pentru aceia care ne doresc răul: vă vom opri și vă vom bate mai rău decât ați fost bătuți înainte”

40 de milioane de ruși vor lua parte în exerciții de apărare civilă în caz de război nuclear

Toate instituțiile de apărare civilă la nivel federal și regional din Rusia vor participa între 4 si 7 octombrie la un exercițiu de pregătire în caz de dezastru natural și … ne-natural, adică război nuclear. Scopul exercițiilor este exersarea operațiunilor de aparare civilă și reacție în caz de incendiu [1]. Printre tipul de exerciții care vor fi exersate, se va număra și protecția populației împotriva unui dezastru nuclear sau chimic, de asemenea natural sau cauzat de om.

Pregătirile au loc pe fondul anunțării de către SUA a suspendării relațiilor cu Rusia, “doar” cu privire la colaborarea în Siria [2]. Totodată, săptămâna trecută, un general american, secretar al Joint Chiefs of Staff, a declarat la o interogare în fața Congresului că declararea unei zone “no-fly” deasupra Siriei ar însemna război cu Rusia și Siria.

Mai multi politicieni în SUA printre care și actuala candidată la presedenție Hillary Clinton încearcă declararea unei zone no-fly, însă președintele Obama s-a opus până acum.

SURSE:

[1] Large-scale All-Russian civil defense drill to take place from 4 to 7 October  – Ministerul Rus al Apărării Civile

[2] U.S. suspends diplomatic talks with Russia over Syria – Chicago Tribune